Όλοι μιλάνε για την Γαλάνη – Πήρε θέση για τον Μαζωνάκη και είπε τα καλύτερα λόγια

September 22, 2026

Όλοι μιλάνε για την Γαλάνη – Πήρε θέση για τον Μαζωνάκη και είπε τα καλύτερα λόγια


Διαφ.

Για έναν χαρισματικό και αυθεντικό καλλιτέχνη έκανε λόγο η Δήμητρα Γαλάνη, αναφερόμενη στον Γιώργο Μαζωνάκη, που έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 54 ετών.

Διαφ.

Όπως εξήγησε η σπουδαία ερμηνεύτρια, επρόκειτο για έναν άνθρωπο που έλαμπε πάνω στη σκηνή, γι’ αυτό και κέρδισε την αγάπη του κόσμου.

Η Δήμητρα Γαλάνη αναφέρθηκε και στις ευθύνες που θα πρέπει να αποδοθούν, αλλά και να ξεκαθαρίσει ένας χώρος με αφορμή το τραγικό τέλος του τραγουδιστή.

Δήμητρα Γαλάνη: «Ήταν ένα υπέροχο μαγκάκι»

Διαφ.

Η τραγουδίστρια αξέχαστων επιτυχιών παραχώρησε συνέντευξη στην εκπομπή «Στούντιο στις 3» και μίλησε για τον θόρυβο που έχει ξεσπάσει γύρω από το θάνατο του Γιώργου Μαζωνάκη.

Διαφ.

Αρχικά η Δήμητρα Γαλάνη είπε: «Ο Γιώργος ήταν ένα υπέροχο μαγκάκι. Δεν ξέρω να βρω άλλη λέξη. Είχε μια αυθεντικότητα, καθαρότητα, πατούσε στη γη, δεν είχε χάσει ούτε τη ρίζα του, δεν είχε ψηθεί περίεργα. Είναι κρίμα, πολύ κρίμα αυτό που έγινε. Δεν του άξιζε. Αλλά αυτό που δεν του αξίζει με τίποτα είναι όλος αυτός ο θόρυβος. Έλεος. Εντάξει, να ασχοληθούν με το αντικείμενο… η αναφορά συνεχώς, ας αφήσουν τον κόσμο να τον πενθήσει, ας αφήσουν εμάς που τον αγαπήσαμε να πάμε να του αφήσουμε ένα λουλουδάκι. Όλο αυτό το πράγμα έχει κάτι ανθρωποφαγικό».

Διαφ.

«Να συμμαζευτεί όλο αυτό το σούργελο»

Όπως επισήμανε η καλλιτέχνις, πέρα από τις ευθύνες θα πρέπει να αφήσουν να ησυχάσει η ψυχή του:

«Ήταν άθλιο αυτό που έγινε. Ας αναλάβουν τις ευθύνες τους. Πρώτα απ’ όλα ένα κράτος το οποίο είναι, παίζει γενικά, δεν ξέρω τι κάνουνε. Αλλά να φύγουν από αυτό τον άνθρωπο, να αφήσουν την ψυχή του να ησυχάσει. Εγώ δεν συμφωνώ με όλο αυτό το πράγμα. Συμφωνώ σαφώς με το να τιμωρηθούν και να συμμαζευτεί όλο αυτό το σούργελο που συμβαίνει τα τελευταία χρόνια με όλους αυτούς τους τύπους, με αφορμή τον Γιώργο Μαζωνάκη. Ας τον αφήσουν τον Γιώργο στην αγάπη του κόσμου, που είδαμε πόσο μεγάλη είναι, και στην αγάπη και των φίλων του».

Τονίζοντας το χάρισμα που είχε ο Γιώργος Μαζωνάκης, η Δήμητρα Γαλάνη ανέφερε: «Ο Γιώργος είχε star quality, ήταν γεννημένος γι αυτό, έλαμπε. Όταν τον έβλεπες στη σκηνή, ανεξάρτητα αν σου άρεσε το τραγούδι που έλεγε, δεν μπορούσες να πάρεις τα μάτια από πάνω του, είχε αυτό το μεγάλο χάρισμα. Ήταν αυθεντικός, δεν καμωνότανε».

«Ορισμένοι άνθρωποι είναι χαρισματικοί, είναι και ανασφαλείς»

Τέλος, η Δήμητρα Γαλάνη εξήγησε τι είναι εκείνο που αγαπά και θαυμάζει σε έναν καλλιτέχνη: «Και θαυμάζω και αγαπώ από έναν λόγο, από αυτό που παράγουν, από το έργο. Υπάρχουν περιπτώσεις ανθρώπων με τεράστιο έργο που σαν προσωπικότητες δεν ήταν και τίποτα σπουδαίο, ήταν λίγο περίεργοι. Έπαψε να με ενδιαφέρει αυτό. Ασχολήθηκα με το έργο. Αν είναι ένα έργο που με έχει εντυπωσιάσει, με έχει συγκλονίσει, μου ‘χει χαράξει την αισθητική μου, τον πολιτισμό μου, σαφώς θα παραβλέψω τις ιδιαιτερότητες ή τις οποιεσδήποτε ανασφάλειες έχει ένας άνθρωπος. Ορισμένοι άνθρωποι είναι πάρα πολύ χαρισματικοί, είναι κάτι που μπορεί να τους λείπει κιόλας, είναι πολύ ανασφαλείς, κάνουν πράγματα που… Αφήσανε σε αυτό το τεράστιο οικοδόμημα που λέγεται τέχνη, άφησαν υλικό, προχωρήσαν τα πράγματα και προχωρήσαν και την αισθητική μας».


Πηγή