«Μαύρα σύννεφα» για την Καθαρά Δευτέρα από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Προσοχή στα μεσημέρια και τα απογεύματα, εκεί μας περιμένουν…»


«Μαύρα σύννεφα» για την Καθαρά Δευτέρα από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Προσοχή στα μεσημέρια και τα απογεύματα, εκεί μας περιμένουν…»


Διαφ.


Ο Γιάννης Καλλιάνος ζήτησε προσοχή για τον καιρό των επόμενων ημερών, αναφέροντας πως τα φαινόμενα δε θα λείψουν τόσο σήμερα (13/3) όσο και μέχρι το τριήμερο της Καθαράς Δευτέρας στην χώρα μας, σε συγκεκριμένες στιγμές κάθε ημέρας, με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη πάντως να μας έχει ευχάριστες ειδήσεις.

Για σήμερα (13/3), νωρίς το πρωί θα σημειωθούν τοπικές βροχές και τοπικές καταιγίδες στα Επτάνησα, στα δυτικά, ηπειρωτικά τμήματα αλλά και σε περιοχές της ανατολικής Μακεδονίας, της Θράκης και των νησιών του ανατολικού Αιγαίου μέχρι τα Δωδεκάνησα.

Κατά τη διάρκεια της ημέρας, στα υπόλοιπα ηπειρωτικά τμήματα της χώρας θα σημειώνονται τοπικές μπόρες στα ορεινά και ημιορεινά τμήματα. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 16-19 από βορά προς νότο ενώ στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 18-19 βαθμούς. Στα Επτάνησα η θερμοκρασία θα βρίσκεται στους 16 βαθμούς και στου; 15-17 στα υπόλοιπα δυτικά τμήματα της επικράτειας. Οι άνεμοι θα πνέουν βορειοδυτικοί στα Επτάνησα έως 4-5 μποφόρ, όπως και στο Αιγαίο.

Στην Αττική, ο καιρός αναμένεται να είναι καλός το πρωί ενώ από το μεσημέρι θα ξεκινήσουν να πυκνώνουν οι νεφώσεις. Στις βόρειες περιοχές του νομού αναμένεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 10-19 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν νοτιοδυτικοί στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Ίδιο σκηνικό και στη Θεσσαλονίκη. Ο καιρός αναμένεται να είναι καλός το πρωί και στις βόρειες περιοχές του νομού αναμένεται να σημειωθούν κάποιες τοπικές μπόρες. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 09-18 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βοριάδες στον Θερμαϊκό.

Τι περιμένουμε στις επόμενες ημέρες

Την Πέμπτη (14/3), όπως και την Παρασκευή, κυρίως στα ηπειρωτικά από το μεσημεριού αναμένεται να σημειωθούν μπόρες και τοπικές καταιγίδες. Την Πέμπτη αναμένονται βροχές και στην Αττική.

Την Παρασκευή (15/3), η ημέρα θα ξεκινήσει καλά και στα δυτικά τμήματα της ηπειρωτικής χώρας θα σημειώνονται τοπικές μπόρες και καταιγίδες.

Καιρός σήμερα 13/3: Νεφελώδες τοπίο με νέα άνοδο της θερμοκρασίας – Πού θα βρέξει

Καιρός σήμερα: Ο ουρανός και σήμερα (13/3) θα έχει αρκετές νεφώσεις, με τον καιρό να μας επιφυλάσσει φαινόμενα στη διάρκεια της Τετάρτης και την τιμή του υδραργύρου να αυξάνεται ακόμη περισσότερο.

Σύμφωνα με την πρόγνωση της ΕΜΥ για την Τετάρτη, στα δυτικά, τα βόρεια και την Κρήτη, αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές ή όμβρους, και στην ανατολική Μακεδονία, τη Θράκη και την ανατολική νησιωτική χώρα μεμονωμένες καταιγίδες μέχρι το απόγευμα. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικούς όμβρους τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες κυρίως στα ηπειρωτικά ορεινά. Οι συνθήκες ευνοούν τη μεταφορά αφρικανικής σκόνης στα νότια. Η ορατότητα θα είναι τοπικά περιορισμένη, κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια τις πρωινές ώρες. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση κυρίως στα δυτικά και τα βόρεια και θα φτάσει στα βόρεια τους 15 με 17 βαθμούς και στην υπόλοιπη χώρα τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Η πρόγνωση σε όλες τις περιοχές

Στην Αττική αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές κυρίως στα ανατολικά και τα βόρεια. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 11 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην ανατολική Στερεά, στην Εύβοια και στην ανατολική Πελοπόννησο αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες οπότε και θα σημειωθούν τοπικές βροχές ή όμβροι. Οι άνεμοι θα πνεόυν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 και στα νότια θαλάσσια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται λίγες νεφώσεις παροδικά αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές και κυρίως στα γύρω ορεινά μεμονωμένοι όμβροι. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 έως 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 βαθμούς Κελσίου.

Στην Μακεδονία και στην Θράκη προβλέπονται αυξημένες νεφώσεις με βροχές και μεμονωμένες καταιγίδες. Στη δυτική και κεντρική Μακεδονία λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές ή όμβρους. Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 2 με 4 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 07 έως 17 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.
Στην Θεσσαλία αναμένονται λίγες νεφώσεις, παροδικά αυξημένες τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 4 μποφόρ. Θερμοκρασία: Από 08 έως 18 με 19 βαθμούς Κελσίου.

Στο Ιόνιο, στην Ήπειρο, στην δυτική Στερεά και στην δυτική Πελοπόννησο αναμένονται αυξημένες νεφώσεις, παροδικά πυκνότερες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες, οπότε και θα σημειωθούν βροχές ή ομβροι κυρίως στα ηπειρωτικά τμήματα. Λίγα χιόνια ενδέχεται να πέσουν στα ορεινά της Ηπείρου και της δυτικής Στερεάς. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βόρειοδυτικοί 4 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 08 έως 17 με 18 βαθμούς Κελσίου.

Στις Κυκλάδες και στην Κρήτη αναμένονται λίγες νεφώσεις στην Κρήτη πρόσκαιρα αυξημένες τις μεσημεριανές και απογευματινές ώρες με τοπικές βροχές. Στις Κυκλάδες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί αΑπό 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

Στα νησιά του ανατολικού Αιγαίου και στα Δωδεκάνησα αναμένονται νεφώσεις παροδικά αυξημένες με τοπικές βροχές και κυρίως τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 14 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή