«Σφάχτηκαν» Μπακογιάννης-Δούκας: «Είσαι αλαζόνας – Μήπως μιλάς και με τον Θεό;»


«Σφάχτηκαν» Μπακογιάννης-Δούκας: «Είσαι αλαζόνας – Μήπως μιλάς και με τον Θεό;»


Διαφ.


Νέα κόντρα ξέσπασε κατά τη διάρκεια του Δημοτικού Συμβουλίου του Δήμου Αθηναίων μεταξύ Κώστα Μπακογιάννη και Χάρη Δούκα, με αφορμή την υποψηφιότητα του δημάρχου για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ.

Ο Κ. Μπακογιάννης επανέφερε την πρότασή του ο Χ. Δούκας να μεταβιβάσει το σύνολο των αρμοδιοτήτων του σε όποιον αναπληρωτή αντιδήμαρχο επιθυμεί, για όσο είναι υποψήφιος για την προεδρία του ΠΑΣΟΚ, προειδοποιώντας, για μια ακόμη φορά, για τις συνέπειες της ακυβερνησίας σε έναν δήμο του μεγέθους της Αθήνας.

Δείτε επίσης: Κύκλωμα εκβιαστών: Αυτή είναι η περιβόητη «Νάνσυ» - Η καλλονή αρχηγός με τα ακριβά αξεσουάρ (video)

Μπακογιάννης: Η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων αντιστοιχεί με τη διοίκηση τριών, ίσως και πέντε υπουργείων

«Σφάχτηκαν» Μπακογιάννης-Δούκας: «Είσαι αλαζόνας - Μήπως μιλάς και με τον Θεό;»
ΓΙΑΝΝΗΣ ΠΑΝΑΓΟΠΟΥΛΟΣ/EUROKINISSI

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο του Δημοτικού Συμβουλίου της Αθήνας, ο Κώστας Μπακογιάννης ανέφερε:

«Προκύπτει εκ των πραγμάτων, η ίδια η ζωή τα φέρνει, το βλέπετε κι εσείς, πως η Αθήνα έχει πολύ μεγάλα προβλήματα. Αντιμετωπίζει πολύ μεγάλες προκλήσεις. Και πραγματικά η διοίκηση του Δήμου Αθηναίων, νομίζω - δεν είναι υπερβολή να ειπωθεί - πως αντιστοιχεί με τη διοίκηση τριών, ίσως και πέντε υπουργείων. Απαιτεί απόλυτη αφοσίωση.

Κάθε λεπτό του εικοσιτετραώρου, κάθε ώρα της εβδομάδας. Απαιτεί όλο το ''είναι'', όχι μόνο του Δημάρχου, αλλά και των Αντιδημάρχων. Το είχα ξαναθέσει το ζήτημα, με αφορμή τις φωτιές που ξέσπασαν στον Κολωνό και στου Φιλοπάππου. Αντί για απάντηση τότε, δέχθηκα μια προσωπική προσβολή, την οποία και αντιπαρέρχομαι, γιατί με ενδιαφέρει η ουσία.

Είναι πολύ απλό. Να διευκολύνετε και τον εαυτό σας και τις απολύτως θεμιτές και σεβαστές φιλοδοξίες σας. Εφόσον έχετε ανακοινώσει επίσημα την υποψηφιότητά σας, και μέχρι και την κάλπη την εσωκομματική, και εφόσον εκ των πραγμάτων κωλύεστε, να μεταβιβάσετε το σύνολο των αρμοδιοτήτων σας σε όποιον αναπληρωτή Αντιδήμαρχο επιλέξετε. Κι εσείς θα παραμείνετε Δήμαρχος, αλλά και ο Δήμος θα συνεχίζει να δουλεύει».

Η απάντηση Δούκα: «Κανείς δεν έχει δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο»

Ο Χάρης Δούκας σήκωσε το γάντι και απάντησε στον τέως δήμαρχο:

«Καταλαβαίνω ότι ο κ. Μπακογιάννης έχει πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για τις εσωκομματικές διαδικασίες του ΠΑΣΟΚ. Έχετε τόσο μεγάλο ενδιαφέρον, κ. Μπακογιάννη, που αρθρογραφείτε. Λέω λοιπόν ότι είναι πολύ πιο σημαντικό να αρθρογραφήσετε για την Αθήνα.

Εμείς δεν κάνουμε ''Περιπάτους'' με τα γνωστά αποτελέσματα κ. Μπακογιάννη, είμαστε καθημερινά έξω και λύνουμε τα προβλήματα. Στα σχολεία, που τα είχατε αφήσει στη μοίρα τους κι εμείς τα ανακαινίζουμε, στις παιδικές χαρές που εγκαινιάζατε χωρίς πιστοποίηση λειτουργίας, στους δρόμους για την καθαριότητα, μη μας κουνάτε λοιπόν το δάκτυλο.

Εγώ συμμετέχω σε δημοκρατικές διαδικασίες, όπως οφείλω, και κανείς δεν έχει το δικαίωμα να μου κουνάει το δάχτυλο για τις πολιτικές μου πεποιθήσεις και για τον αγώνα που κάνω. Είμαι εδώ κάθε μέρα, παλεύω για τον Δήμο και όλες τις προσπάθειες τις κάνουμε με πάθος. Και οφείλουμε όλοι να αναμετριόμαστε με την ευθύνη για όσα λέμε».

Μπακογιάννης: Ας μας πει πότε μας επιτρέπει να ανησυχήσουμε; Πριν ή αφού αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό;
Ο Κώστας Μπακογιάννης έσπευσε να ανταπαντήσει στον Χάρη Δούκα, τον οποίο κατηγορεί για αλαζονεία.

«Αλλά λόγια να αγαπιόμαστε. Αν στα αλήθεια ο κ. Δούκας δεν καταλαβαίνει τις συνέπειες της απουσίας του δημάρχου από τον Δήμο του, έχουμε μεγάλο πρόβλημα. Αν κάνει πως δεν καταλαβαίνει, έχουμε ακόμη μεγαλύτερο.

Σε κάθε περίπτωση την καταλαβαίνουν ήδη, δυστυχώς, οι Αθηναίοι. Κι επειδή προφανώς η αλαζονεία δεν επιτρέπει στον κύριο Δούκα να αναγνωρίσει το δικαίωμα αλλά και την υποχρέωσή μας να ενδιαφερόμαστε για την πόλη μας, ας μας πει πότε μας επιτρέπει να ανησυχήσουμε; Πριν ή αφού αρχίσει να συνομιλεί με τον Θεό;».


Πηγή