Χpιστίνα Κοντοβά: Δύο χρόνια εuτuχίας με την Ada – Το μαγικό ταξίδι στην Ουγκάντα και η «νέα» καθημερινότητα


Η Χριστίνα Κοντοβά είδε τη ζωή της να αλλάζει ριζικά τα τελευταία δύο χρόνια. Η αλλαγή αυτή οφείλεται φυσικά στην απόφαση που πήρε πριν δυο χρόνια να υιοθετήσει ένα κοριτσάκι από την Ουγκάντα, τη μικρή Ada.


Διαφ.


Το ταξίδι προς τη μητρότητα για την Χριστίνα Κοντοβά ξεκίνησε κατά τη διάρκεια ενός ταξιδιού στην Aφρική όπου είχε βρεθεί με την Action Aid.

«Είμαι 43 ετών και αισθάνομαι πιο νέα από ποτέ, για να μπορώ να ζήσω όσο το δυνατόν περισσότερο χρόνο μαζί της. Επίσης, η μητρότητα είναι μια αρχή που προσφέρει πολλές αρχές. Οτιδήποτε κάνεις πρώτη φορά με το παιδί σου είναι μια νέα αρχή», είχε δηλώσει η Χριστίνα Κοντοβά στη Vogue για την απόφασή της να γίνει μητέρα της μικρής Ada.

Το ταξίδι στην Ουγκάντα και η ζωή μακριά από την Ελλάδα

Για ένα μεγάλο διάστημα, η Χριστίνα Κοντοβά χρειάστηκε να μείνει στην Ουγκάντα, μέχρι να ολοκληρωθεί η διαδικασία της υιοθεσίας. Η γνωστή σχεδιάστρια, αν και βρισκόταν μακριά από το σπίτι, τους φίλους, τους συγγενείς και τη δουλειά της, δεν το έβαλε ποτέ κάτω. Ήταν αποφασισμένη να ζήσει το όνειρό της, που δεν ήταν άλλο από το να γίνει η μητέρα της Ada.

«Είχα φοβερή ανυπομονησία και ενθουσιασμό, μέχρι να τη συναντήσω, αλλά όταν ήρθε η στιγμή της γνωριμίας μας, ήμουν φοβισμένη. Φοβόμουν, πώς θα με δει, πώς θα με νιώσει, πώς θα συνεννοηθούμε μέχρι να μιλήσουμε την ίδια γλώσσα – εκείνη ακόμα έλεγε λίγες λέξεις στην τοπική διάλεκτο. Τα είχα χαμένα. Δεν ήξερα πώς να τη φροντίσω, με αποτέλεσμα να την ταΐζω συνέχεια», είχε εξομολογηθεί η σχεδιάστρια μόδας στην ίδια συνέντευξη.

«Adopting Ada, Τους τελευταίους μήνες ζω στην Ουγκάντα, εκτός από λίγες εβδομάδες που έχω επιστρέψει στην Ελλάδα κυρίως για επαγγελματικούς λόγους. Ζω στην Καμπάλα για το κοριτσάκι που κρατώ στην αγκαλιά μου, για την οποία αυτή τη στιγμή είμαι ανάδοχη μητέρα έως ότου την υιοθετήσω.

Είναι ένα ταξίδι που έχει ξεκινήσει πριν περίπου ένα χρόνο και είναι το ταξίδι της ζωής μου…. Δεν θυμάμαι πότε ακριβώς γεννήθηκε η επιθυμία μου να υιοθετήσω και δεν έχει σημασία.

Έγινε όμως σκοπός μέσα από τα ταξίδια μου στην Αφρική με την ActionAid (που δεν έχει καμία σχέση με υιοθεσίες αλλά έτσι ήρθα σε επαφή με την Αφρική και την αγάπησα) και μετά από μια σειρά γεγονότων τον Φεβρουάριο του 2020 βρέθηκα στα γραφεία της Διεθνούς Κοινωνικής Υπηρεσίας στην Αθήνα για να ξεκινήσω τον φάκελο μου και την διαδικασία αξιολόγησης μου για υιοθεσία.

Ο φάκελος έφτασε στην Ουγκάντα το περασμένο καλοκαίρι και μπήκα σε λίστα ως υποψήφια θετή μητέρα. Λίγο καιρό μετά μπήκε στην ζωή μου η Έιντα. Η διαδικασία της αναδοχής στην Ουγκάντα διαρκεί περίπου 12 μήνες κατά τους οποίους θα πρέπει να μένω κυρίως στη χώρα. Αφού συμπληρωθεί ο χρόνος αναδοχής θα προχωρήσω σε επίσημη υιοθεσία. Είναι δύσκολη διαδικασία και ταυτόχρονα μαγική.

Χρειάστηκα αποθέματα δύναμης που δεν ήξερα ότι έχω, μου γεννήθηκαν πρωτόγνωρα συναισθήματα, έχω λυγίσει πολλές φορές αλλά έχω αυτή την αγκαλιά! Και τους δικούς μου ανθρώπους που είναι πάντα εκεί… στην άλλη άκρη της γραμμής… Μακριά αλλά πάντα κοντά! Και τους επόμενους μήνες θα ζω στην Ουγκάντα.

Στην Ουγκάντα αυτή την στιγμή βρίσκονται στην ίδια διαδικασία περίπου 20 οικογένειες Ελλήνων. Σε αυτό τα «ταξίδι», από την αρχή, είναι δίπλα μας ο Τζώνη @jkalimeris».

 

 

Χριστίνα Κοντοβά: Η επιστροφή στην Ελλάδα με τη μικρή Ada και η «νέα ζωή»

Και πράγματι, η Χριστίνα Κοντοβά τα κατάφερε. Εδώ και έναν χρόνο έχει επιστρέψει μαζί με την Ada στην Ελλάδα, και μαζί με τον σύντροφό της Τζώνη Καλημέρη έχουν δημιουργήσει μια πολύ όμορφη οικογένεια.

Η Χριστίνα Κοντοβά έχει καταφέρει να κάνει το μεγαλύτερο και πιο σημαντικό της όνειρο πραγματικότητα, να γίνει μαμά. Στο παρελθόν μάλιστα, είχε μείνει δυο φορές έγκυος και απέβαλε, ωστόσο όπως είχε πει στην εκπομπή της Σίσσυς Χρηστίδου η οποία είναι και νονά της Ada, δεν σταμάτησε ποτέ να πιστεύει πως μια μέρα θα αποκτήσει το δικό της παιδί.

«Φέτος είμαι επίσημα μαμά, και πέρσι είχα την Ada, αλλά φέτος είμαι μητέρα της και στα χαρτιά. Όταν βρεθήκαμε με την Ada, μιλούσε μια τοπική διάλεκτο της Ουγκάντα. Από την πρώτη στιγμή της μιλούσα ελληνικά και με το attitude ότι καταλαβαίνει. Έχει μια κλίση στις γλώσσες», είχε πει η Χριστίνα Κοντοβά.

Μάλιστα, το καλοκαίρι που μας πέρασε η Χριστίνα Κοντοβά και ο Τζώνη Καλημέρης βάφτισαν την κόρη τους στο Νυμφαίο με νονά τη Σίσσυ Χρηστίδου.

«Εφόσον βαφτίστηκε Χριστιανή δεν πήρε χριστιανικό όνομα;» ήταν μια από τις ερωτήσεις που είχαν κάνει στη Χριστίνα Κοντοβά μετά τη βάφτιση της Ada. 

«Έχω άπειρες ερωτήσεις για το όνομα! Από ότι έχω καταλάβει, ονοματοδοσία κάνει το κράτος και η εκκλησία δίνει ευχή. Παρόλα αυτά ο παπάς δεν είχε πρόβλημα και η Έιντα ήρθε από την Ουγκάντα ήδη γραμμένη με αυτά τα ονόματα».

Μπορεί η απόφαση να γίνει μητέρα να ήταν της σχεδιάστριας μόδας, ωστόσο ο σύντροφός της Τζώνη Καλημέρης δεν σταμάτησε να τη στηρίζει από την πρώτη στιγμή. Ο ισχυρός άντρας των ΜΜΕ στάθηκε ως βράχος στο πλευρό της και σε κάθε δυσκολία ήταν δίπλα της. 

«Έχω απεριόριστο σεβασμό, πέραν της αγάπης στη Χριστίνα. Το ότι έκανε αυτό το πράγμα ήταν κάτι πολύ δύσκολο, πολύ δικό της και τη θαυμάζω απεριόριστα. Και δεν είχα καμία άλλη επιλογή από το να σταθώ δίπλα της», είχε πει σε συνέντευξή του στο Πρωινό ο Τζώνη Καλημέρης συμπληρώνοντας ότι πλέον εκτός από πατέρας τριών γιων, θα είναι και μπαμπάς μιας κόρης, της μικρής Ada.

 

Ο Τζώνη Καλημέρης από την πρώτη στιγμή αγκάλιασε την Ada ως κόρη του, με την μικρή να τον λέει σχεδόν αμέσως «μπαμπά».

 

«Τίποτα δεν είναι σίγουρο στη ζωή και το λέω εγώ που έχω μείνει δυο φορές έγκυος και οι δύο εγκυμοσύνες δεν έχουν πετύχει. Το θέμα είναι να ξεκινήσεις από κάπου. Είναι πολύ δύσκολο να υιοθετήσεις ένα παιδί στην Ουγκάντα, περνάς από εξετάσεις, επιτροπές. Εγώ έμεινα εκεί 13 μήνες αλλά αυτό θεωρείται και γρήγορο.

Η αναδοχή είναι μίνιμουμ 12 μήνες. Περάσαμε δυο φορές πάνελ, είχαμε κοινωνική λειτουργό που μας έκανε ελέγχους, δικαστήριο, ήταν μεγάλη η διαδικασία. Ειδικά οι τελευταίοι δύο μήνες ήταν πολύ δύσκολοι» είχε δηλώσει.

Πριν από μερικές ημέρες συμπληρώθηκαν δυο χρόνια από τη μέρα που η Χριστίνα Κοντοβά συνάντησε για πρώτη φορά την κόρη της και το γιόρτασε με μια τρυφερή ανάρτηση δείχνοντάς μας για πρώτη φορά το πρόσωπό της.

          Δείτε αυτή τη δημοσίευση στο Instagram.                      

Η δημοσίευση κοινοποιήθηκε από το χρήστη Christina Kontova (@ckontova)

Η Χριστίνα Κοντοβά, ο Τζώνη Καλημέρης και η Ada πρόκειται να περάσουν την υπόλοιπη ζωή τους ως οικογένεια και δεν υπάρχει μεγαλύτερη ευλογία από αυτό!


Πηγή