Καιpική «καμπάνα» από τον Θοδωρή Κολuδά: «Μέχρι την Τρίτη στο Αιγαίο…»


Λίγες νεφώσεις τις επόμενες ημέρες με τοπικά φαινόμενα στη Κρήτη και τοπικά θυελλώδεις βοριάδες στο Αιγαίο. Η πρόγνωση του καιρού από τον διευθυντή της ΕΜΥ, Θοδωρή Κολυδά.


Διαφ.


Ο καιρός με μια ματιά

  • Λίγες νεφώσεις με τοπικά φαινόμενα στα νότια
  • Η θερμοκρασία σε επίπεδα λίγο κάτω από τα κανονικά για την εποχή με τάση ανόδου από την Τρίτη
  • Οι βοριάδες θα φτάνουν τα 6 με 7 μποφόρ και τοπικά τα 7 με 8 μποφόρ στο Αιγαίο έως και την ερχόμενη Τρίτη

Ξεκάθαρα τα Μερομήνια: «Λευκά» Χριστούγεννα ΚΑΙ στην Αθήνα! Έρχεται βαρύς χειμώνας στη χώρα

VIRAL ΕΙΔΗΣΗ

Ξεκάθαρα τα Μερομήνια: «Λευκά» Χριστούγεννα ΚΑΙ στην Αθήνα! Έρχεται βαρύς χειμώνας στη χώρα

Σοκαριστική πρόβλεψη του Τάσου Αρνιακού: «Πολύ μεγάλος κίνδυνος στις επόμενες 48 ώρες για...»

Ο Τάσος Αρνιακός φαίνεται πως... δεν είναι διατεθειμένος να μας αφήσει σε ησυχία για τις επόμενες μέρες, τονίζοντας ότι η κακοκαιρία θα συνεχίσει να πλήττει την Κρήτη και να εγκυμονεί μεγάλους κινδύνους, έχοντας ήδη φέρει τον θρήνο στο νησί.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος μίλησε στον ΑΝΤ1 για τη σπάνια ραγδαία βροχή στο νησί, την οποία οι κάτοικοι είχαν να δουν περίπου 80-90 χρόνια. Χαρακτηριστικό είναι, άλλωστε, ότι μετά από δύο μήνες ξηράς έπεσαν μέσα σε λίγοι ώρα μέχρι και 140 τόνοι νερού ανά στρέμμα, ενώ όλο τον Οκτώβριο πέφτουν γύρω στους 50 υπό κανονικής συνθήκες.

Οι κίνδυνοι στις επόμενες μέρες στην Κρήτη

Όσον αφορά τις επόμενες ώρες, οι βροχές φαίνεται πως δε θα επαναληφθούν με τον ίδιο τρόπο, αν και τα φαινόμενα παραμένουν σε Κρήτη και Δωδεκάνησα, με το βαρομετρικό χαμηλό να περνά και στην Κύπρο εν συνεχεία, προκαλώντας ίσως επίσης προβλήματα.

Ο Αρνιακός, πάντως, επεσήμανε πως ακόμη και το ψιλόβροχο στην Κρήτη μπορεί, λόγω κορεσμένου εδάφους, να φέρει προβλήματα με πλημμυρικά φαινόμενα και κατολισθήσεις, ενώ με τους ανέμους στα 8 μποφόρ ο κυματισμός της θάλασσας δεν περνά απαρατήρητος, σε ένα σκηνικό που θα συνεχιστεί για το επόμενο 48ωρο.


Πηγή