Αδιανόητο μπάχαλο: Έγκυος πήγε στον ΕΦΚΑ για άδεια και επίδομα μητρότητας και της είπαν «είσαι άντρας» (video)


Αδιανόητο μπάχαλο: Έγκυος πήγε στον ΕΦΚΑ για άδεια και επίδομα μητρότητας και της είπαν «είσαι άντρας» (video)


Διαφ.


Σε μια απίστευτη καταγγελία σχετικά με τα συστήματα του ΕΦΚΑ προχώρησε μια έγκυος γυναίκα.

Όπως λέει, μπήκε στον ΕΦΚΑ για να ενημερωθεί για το επίδομα μητρότητας και τις άδειες που δικαιούται και έλαβε αυτοματοποιημένο μήνυμα που την ενημέρωνε πως αυτά αφορούν πολίτες γυναικείου φύλου.

«Για τον ΕΦΚΑ είμαι άντρας», λέει χαρακτηριστικά η κυρία Μαρία Πιτσιδήμου, μιλώντας στον «ΣΚΑΪ». «Μου είπαν πως θα πρέπει να πάω με το πιστοποιητικό γέννησης από κοντά. Το είδα στα ατομικά μου στοιχεία στον ΕΦΚΑ. Μου έβγαλε αυτοματοποιημένο μήνυμα στην πλατφόρμα maternity, το οποίο έγραφε πως το επίδομα αφορά πολίτες γυναικείου φύλου», ανέφερε.

Δείτε επίσης: Με φουσκωμένη κοιλίτσα η Ιωάννα Τούνη: «Για να μην ρωτάτε αν είμαι έγκυος…»

«Αρχικά κάλεσα το 1555 και υπήρχε ένας μαραθώνιος τηλεφωνημάτων, διότι κανείς δεν γνώριζε πώς έγινε αυτό και τι έγινε. Έκανα ένα διαδικτυακό ραντεβού, με ενημερώσανε ότι θα έπρεπε να πάω στο μητρώο του ΕΦΚΑ και να κλείσω διά ζώσης ένα ραντεβού. Ρώτησα για το ποια έγγραφα έπρεπε να έχω μαζί μου. Σχετικά με τα έγγραφα που θα έπρεπε να προσκομίσω, μου ζήτησαν εκκαθαριστικό μέχρι και πιστοποιητικό γέννησης», πρόσθεσε η Μαρία Πιτσιδήμου.

Η σχετική ανάρτησή της:

«Καλησπέρα,

Ονομάζομαι Μαρία Πιτσιδήμου και επίσημα βρίσκομαι στον 8ο μήνα της εγκυμοσύνης μου. Αυτή είναι μια απελπισμένη φωτογραφία, στην οποία εκτός από την κοιλίτσα μου κρατάω 1 σπιτική λεμονάδα με τζίντζερ, ενώ στην πραγματικότητα θα ήθελα να πιω αρκετή ποσότητα βότκας. Στο ψητό!

Το Σάββατο 6 Ιουλίου μπήκα στο(Ν) ΕΦΚΑ, ώστε να κάνω το αίτημα μητρότητας, το οποίο δικαιούμαι! Ωστόσο, ο/το ΕΦΚΑ με έχει περασμένη μέσα ως ΑΝΤΡΑ με αποτέλεσμα να μην με αφήνει να ολοκληρώσω την διαδικασία.

Με άπειρες άκαρπες προσπάθειες – επικοινωνία με 1555, εφορία, ΚΕΠ, ΕΦΚΑ της περιοχής που υπάγομαι- τελικά έμαθα πως ευθύνεται ο/το ΕΦΚΑ για αυτό.

Σε αυτό το σημείο να πω, πως με 5 διαφορετικούς υπαλλήλους που μίλησα με το 1555, μου είπαν 5 διαφορετικά πράγματα και τα τηλέφωνα προς το ΕΦΚΑ δεν απαντήθηκαν ποτέ! (Υπάρχει ιστορικό)

Έκανα 1 διαδικτυακό ραντεβού σήμερα 8/7/2024 στο οποίο, η τίμια υπάλληλος εν τέλει μου απάντησε πως δεν γνωρίζει ποια έγγραφα χρειάζεται να προσκομίσω, στο μητρώο του ΕΦΚΑ. Αλλά γνωρίζει πως αυτό γίνεται με ραντεβού δια ζώσης με το μητρώο.

Όπως και να έχει και χωρίς να θέλω να δικάσω το δημόσιο, η ερώτηση μου είναι η εξής: Η ΑΠΑΝΤΗΣΗ “ΔΕΝ ΞΕΡΩ”, ΕΚΠΡΟΣΩΠΕΙ ΤΟ ΔΗΜΌΣΙΟ;

Παρακαλώ κοινοποιήστε -οχι γιατί έχουμε θέμα με τους δημόσιους υπαλλήλους, δεν πρόκειται για κάποιον διχασμό μεταξύ “αυτοί και εμείς”, ούτε επιθυμώ κάποιο είδος πολέμου με την οποιαδήποτε κυβέρνηση.

Επιθυμώ όμως από καρδιάς να γίνουμε όλοι καλύτεροι. Και επειδή την Παρασκευή 12/7/2024 έχω ραντεβού με το μητρώο ΕΦΚΑ, αν κάποιος γνωρίζει ποια έγγραφα χρειάζομαι για να αλλάξει το Άντρας σε Γυναίκα, ας απαντήσει. Ας γίνουμε viral βρε παιδιά! Χρειάζεται να τονίζονται τα μελανά σημεία αυτών που κάνουν λάθη και κοστίζουν σε εμάς!

Μεγάλη μου χαρά να κοινοποιηθεί τόοοοοσο πολύ, ώστε να τα πούμε και με κανέναν πολιτικό, ιδίως σε μια στιγμή που όλοι αγχώνονται ΜΕ το και ΓΙΑ το δημογραφικό. Κάνουμε παιδιά κυρίες και κύριοι αλλά δεν μας δίνετε τα δεδουλευμένα μας επιδόματα, γιατί κάποιος υπάλληλος έκανε χοντράδα.

Με εκτίμηση Μαρία Πιτσιδήμου – γυναίκα»


Πηγή