Ένα μικρό σκυλί γίνεται ο «σωματοφύλακας» του τυφλού αδελφού του, που επιθυμεί πεζοπορία


Ένα μικρό σκυλί γίνεται ο «σωματοφύλακας» του τυφλού αδελφού του, που επιθυμεί πεζοπορία


Διαφ.


Πολύ μικρότερος και μεγαλύτερος από τον αδελφό του, ο Toby υποδέχτηκε θερμά τον Amos, ένα τυφλό σκυλί, κατά την άφιξή του στο σπίτι. Επίσης, και πάνω από όλα μετατράπηκε σε οδηγό για τον τελευταίο, χωρίς να έχει ενθαρρυνθεί να το κάνει από την κηδεμόνα του.



Παρά το γεγονός ότι είναι τυφλός, ο Amos πηγαίνει για πεζοπορία και ξεκινά περιπέτειες σε υπέροχους εξωτερικούς χώρους, χάρη σε ένα άλλο σκυλί που ονομάζεται Toby , λέει στην Daily Star .

Ένας 4χρονος διασταυρωμένος Αμερικανός Staffordshire Terrier , ο Amos γεννήθηκε εντελώς τυφλός στο Cheshire Dog Home , που βρίσκεται στη βορειοδυτική Αγγλία. Ήταν ένας από τους 3 επιζώντες από τα κουτάβια.

Ο Jess Martin , εθελοντής στο Cheshire Dog Home , είχε αρχικά λειτουργήσει ως θετή μητέρα για αυτόν τον σκύλο. Ωστόσο, είχε δεθεί πολύ μαζί του, στο σημείο να αποφασίσει να τον υιοθετήσει οριστικά. Κάτι που δεν δυσαρέστησε τον Τόμπι .

Το τελευταίο είναι ένα Border Terrier που είχε υιοθετήσει ο Jess Martin 11 χρόνια νωρίτερα. Η κηδεμόνας του φοβόταν την αντίδρασή του στην άφιξη του Άμος , παρόλο που ο Τόμπι έδειχνε πάντα καλοσύνη και ευγνωμοσύνη σε όλους. Συμμετείχε σε εκδηλώσεις συγκέντρωσης χρημάτων προς όφελος του συλλόγου και ήταν σκύλος θεραπείας για άτομα που πάσχουν από άνοια.

Ένας προσεκτικός και αφοσιωμένος οδηγός, σε καθημερινή βάση καθώς και στη πεζοπορία

Ο Toby όχι μόνο δέχτηκε την παρουσία του Amos , αλλά τον βοήθησε επίσης να προσαρμοστεί στο νέο του περιβάλλον από τη στιγμή που συναντήθηκαν. Ο Jess Martin αφηγείται ότι όταν το σκυλάκι έφτασε στο σπίτι, το Border Terrier προσπάθησε να βρει το μπολ με το νερό για να πιεί και τότε έσπρωξε το μπολ του με νερό προς την κατεύθυνση του νεοφερμένου. Σαν να τον ενθάρρυνε να ξεδιψάσει διευκολύνοντάς τον. Φαινόταν να καταλαβαίνει ότι ο Άμος χρειαζόταν υποστήριξη.

Ο Τόμπι ανέλαβε τον ρόλο του αδελφού και του οδηγού για τον Άμος . Το κάνει αυτό όλη την ώρα, ακόμη και όταν ο Jess Martin τους πάει για πεζοπορία στα βουνά της Snowdonia .

Κατά τη διάρκεια της βόλτας, ο ηλικιωμένος σκύλος χρησιμοποιεί το σώμα του για να κρατήσει τον σκύλο στη σωστή κατεύθυνση. Κάθε φορά που ο Άμος χρειάζεται ξεκούραση, ο Τόμπι ανταποκρίνεται και τον πλησιάζει για να μείνει δίπλα του.

Ένιωθε ότι ήταν δική του ευθύνη να βοηθήσει το τετράχρονο σκυλάκι να ζήσει μια γεμάτη ζωή, αντί να «κάθεται κουλουριασμένος και να αντιμετωπιστεί σαν γάτα του σπιτιού».

Είναι ένας υπέροχος δεσμός που εκφράζεται κάθε μέρα ανάμεσα σε αυτά τα 2 σκυλιά.


Πηγή