Φωτιά στο Λαύριο: Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής – Η έρευνα για εμπλοκή του σε εμπρησμό


Φωτιά στο Λαύριο: Παραδόθηκε στην Αστυνομία ο αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής – Η έρευνα για εμπλοκή του σε εμπρησμό


Διαφ.



Ο Αντιδήμαρχος Λαυρεωτικής, Χάρης Ζαγουρής, συνελήφθη από την Ελληνική Αστυνομία, καθώς θεωρείται υπεύθυνος για τη φωτιά που ξέσπασε το μεσημέρι της Τρίτης, 12 Μαρτίου, στη θέση «Φοινικόδασος», που ανήκει στον Δήμο Λαυρεωτικής. Πρόκειται για εμπρησμό από αμέλεια.

Οι Αρχές εντόπισαν τον αντιδήμαρχο και τον προσήγαγαν και πλέον τον παραδίδουν στη Διεύθυνση Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού της Πυροσβεστικής, που έχει αναλάβει την έρευνα για την υπόθεση.

Δήμαρχος: Δεν έβαλε τη φωτιά αξιωματούχος του δήμου

Από την πλευρά του, πάντως, ο δήμαρχος, Δημήτρης Λουκάς, έπειτα από τη διάσταση που πήρε το θέμα εμφανίστηκε στην πρωινή εκπομπή του ΑΝΤ1 και διέψευσε ότι ο αντιδήμαρχος έβαλε τη φωτιά.

Χαρακτηριστικά ο δήμαρχος υποστήριξε: «Έγινε ελεγχόμενη καύση ξύλων και με άδεια της Πυροσβεστικής σε παλιό γήπεδο και όταν ξέφυγε λόγω του Νοτιά, αντιμετωπίστηκε άμεσα».

Διαβάστε επίσης: Θρίλερ στο Λαύριο: Εμπρησμός η μεγάλη φωτιά σε υπαίθριο χώρο – Αναζητείται αντιδήμαρχος ως ένοχος!

Μάλιστα εξήγησε ότι «ούτε εμπρησμός είναι, ούτε αναζητείται κανένας , δεν γνωρίζω πως προέκυψε η είδηση. Ήταν παρών αντιδήμαρχος, όταν ξέφυγε η φωτιά έγινε η πρώτη αντιμετώπιση και μετά ανέλαβε η Πυροσβεστική. Από το πρωί καίγαμε και η φωτιά ξέφυγε το μεσημέρι».

Η ανακοίνωση της Πυροσβεστικής

Η Πυροσβεστική σε ανακοίνωσή της ανέφερε πως είχε ταυτοποιηθεί το πρόσωπο που βρισκόταν πίσω από τη φωτιά που ξέσπασε χθες σε χορτολιβαδική έκταση.

Ο δήμαρχος Λαυρεωτικής κατηγορείται για εμπρησμό από αμέλεια

Συγκεκριμένα σύμφωνα με την ανακοίνωση: «Μετά από επισταμένη έρευνα υπαλλήλων της Διεύθυνσης Αντιμετώπισης Εγκλημάτων Εμπρησμού (Δ.Α.Ε.Ε.), σε συνεργασία με το ανακριτικό τμήμα της Π.Υ. Λαυρίου, όσον αφορά τις συνθήκες και τα αίτια εκδήλωσης της πυρκαγιάς που εκδηλώθηκε σήμερα, Τρίτη, 12 Μαρτίου και Ω/13:21, σε υπαίθριο χώρο εναπόθεσης υπολειμμάτων καλλιεργειών, στη θέση «Φοινικόδασος», ιδιοκτησίας δήμου Λαυρεωτικής, ταυτοποιήθηκε ως δράστης ημεδαπός, κάτοικος Λαυρίου. Για τον λόγο αυτόν εκδόθηκε σχετικό δελτίο αναζήτησης και σύλληψής του από την ΕΛ.ΑΣ., στο πλαίσιο του αυτοφώρου. Σημειώνεται ότι ο υπαίθριος χώρος βρίσκεται πλησίον σχολικού συγκροτήματος (ΕΠΑΛ Λαυρίου), με πλήρη δραστηριότητα την ώρα εκδήλωσης της πυρκαγιάς».

Συναγερμός για φωτιά στο Άγιον Όρος

Συναγερμός σήμανε στο Άγιον Όρος, καθώς φωτιά ξέσπασε σήμερα (3/3) το πρωί στο Ιερό Καλύβι της Ζωοδόχου Πηγής, που ανήκει στη Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονα και αποτελεί εξάρτημα της Μονής Κουτλουμουσίου, με φωτιά επίσης να έχει πρόσφατα απασχολήσει το κέντρο της Αθήνας.

Οι πρώτες σπίθες «ξεπήδησαν» περίπου στις 09:40 και στο Καλύβι, που βρίσκεται κοντά στις Καρυές, σήμανε συναγερμός. Ο ιερομόναχος Θεοφύλακτος, ο μοναδικός που εγκαταβιεί στο Καλύβι, απομακρύνθηκε αμέσως, χωρίς να κινδυνεύσει και στο σημείο έσπευσαν πέντε οχήματα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας με δέκα πυροσβέστες, σύμφωνα με το voria.gr.

Η αντιμετώπιση του πύρινου μετώπου στο Άγιον Όρος

Η φωτιά έλαβε γρήγορα διαστάσεις και στόχος ήταν να μην επεκταθεί σε διπλανά Κελλιά, τα οποία ήταν σε πολύ κοντινή απόσταση και δεκάδες μοναχοί εγκαταβιούν σε αυτά.

Στη «μάχη» με τις φλόγες ρίχτηκαν και πολλοί μοναχοί από γειτονικά Κελλιά και Καλύβια, αλλά και από τις Καρυές που είδαν τις φλόγες και έτρεξαν να βοηθήσουν.

Πληροφορίες αναφέρουν πως το κτήριο του κελλιού έχει καταστραφεί σχεδόν ολοσχερώς και γίνεται προσπάθεια να διασωθεί ο Ιερός Ναός. Η Κουτλουμουσιανή Σκήτη του Αγίου Παντελεήμονος, βρίσκεται σε μία κατάφυτη πλαγιά, ανάμεσα στις μονές Κουτλουμουσίου και Ιβήρων, κοντά στις Καρυές.

Βρίσκεται σε απόσταση μόλις 20 λεπτών, στα ανατολικά από το μοναστήρι του Κουτλουμουσίου και κελλιά, καλύβες και Κυριακό αφιερωμένο στον Άγιο Παντελεήμονα.


Πηγή