Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Ξύλο, βρισιές και χημικά σε συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ (video)


Απίστευτο περιστατικό στη Λάρισα: Ξύλο, βρισιές και χημικά σε συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ (video)


Διαφ.


Σοβαρά επεισόδια εκτυλίχθηκαν εχθές 27/3 το βράδυ έξω από το Δημοτικό Ωδείο στη Λάρισα ενώ ήταν σε εξέλιξη η συναυλία της στρατιωτικής ακαδημίας των ΗΠΑ.

Έξω από το ωδείο υπήρξε κάλεσμα της Επιτροπής Ειρήνης και του Εργατικού Κέντρου Λάρισας προκειμένου να διαμαρτυρηθούν για την εκδήλωση, η οποία ήταν φιλονατοική.

Δείτε επίσης: Επεισόδιο με τουρκική ακταιωρό στα Ίμια: Πέρασε στα ελληνικά χωρικά ύδατα – Πώς απετράπη η κλιμάκωση

Εισβολή στο ωδείο

Σύμφωνα με τοπικά μέσα ενημέρωσης την ώρα που βρισκόταν σε εξέλιξη η συναυλία και ενώ στην αρχή η διαμαρτυρία ήταν ειρηνική ξαφνικά κάποια άτομα επιχείρησαν να εισέλθουν στο Ωδείο όπως και έγινε, με αποτέλεσμα να προκληθούν επεισόδια καθώς οι αστυνομικοί προσπάθησαν να τους κρατήσουν εκτός του κτιρίου. Μάλιστα έγινε και ρίψη δακρυγόνων και οι εμπλεκόμενοι βιαιοπράγησαν.

Από πλευράς των διαμαρτυρόμενων ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Λάρισας κ. Πέτρος Κρίκης, ο πρόεδρος του Εργατικού Κέντρου Λάρισας κ. Γιάννης Σκόκας και ο επικεφαλής της Λαϊκής Συσπείρωσης Θεσσαλίας κ. Τάσος Τσιαπλές ξεκίνησαν τις διαπραγματεύσεις με τους αστυνομικούς, ζητώντας να εισέλθει μια επιτροπή των διαμαρτυρόμενων ατόμων εντός της αίθουσας.

Ύστερα από αρκετή ώρα και αφού οι διαμαρτυρόμενοι απομακρύνθηκαν από το εσωτερικό του Ωδείου τα πνεύματα ηρέμησαν.

Σύμφωνα το 902.gr μετά την παρέμβαση των διαδηλωτών «η συναυλία πρακτικά ακυρώθηκε χάρη στην κινητοποίηση των φορέων της Λάρισας»

Σοκ στη Λάρισα: Γονείς πλακώθηκαν σε σχολείο μπροστά από τα παιδιά τους – Εκτός ελέγχου η κατάσταση

Ένα απίστευτο περιστατικό εκτυλίχθηκε πριν μια εβδομάδα σε σχολείο της Λάρισας, όταν κάτω από αδιευκρίνιστες συνθήκες γονείς μαθητών ήρθαν σε άγρια λεκτική αντιπαράθεση και παραλίγο να βιαιοπραγήσουν.

Το περιστατικό – σύμφωνα με το onlarissa.gr – έλαβε χώρα σε γυμνάσιο της συνοικίας Χαραυγή όταν οι γονείς δύο μαθητών άρχισαν, σύμφωνα με καταγγελία στο onlarissa.gr, να τσακώνονται, εκτοξεύοντας ύβρεις μεταξύ τους, την στιγμή που ήταν παρόν τα παιδιά τους. Μάλιστα και άλλοι μαθητές έγιναν μάρτυρες του περιστατικού καθώς εκείνη την ώρα σχολούσαν.

Η κατάσταση άρχισε να ξεφεύγει, ενώ από τις φωνές βγήκαν στα μπαλκόνια οι περίοικοι για να δουν τι συμβαίνει. Εν τέλει οι ψυχραιμότεροι επενέβησαν για να εκτονωθεί η κατάσταση, καθώς τα πνεύμα είχαν οξυνθεί ιδιαίτερα, ενώ κλήθηκε και η αστυνομία η οποία έσπευσε στο σημείο με δύο μηχανές της ομάδας ΔΙΑΣ και ένα περιπολικό για να επιληφθεί της κατάστασης.

«Δύο γονείς μαθητών που φοιτούν σε Γυμνάσιο της πόλης μας στην ευρύτερη περιοχή της Χαραυγής άρχισαν να καβγαδίζουν φωνάζοντας και βρίζοντας ο ένας τον άλλο σχετικά με την συμπεριφορά των παιδιών τους χωρίς να έχουν όμως αποσαφηνιστεί οι λόγοι που οδήγησαν στον καβγά. Μάλιστα την ώρα που εκτυλίσσονταν το περιστατικό παρόντα ήταν και τα παιδιά των προαναφερθέντων γονέων ενώ την συγκεκριμένη ώρα οι περισσότεροι μαθητές σχολούσαν από το σχολείο», αναφέρει ο Λαρισαίος πολίτης στην καταγγελία του.


Πηγή