ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ

November 8, 2026

ΤΕΡΑΣΤΙΟΣ ΣΕΙΣΜΟΣ ΤΩΡΑ 5,7 ΡΙΧΤΕΡ


Διαφ.

Ισχυρός σεισμός μεγέθους 5,7 βαθμών σημειώθηκε στην κεντρική Ιαπωνία τα ξημερώματα της Κυριακής 8 Νοεμβρίου, προκαλώντας τραυματισμούς, υλικές ζημιές και προβλήματα στις σιδηροδρομικές μετακινήσεις.

Διαφ.

Σύμφωνα με την Ιαπωνική Μετεωρολογική Υπηρεσία, η σεισμική δόνηση καταγράφηκε στη 01:04 τοπική ώρα (18:04 του Σαββάτου, ώρα Ελλάδας), με εστιακό βάθος 40 χιλιομέτρων.
Βράζει η γη: Χορός Ρίχτερ σε περιοχή της Ελλάδας – Ο ένας σεισμός μετά τον άλλον
Το επίκεντρο εντοπίστηκε δυτικά του νομού Σιζουόκα, σε απόσταση περίπου 200 χιλιομέτρων από το Τόκιο.

Ιαπωνία: 24 τραυματίες από τον σεισμό
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Τσούνιτσι Σιμπούν» και το τηλεοπτικό δίκτυο «Τόκαϊ», ο αριθμός των τραυματιών ανέρχεται σε 24, στους νομούς Σιζουόκα και Άιτσι.

Εκπρόσωπος των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης του Άιτσι ανέφερε στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων (AFP) ότι στην περιοχή έχουν καταγραφεί 16 ελαφρά τραυματίες.

Διαφ.

Στον νομό Σιζουόκα, οι τοπικές αρχές επιβεβαίωσαν τρεις τραυματισμούς. Ανάμεσα στους τραυματίες βρίσκεται και μία 90χρονη γυναίκα, η οποία έπεσε από το κρεβάτι της κατά τη διάρκεια της δόνησης.

Διαφ.

Ζημιές σε καταστήματα και προβλήματα στα τρένα
Ο σεισμός προκάλεσε επίσης υλικές ζημιές, με αναφορές για σπασμένες τζαμαρίες και βιτρίνες καταστημάτων στις πληγείσες περιοχές.

Διαφ.

Παράλληλα, καταγράφηκαν προβλήματα στη λειτουργία του σιδηροδρομικού δικτύου, επηρεάζοντας και τα δρομολόγια των υπερταχειών τρένων Σινκάνσεν.

Οι αρμόδιες υπηρεσίες παρακολουθούν την κατάσταση και καταγράφουν τις επιπτώσεις της σεισμικής δόνησης.


Πηγή