Δυσοίωνη πρόγνωση Μαρουσάκη: Σφοδρή εισβολή της "κακοκαιρίας Phobos" – Που θα χτυπήσει τις επόμενες ώρες;


Νέο κύμα κακοκαιρίας αναμένουν, τις επόμενες ώρες, οι μετεωρολόγοι. Η κακοκαιρία Phobos έρχεται, και θα επηρεάσει κυρίως τα δυτικά τμήματα της χώρας. Σύμφωνα με την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη για το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του OPEN, πρόκειται για ένα βαρομετρικό χαμηλό το οποίο, όμως, δεν αναμένεται να επηρεάσει όλη τη χώρα. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση της Χριστίνας Σούζη.


Διαφ.


Το κύμα κακοκαιρίας βρίσκεται στην περιοχή της Ιταλίας και, κυρίως την Κυριακή (20/11) αναμένεται να πλήξει με ιδιαίτερη σφοδρότητα τα δυτικά – βορειοδυτικά τμήματα της χώρας. Ένα μέρος της θα φτάσει μέχρι και την Δυτική Ελλάδα. Βροχές και ισχυρές καταιγίδες θα ξεσπάσουν, ενώ ένα δεύτερο κύμα από το απόγευμα αύριο θα επηρεάσει τα βορειοανατολικά ηπειρωτικά.

«Ρουκέτα» στον καιρό από τα Μερομήνια - Στην «κατάψυξη» εκ νέου το κέντρο της Αθήνας!

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

«Ρουκέτα» στον καιρό από τα Μερομήνια - Στην «κατάψυξη» εκ νέου το κέντρο της Αθήνας!

Aπό τη Δευτέρα, θα αρχίσει να περιορίζεται στην περιοχή του ανατολικού Αιγαίου, με ένα τμήμα να επιμένει προς τη δυτική ηπειρωτική χώρα για να φτάσει πλέον ο καιρός να βελτιώνεται. Και η βελτίωση, όμως, αναμένεται να είναι πρόσκαιρη μιας και έρχεται ένα πιο οργανωμένο βαρομετρικό χαμηλό, με πιο ισχυρές καταιγίδες που θα πλήξουν περισσότερες περιοχές της Επικράτειας.

Βροχές και στην Αττική Τετάρτη και Πέμπτη

Αυτό το κύμα κακοκαιρίας θα ξεκινήσει από τα δυτικότερα τμήματα της Μεσογείου και θα καταλήξει στη χώρα μας, όπου εκτιμάται ότι Τετάρτη και Πέμπτη θα έχουμε πολλές βροχές. Αυτό, το τελευταίο κύμα κακοκαιρίας, θα επηρεάσει και την Αττική. Ενώ θα είναι σύντομης διάρκειας εκτιμάται ότι μπορεί να δημιουργήσει προβλήματα σε πολλές περιοχές. Θα διαρκέσει, από το βράδυ της Τρίτης μέχρι, περίπου, το πρωί της Πέμπτης.

«Κορύφωση των φαινομένων θα έχουμε όταν...» - Τα ανοιχτά ενδεχόμενα του Τάσου Αρνιακού για την κακοκαιρία

Νέες σημαντικές επισημάνσης για την επέλαση της κακοκαιρίας «Fobos» έκανε ο Τάσος Αρνιακός στο μεσημβρινό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1, «δείχνοντας» τις περιοχές που θα επικρατήσουν έντονα φαινόμενα και θα χρειαστεί μεγάλη προσοχή από τους πολίτες.

Παρακολουθήστε όσα επεσήμανε στο παρακάτω βίντεο:

«Έδειξε» τη χειρότερη μέρα ο Σάκης Αρναούτογλου: «Αντικυκλώνας φέρνει καταιγίδες σε...»

Έντονη κακοκαιρία με μπόρες και καταιγίδες από το πρωί του Σαββάτου (19/11) προβλέπει ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ειδικότερα, σε Ήπειρο, Ευρυτανία, Φωκίδα και στα Επτάνησα θα έχουμε καταιγίδες κυρίως στα ορεινά - ημιορεινά. Στα νησιά του αν. Αιγαίου θα έχουμε σύννεφα με τοπικές καταιγίδες, και από το μεσημέρι και μετά η έντονη αστάθεια θα παραμείνει στα ΒΔ ηπειρωτικά.

Δείτε επίσης: Λάβρος ο Σάκης Αρναούτογλου: «Δεν ανέχομαι ρατσιστικά σχόλια - Θα διαγράφονται λογαριασμοί...» (photo)

Το βράδυ στα δυτικά και στα ΒΔ τα φαινόμενα θα επιμείνουν και μάλιστα θα δυναμώσουν. Οι άνεμοι θα πνέουν νοτιάδες και η θερμοκρασία το μεσημέρι στους 24 στα κεντρικά ηπειρωτικά. Στην Αττική ηλιοφάνεια από το πρωί και σύννεφα από το απόγευμα. Η θερμοκρασία από 13 έως 24 βαθμούς. Στη Θεσσαλονίκη επίσης ηλιοφάνεια και ίσως βρέξει τοπικά στα ορεινά. Η θερμοκρασία από 11 έως 21 βαθμούς.

Την Κυριακή θα συννεφιάσει σχεδόν παντού και αναμένονται βροχές και καταιγίδες στη ΒΔ χώρα και από τη δυτική Ελλάδα τα φαινόμενα θα μεταφερθούν προς ΒΑ. Οι άνεμοι συνεχίζουν να είναι νότιοι εντάσεως 6-7 μποφόρ. Η θερμοκρασία στους 24 βαθμούς στα κεντρικά ηπειρωτικά.

Τη Δευτέρα τα περισσότερα φαινόμενα θα τα έχουμε το πρωί στη Δυτική Ελλάδα και στα ανατολικά νησιωτικά της χώρας. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα ανοίξει. Η θερμοκρασία στους 21 βαθμούς. Την Τρίτη πάλι στα δυτικά θα έχουμε βροχές και την Τετάρτη θα έχουμε νέα επιδείνωση παντού με αξιόλογες καταιγίδες. Αλλά μετά το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί. Οι θερμοκρασίες στους 20 και 16 βαθμούς αντίστοιχα.


Πηγή