Καιρός σήμερα 6/2: Οι Αλκυονίδες συνεχίζονται & φέρνουν 22αρια – Καμπανάκι Καλλιάνου, Αρνιακού, Σούζη, Τσατραφύλλια, Μαρουσάκη και Γιαννόπουλου για το 2ο 10ημερο του Φλεβάρη (Video)


Καιρός σήμερα 6/2: Οι Αλκυονίδες συνεχίζονται & φέρνουν 22αρια – Καμπανάκι Καλλιάνου, Αρνιακού, Σούζη, Τσατραφύλλια, Μαρουσάκη και Γιαννόπουλου για το 2ο 10ημερο του Φλεβάρη (Video)


Διαφ.


Καιρός σήμερα 6/2: Καλές καιρικές συνθήκες θα επικρατήσουν σήμερα σε ολόκληρη τη χώρα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, καθώς οι Αλκυονίδες συνεχίζονται, με τους Γιάννη Καλλιάνο, Τάσο Αρνιακό, Χριστίνα Σούζη, Γιώργο Τσατραφύλλια, Κλέαρχο Μαρουσάκη και Παναγιώτη Γιαννόπουλο να κρούουν καμπανάκι για την εξέλιξη του καιρού ενόψει του 2ου 10ημέρου του Φεβρουαρίου.

Βάζει τέλος στα σενάρια ο Γιάννης Καλλιάνος – «Μέχρι τα μέσα του Φεβρουάριου φαίνεται ότι…» (video)

Καιρός: Τεράστια ανατροπή παρουσιάζει ο καιρός εν μέσω του χειμώνα με τις αλκυονίδες ημέρες να επικρατούν, παρ΄όλο που μέχρι πρότινος πολλοί έκαναν λόγο για έναν Φεβρουάριο ψυχρό με πολικές θερμοκρασίες. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου, το πρώτο δεκαήμερο του Φεβρουαρίου θα κυλήσει με ανεβασμένες θερμοκρασίες, εξασθενημένους ανέμους και γενική ηλιοφάνεια.

Με λίγα λόγια, το σκηνικό μέχρι τα μέσα του Φεβρουαρίου θα θυμίζει άνοιξη.

Προβληματισμός από τον Τάσο Αρνιακό για τον καιρό – «Αυτό που θα συμβεί δεν είναι θετικό, αφού…» (video)

Καιρός: Σε ανοιξιάτικο μοτίβο φαίνεται να κυλάει ο Φεβρουάριος για το πρώτο δεκαήμερο, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό, αφού μέχρι και το Σαββατοκύριακο οι θερμοκρασίες θα κυμανθούν σε αρκετά υψηλά για την εποχή επίπεδα και με την ηλιοφάνεια να επικρατεί στις περισσότερες περιοχές της χώρας. Με την ευκαιρία, δείτε την προειδοποίηση του Γιώργου Τσατραφύλλια.

Δείτε εδώ την αναλυτική πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό:

Απεφάνθη η Χριστίνα Σούζη – Μέχρι το δεύτερο 10ήμερο του Φεβρουαρίου… (video)

Καιρός: Σε ανοιξιάτικο σκηνικό παραπέμπει ο καιρός των επόμενων ημερών, σύμφωνα με την Χριστίνα Σούζη. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόβλεψη του καιρού από τα Μερομήνια.

Πιο συγκεκριμένα, την Τρίτη και την Τετάρτη αναμένεται λίγη συννεφιά και αρκετή ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν Δ – ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα.

Την Πέμπτη τοπικές βροχές θα σημειωθούν στα Δ , τα Ν , το Α Αιγαίο και τα Δωδεκάνησα που την Παρασκευή θα περιοριστούν στα ΝΑ και σχετικά γρήγορα θα σταματήσουν. Στην υπόλοιπη χώρα λίγη συννεφιά παροδικά αυξημένη.

Οι άνεμοι θα πνέουν Ν – ΝΔ 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση την Πέμπτη.

Κόκκινος «συναγερμός» από τον Γιώργο Τσατραφύλλια – «Έρχεται θερμοκρασιακή “ανωμαλία” που…»

Καιρός: Για μία «θερμοκρασιακή ανωμαλία» που θα πλήξει τις επόμενες ημέρες την Ελλάδα και άλλες μεσογειακές χώρες, έκανε λόγο με ανάρτησή του στα social media ο μετεωρολόγος του Alpha, Γιώργος Τσατραφύλλιας. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό.

Με τον υδράργυρο στην καρδιά του χειμώνα να σκαρφαλώνει 10 με 12 βαθμούς πάνω από τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα θα κυλήσει ο καιρός.

Η εξέλιξη αυτή εξαιτίας της μεταφοράς θερμών αερίων μαζών από νοτιοτερα γεωγραφικά πλάτη δεν θα επηρεάσει μόνο τη χώρα μας αλλά και την ευρύτερη περιοχή της ανατολικής Μεσογείου.Οι υψηλές αυτές θερμοκρασίες φαίνεται να διατηρούνται για το επόμενο δεκαήμερο, συμπλήρωσε ο Γιώργος Τσατραφύλλιας.

Η αναλυτική ανάρτηση του μετεωρολόγου

Φέρνει την “Άνοιξη” ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Αλκυονίδες με 24αρια στην “καρδιά” του Χειμώνα. Θερμές αέριες μάζες θα “σαρώσουν”…» (Video)

Οι Αλκυονίδες ημέρες είναι εδώ και θα κρατήσουν αρκετά σύμφωνα με τις προβλέψεις των ειδικών, καθώς όπως λέει η πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη θα υπάρξουν και περιοχές που η θερμοκρασία θα φτάσει ακόμα και τους 24 βαθμούς στην καρδιά του χειμώνα.

Ο μετεωρολόγος ανέφερε πως ο καιρός σήμερα θα σημειώσει υψηλές -για την εποχή- θερμοκρασίες, ενώ το ίδιο σκηνικό θα διαρκέσει μέχρι την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου. Παράλληλά, Silver Alert σήμανε ο Παναγιώτης Γιαννόπουλος με τον έμπειρο μετεωρολόγο της ΕΡΤ να τονίζει ότι ο Χειμώνας δεν έχει έρθει ακόμη.

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης είπε ότι η ηλιοφάνεια θα κυριαρχήσει σε αρκετά γεωγραφικά διαμερίσματα της χώρας, με λίγες αραιές συννεφιές προς τα κεντρικά και βόρεια τμήματα. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί και βορειοδυτικοί, με αποτέλεσμα ο υδράργυρος να σκαρφαλώσει αργά το μεσημέρι στους 20-23 βαθμούς Κελσίου. Επισήμανε παράλληλα ότι «πρόκειται για θερμοκρασίες πολύ πιο υψηλές για την εποχή στην οποία βρισκόμαστε».

Ο καιρός σε Αττική και Θεσσαλονίκη

Σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, στη Αττική θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τους ανέμους να πνέουν από βορειοδυτικές διευθύνσεις, στα 4-5 μποφόρ. Ο υδράργυρος θα φτάσει το μεσημέρι κοντά στους 22 βαθμούς Κελσίου.

Και στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια με κάποιες αραιές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από διάφορες διευθύνσεις με τοπικές μέτριες εντάσεις, ενώ ο υδράργυρος θα φτάσει μέχρι τους 19 βαθμούς Κελσίου, αργά το μεσημέρι.

Ο μετεωρολόγος έκανε λόγο για ένα μεγάλο ημερήσιο εύρος, εξηγώντας ότι «μπορεί η θερμοκρασία να ξεκινάει χαμηλά νωρίς το πρωί και αργά το μεσημέρι να βλέπουμε θερμοκρασίες 18, 20 και 22 βαθμών Κελσίου», κάτι που ευνοεί τις τοπικές ομίχλες.

Ανοιξιάτικος ο καιρός μέχρι την Πέμπτη

Σύμφωνα με τον μετεωρολόγο, οι θερμές αέριες μάζες καλύπτουν το μεγαλύτερο τμήμα της Μεσογείου και φτάνουν μέχρι και την Ελλάδα. «Αυτό σημαίνει ότι τουλάχιστον μέχρι και την Πέμπτη, 8 Φεβρουαρίου, θα βλέπουμε θερμοκρασίες πάνω από τους 20 βαθμούς. Ειδικότερα, στη βόρεια Ελλάδα ο υδράργυρος θα “αγγίξει” τους 22 βαθμούς και στην κεντρική και νότια τους 24».

Πότε χαλάει ο καιρός

Ο Κλέαρχος Μαρουσάκης έκανε λόγο για απουσία βροχοπτώσεων μέσα στις επόμενες μέρες μέχρι και την Παρασκευή, 9 Φεβρουαρίου, στη χώρα, αλλά και στη Μεσόγειο, «καθώς έχει απλωθεί το λεγόμενο “ατμοσφαιρικό βουνό” και λειτουργεί σαν “ομπρέλα” προστασίας για τις κακοκαιρίες.

Επισήμανε όμως, πως «την Παρασκευή ίσως σημειωθούν κάποιες λίγες βροχοπτώσεις προς τα Δωδεκάνησα, ενώ πιο οργανωμένες κακοκαιρίες θα σημειωθούν από την επόμενη εβδομάδα, όπου θα επιστρέψουμε σε πιο φθινοπωρινές συνθήκες, με περισσότερες βροχές, αλλά όχι μεγάλη πτώση της θερμοκρασίας».

Silver Alert Παναγιώτη Γιαννόπουλου: «Ο χειμώνας δεν έχει έρθει ακόμη! 20άρια φέρουν οι Αλκυονίδες. Μέχρι τουλάχιστον τις 15 Φλεβάρη…» (Video)

Silver Alert Παναγιώτη Γιαννόπουλου με τον έμπειρο μετεωρολόγο της ΕΡΤ να τονίζει ότι ο Χειμώνας δεν έχει έρθει ακόμη με τις Αλκυονίδες ημέρες να φέρνουν 20άρια τουλάχιστον μέχρι και τις 15 Φλεβάρη.

Συνεχίζεται η άνοδος της θερμοκρασία και τη Δευτέρα. Όλη τη νέα εβδομάδα η θερμοκρασία θα κυμαίνεται πάνω από τα κανονικά επίπεδα. Οι αλκυονίδες ημέρες ήρθαν για να μείνουν μέχρι τουλάχιστον τις 15 Φλεβάρη, δεν αναμένεται κάποια ψυχρή εισβολή. Παράλληλα, για ανατροπή δεδομένων του καιρού προειδοποιεί ο Τάσος Αρνιακός!

Την Πέμπτη, θα σημειωθούν τοπικές βροχές στο Ιόνιο και τη δυτική Πελοπόννησο και λίγες καταιγίδες, καθώς και στο ανατολικό Αιγαίο. Ξανά τοπικές βροχές την Κυριακή στα δυτικά. Με τους ανέμους όλες τις ημέρες δυτικούς νοτιοδυτικούς και τη θερμοκρασία στους 17 με 20 βαθμούς, σε έναν χειμώνα που ουσιαστικά δεν έχει έρθει ακόμα.

Πιο αναλυτικά, σήμερα Δευτέρα προβλέπεται γενικά αίθριος καιρός με λίγες πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις. Οι άνεμοι θα πνέουν από δυτικές διευθύνσεις 3 με 5 μποφόρ και από το μεσημέρι στα νότια τοπικά έως 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει περαιτέρω άνοδο και θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 17 με 19 βαθμούς Κελσίου, δηλαδή σε επίπεδα υψηλότερα από τα κανονικά για την εποχή κατά 4 με 5 βαθμούς.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια. Ασθενείς οι άνεμοι. Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 9 έως 18 βαθμούς. Στην Θεσσαλονίκη επίσης προβλέπεται μια ημέρα με αίθριο ουρανό. Οι άνεμοι μεταβλητοί ασθενείς, Η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 6 έως 17 βαθμούς.

Αναλυτική πρόγνωση του καιρού ανά περιοχή από την ΕΜΥ για σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου

Γενικά αίθριος θα είναι ο καιρός σήμερα Τρίτη 6 Φεβρουαρίου σύμφωνα με την ΕΜΥ, με τοπικά περιορισμένη ορατότητα τις πρωινές και βραδινές ώρες κυρίως στα δυτικά.

Οι άνεμοι στα νότια θα πνέουν δυτικοί 5 με 6 και τοπικά 7 μποφόρ. Στην υπόλοιπη χώρα θα πνέουν αρχικά βορειοδυτικοί και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί 3 με 5 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα διατηρηθεί σε υψηλά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει στις περισσότερες περιοχές τους 19 με 21 βαθμούς Κελσίου, όμως τις πρωινές και βραδινές ώρες στα βορειοδυτικά ηπειρωτικά θα σημειωθεί κατά τόπους.

ΑΤΤΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και από το μεσημέρι νότιοι νοτιοδυτικοί έως 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 05 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με αραιές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Βόρειοι βορειοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ και από το βράδυ νοτιοανατολικοί με την ίδια ένταση.
  • Θερμοκρασία: Από 03 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ, ΘΡΑΚΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος με πρόσκαιρες τοπικές νεφώσεις μέχρι το μεσημέρι.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 3 και στη Θράκη νοτιοδυτικοί 3 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 3 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στη δυτική Μακεδονία η ελάχιστη θα είναι 3 με 4 βαθμούς χαμηλότερη.

ΝΗΣΙΑ ΙΟΝΙΟΥ, ΗΠΕΙΡΟΣ, ΔΥΤΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΔΥΤΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 και στο Ιόνιο δυτικοί νοτιοδυτικοί 3 με 4 και στα νότια τοπικά έως 5 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου. Στο εσωτερικό της Ηπείρου 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΣΤΕΡΕΑ, ΕΥΒΟΙΑ, ΑΝΑΤΟΛΙΚΗ ΠΕΛΟΠΟΝΝΗΣΟΣ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Δυτικοί νοτιοδυτικοί 2 με 4 και στα νότια τοπικά 5 με 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 01 έως 19 βαθμούς Κελσίου.

ΚΥΚΛΑΔΕΣ, ΚΡΗΤΗ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Δυτικοί 3 με 4 και στην Κρήτη 5 με 6 μποφόρ. Από το μεσημέρι νοτιοδυτικοί, στις Κυκλάδες 4 με 6 και στην Κρήτη 6 με 7 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 08 έως 21 βαθμούς Κελσίου.

ΝΗΣΙΑ ΑΝΑΤΟΛΙΚΟΥ ΑΙΓΑΙΟΥ – ΔΩΔΕΚΑΝΗΣΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος, με λίγες πρόσκαιρες νεφώσεις τις πρωινές και βραδινές ώρες.
  • Ανεμοι: Νότιοι 3 με 5 μποφόρ και στα Δωδεκάνησα δυτικοί με την ίδια ένταση. Από το βράδυ στα βόρεια θα ενισχυθούν τοπικά έως 6 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 09 έως 20 βαθμούς Κελσίου. Στα βόρεια 2 με 3 βαθμούς χαμηλότερη.

ΘΕΣΣΑΛΙΑ

  • Καιρός: Γενικά αίθριος.
  • Ανεμοι: Μεταβλητοί 2 με 4 μποφόρ.
  • Θερμοκρασία: Από 02 έως 19 βαθμούς Κελσίου.


Πηγή