Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει και ο Γιάννης Καλλιάνος μας το κάνει ακόμη πιο δύσκολο: «Μην περιμένετε καθόλου στη διάρκεια της ημέρας να δείτε…»


Τα χειρότερα δεν έχουν περάσει και ο Γιάννης Καλλιάνος μας το κάνει ακόμη πιο δύσκολο: «Μην περιμένετε καθόλου στη διάρκεια της ημέρας να δείτε…»


Διαφ.


Ο Γιάννης Καλλιάνος αναφέρθηκε στον καιρό των επόμενων 24ώρων, τονίζοντας πως σήμερα (13/6) είναι η πιο δύσκολη ημέρα και, μάλιστα, μας το κάνει ακόμη πιο δύσκολο στην περιγραφή του σκηνικού του καύσωνα.

Στα Επτάνησα, στα ηπειρωτικά τμήματα και στο βορειοανατολικό Αιγαίο κατά τόπους θα σημειωθούν αραιές νεφώσεις, έτσι δεν θα υπάρχει ηλιοφάνεια καθόλη την διάρκεια της αυριανής μέρας σε αυτές τις περιοχές.

Αντίθετα, στις νοτιοανατολικές Κυκλάδες και στις υπόλοιπα τμήματα της χώρας θα επικρατήσει ηλιοφάνεια.

Η θερμοκρασία στα δυτικά θα φθάσει τους 35 – 38 βαθμούς Κελσίου, στα βόρεια θα είναι στους 34 – 36 βαθμούς, στα ανατολικά ηπειρωτικά το θερμόμετρο θα αγγίξει τους 42 βαθμούς τοπικά. Στα νησιωτικά τμήματα του Αιγαίου η θερμοκρασία θα φθάσει μέχρι 42 βαθμούς Κελσίου.

Οι άνεμοι θα στραφούν σε βορειοδυτικοί και στο Ιόνιο και στο Αιγαίο Πέλαγος στα 3 – 4 μποφόρ.

Στην Αττική θα σημειωθούν λίγες αραιές νεφώσεις που θα συνδυάζονται με μεγάλα διαστήματα ηλιοφάνειας. Η θερμοκρασία θα είναι στους 28 με 40 βαθμούς Κελσίου, ενώ τοπικά θα αγγίξει ίσως και τους 41.

Στην Θεσσαλονίκη αναμένονται επίσης αραιές νεφώσεις με ηλιοφάνεια και την θερμοκρασία να κυμαίνεται στους 24 – 34 βαθμούς Κελσίου.

Ο καιρός μέχρι να φτάσουμε το Σαββατοκύριακο

Την Παρασκευή (14/6) φαίνεται ότι θα υπάρξει μεταβολή του καιρού, κυρίως στα κεντρικά και βόρεια τμήματα της επικράτειας με τοπικές καταιγίδες.

Το Σάββατο (15/6) θα υπάρξει υποχώρηση των υψηλών θερμοκρασιών σε όλη την Ελλάδα, με τον Τάσο Αρνιακό επίσης να εμφανίζεται ανακουφιστικός.


Πηγή