Έρχεται η πιο ηχηρή αποχώρηση στο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού

September 28, 2026

Έρχεται η πιο ηχηρή αποχώρηση στο κόμμα της Μαρίας Καρυστιανού


Διαφ.

Μόνο τυχαία δεν ήταν η ατάκα «αν δεν μπούμε Βουλή, θα φύγω για το εξωτερικό» της Μαρίας Καρυστιανού πριν από λίγες ημέρες.

Διαφ.

Είναι απορίας άξιο πως τα κατάφερε έτσι η Μαρία Καρυστιανού. Πριν από τέσσερις μήνες ξεκίνησε την «Ελπίδα για τη Δημοκρατία» με τη ψυχολογία στα ύψη και την ελπίδα για σπουδαία πράγματα στις επόμενες βουλευτικές εκλογές. Σήμερα, έχουν πάει όλα λάθος και το κόμμα της συγκεντρώνει πολλές πιθανότητες στην επόμενη κάλπη να μείνει εκτός Βουλής.

Πως φθάσαμε ως εδώ; Τα λάθη είναι ατελείωτα. Η πολιτική απειρία της Καρυστιανού δημιούργησε ένα μικρό χάος στο κίνημα που γεννήθηκε από τις στάχτες των Τεμπών. Όλα ξεκίνησαν με την αποχώρηση του Θανάση Αυγερινού. Εκεί το κομμάτι επικοινωνία… πήγε περίπατο. Ο Αυγερινός έκανε την αρχή και ακολούθησε πλήθος στελεχών που είπε το αντίο στην Καρυστιανού με την πλειοψηφία να αφήνει σαφείς αιχμές προς την Πρόεδρο και τον στενό της κύκλο για κλειστό λόμπι και αλαζονική συμπεριφορά.

Η Καρυστιανού χάνει το… δεξί της χέρι στην Ελπίδα

Διαφ.

Φθάσαμε αισίως σήμερα, με την «Ελπίδα» να έχει μόλις 3% και να κινδυνεύει άμεσα με το απόλυτο φιάσκο. Πρόσφατα η Μαρία Καρυστιανού υπέπεσε σε ένα ακόμη επικοινωνιακό λάθος που δείχνει πολλά. Σε ερώτηση δημοσιογράφου για το τι θα κάνει αν το κόμμα της αποτύχει στις επόμενες εκλογές η ίδια τόνισε χαρακτηριστικά πως: «αν δεν μπούμε στη Βουλή τότε θα φύγω για το εξωτερικό». Αυτομάτως κατέβασε τον πήχη στα… Τάρταρα και αποδέχθηκε τη διαφαινόμενη ήττα. Μετά όσο και να προσπάθησε δεν το μάζεψε.

Διαφ.

Όλα αυτά δεν θα γίνονταν αν στο πλάι της είχε μια ομάδα στην επικοινωνία που να ξέρει τα βασικά. Αυτό τι σημαίνει; Πρώτον πως δεν έχει καταφέρει ακόμη να αναπληρώσει το κενό του έμπειρου Αυγερινού στο γραφείο Τύπου του κόμματος. Δεύτερον πως οι άμεσοι συνεργάτες της την εγκαταλείπουν. Πρώτη και καλύτερη η Μαρία Γρατσία. Το δεξί χέρι της Καρυστιανού έχει αραιώσει κατά πολύ τις δημόσιες εμφανίσεις. Μάλλον αντιλαμβάνεται πως η κατάσταση δε γυρνάει και ψάχνει να βρει τον τρόπο να αποχωρήσει. Έτσι όπως πάει η Καρυστιανού θα μείνει… με βάρκα την Ελπίδα.

Διαφ.

Πηγή