Φρέντι Μπελέρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές


Φρέντι Μπελέρης: Ανοιχτό το ενδεχόμενο να είναι υποψήφιος με τη Νέα Δημοκρατία στις ευρωεκλογές


Διαφ.


Ο Φρέντι Μπελέρης ενδέχεται να είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας, παρά την απόφαση-κόλαφο της αλβανικής δικαιοσύνης.

Σύμφωνα με βάσιμες εκτιμήσεις για την καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη σε δύο χρόνια φυλάκιση, προκειμένου να μην αναλάβει τη δημαρχία της Χειμάρρας, έχει διαταράξει σε σημαντικό βαθμό τις σχέσεις της χώρας μας με την γείτονα.

Παρά τις πιέσεις, το ψήφισμα καταδίκης της αλβανικής κυβέρνησης από το ευρωκοινοβούλιο, και τη διατάραξη των διεθνών σχέσεων, που επηρεάζει και την ευρωπαϊκή προοπτική της Αλβανίας, όσο και παρά τα αδιάσειστα στοιχεία που καταδεικνύουν ότι ο κατηγορούμενος είναι αθώος, όπως φαίνεται ο Έντι Ράμα βάζει πάνω από όλα τον προσωπικό του σχεδιασμό για την Χειμάρρα, που αποτελεί κοιτίδα του Ελληνισμού της Βορείου Ηπείρου.

O Έλληνας πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης ανέφερε χαρακτηριστικά πρόσφατα:

«Έχουμε εκφράσει τις ισχυρότατες επιφυλάξεις μας για το γεγονός ότι δεν του επετράπη να ορκιστεί αλλά και το αν ήταν μια δίκαιη δίκη. Θα επιμείνουμε, δεν υπάρχει τελεσίδικη απόφαση αλλά πρωτόδικη. Ο τρόπος με τον οποίο διαχειρίστηκε η Αλβανία το θέμα αυτό έχει επηρεάσει αρνητικά τις σχέσεις με την Ελλάδα».

Η κυβέρνηση ωστόσο φαίνεται ότι βρήκε έναν άλλον τρόπο για να «επαναφέρει» τον Φρέντι Μπελέρη στην πολιτική, και μάλιστα σε ανώτατο επίπεδο, αυτό του ευρωκοινοβουλίου.

Σύμφωνα με πληροφορίες του ΣΚΑΪ που επικαλείται την πλευρά των συγγενών του Μπελέρη, αυτός θα είναι υποψήφιος στις ευρωεκλογές με το ψηφοδέλτιο της Νέας Δημοκρατίας.

Το ξεκαθαρίζει ο Μάκης Βορίδης: «Θα θέσουμε βέτο στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ» (video)

Βέτο έθεσε ο υπουργός Επικρατείας Μάκης Βορίδης, στην ένταξη της Αλβανίας στην ΕΕ, μετά την καταδίκη του εκλεγμένου δημάρχου Χειμάρρας, Φρέντι Μπελέρη.

Ο Μάκης Βορίδης, σχολιάζοντας την απόφαση για καταδίκη του Φρέντι Μπελέρη, είπε ότι στην Αλβανία υπάρχει «όντως θέμα κράτους δικαίου», ενώ μίλησε για τις μέχρι τώρα κινήσεις της κυβέρνησης λέγοντας ότι όταν έγινε στην Ελλάδα η διαβαλκανική διάσκεψη, «ο Ράμα δεν εκλήθη γεγονός για το οποίο ενοχλήθηκε σφοδρώς».

Μάλιστα, υπογράμμισε ότι «η κυβέρνηση έχει θέσει το θέμα σε ευρωπαϊκό επίπεδο». Είπε, επίσης, ότι όλα αυτά συνιστούν παραβιάσεις του κράτους δικαίου και «παγώνει» η ενταξιακή διαδικασία της Αλβανίας μέχρι να αποκατασταθούν όλα αυτά τα κεντρικά ζητήματα».

Ο υπουργός Επικρατείας, ερωτηθείς για το εάν η Ελλάδα θα θέσει βέτο, υπογράμμισε: «έχουμε πει ότι αυτό αποτελεί ζήτημα παγώματος της ενταξιακής διαδικασίας»


Πηγή