Καιρικό «στραπάτσο» από τον Γιάννη Καλλιάνο – Επισφραγίστηκε η εξέλιξη του καιρού (video)


Καιρικό «στραπάτσο» από τον Γιάννη Καλλιάνο – Επισφραγίστηκε η εξέλιξη του καιρού (video)


Διαφ.


Καιρός: Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια αναμένονται σήμερα Παρασκευή (29/3) ενώ η αφρικανική σκόνη θα εκτοπιστεί προς τις περιοχές του Μεσογείου και της Βόρειας Αφρικής. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Λίγες νεφώσεις, κατά διαστήματα πιο πυκνές, αναμένονται μόνο στα δυτικά και κεντρικά τμήματα της χώρας, κυρίως στις δυτικότερες περιοχές. Αργά το βράδυ νεφώσεις αναμένονται στη Θεσσαλία και σε τμήματα της Θράκης.

Στα ανατολικά, ηπειρωτικά τμήματα και στο Αιγαίο τα διαστήματα με ηλιοφάνεια θα είναι πολύ μεγάλα καθόλη τη διάρκεια της ημέρας.

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 22 στα βόρεια, στους 22-23 στα δυτικά, ηπειρωτικά τμήματα, στους 22-25 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου ενώ στη Θεσσαλία, Βοιωτία και Αττική θα σημειωθούν οι μέγιστες θερμοκρασίες για την εποχή.

Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στο Ιόνιο έως 3-4 μποφόρ και βοριάδες έως 4 μποφόρ στο Αιγαίο.

Ο καιρός σε Αττική & Θεσσαλονίκη

Στην Αττική αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις και μεγάλα διαστήματα με ανοίγματα στο ουρανό. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 13-26 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες που θα στραφούν σε νοτιοδυτικούς έως 4 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια και στη Θεσσαλονίκη ενώ αργά το βράδυ θα συννεφιάσει. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 10-24 βαθμούς Κελσίου ενώ οι άνεμοι θα πνέουν μεταβλητοί έως 4-5 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Ο καιρός τις επόμενες ημέρες

Το Σάββατο ο καιρός θα είναι καλός και η θερμοκρασία θα ανέβει. Οι άνεμοι θα πνέουν εξασθενημένοι νοτιάδες ενώ η σκόνη θα ξαναεμφανιστεί.

Πολύ καλός καιρός, με ανεβασμένη θερμοκρασία, και την Κυριακή.


Πηγή