Πόσο sex την εβδομάδα χρειάζεται για να μην κινδυνεύουμε από καρδιά και κατάθλιψη


Πόσο sex την εβδομάδα χρειάζεται για να μην κινδυνεύουμε από καρδιά και κατάθλιψη


Διαφ.




Ήξερες ότι το sex είναι καλό για τον οργανισμό μας; Πέρα από την σωματική ευχαρίστηση που προσφέρει η ευχαρίστηση και η ηδονή που δημιουργείται ανάμεσα στα δυο σώματα, είναι ένας σημαντικός παράγοντας για να αποβάλλει και να απομακρύνει αρκετές ασθένειες του σώματος αλλά και του εγκεφάλου!

Sex: Η σεξουαλική επαφή που είναι σημαντική για τον ανθρώπινο οργανισμό

Όπως αναφέρουν και πολλοί επιστήμονες, το sex είναι σημαντικό με την διατροφή μας, τη γυμναστική, και την αποχή από το κάπνισμα και το αλκοόλ.

Όπως αναφέρει η Kaye Wellings, καθηγήτρια σeξουαλικής και αναπαραγωγικής υγείας στη Σχολή Υγιεινής και Τροπικής Ιατρικής του Λονδίνου, σε μια από τις μελέτες της: «Μελέτες δείχνουν ότι η ανοσία, η καρδιαγγειακή υγεία και η κατάθλιψη είναι μόνο μερικοί από τους παράγοντες που επηρεάζει θετικά η σeξουαλική δραστηριότητα»

Έχει αποδειχθεί ότι συχνές και σταθερές επαφές προσφέρουν προστασία από καρδιακά προβλήματα, αλλά και προβλήματα ακράτειας.

Sex: Πόσο χρήσιμο είναι για τον οργανισμό μας

  • 2 φορές την εβδομάδα είναι αρκετές για να αυξηθούν τα επίπεδα της ανοσοσφαιρίνης Α που βοηθάει στην προστασία από μολύνσεις.
  • 3 φορές σeξ την εβδομάδα προσφέρει 45% περισσότερξ προστασία από προβλήματα κυκλοφορικού και καρδιάς.

Στη περίοδο της πανδημίας όσοι είχαν συχνές ερωtικές επαφές κινδύνευσαν 35% λιγότερο από κατάθλιψη.

Βέβαια υπάρχει και η άλλη πλευρά των επιστημόνων που υποστηρίζουν ότι το σeξ δεν βελτιώνει την υγεία, αλλά οι υγιείς άνθρωποι κάνουν περισσότερο σeξ.


Πηγή