Σε πυρετώδεις ρυθμούς η κυβέρνηση στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές – Μπαράζ περιοδειών Κυριάκου Μητσοτάκη


Σε πυρετώδεις ρυθμούς η κυβέρνηση στον δρόμο προς τις ευρωεκλογές – Μπαράζ περιοδειών Κυριάκου Μητσοτάκη


Διαφ.


Στην τελική ευθεία για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, η κυβέρνηση Μητσοτάκη έχει ανεβάσει ρυθμούς, με τον πρωθυπουργό να επιστρέφει σήμερα (8/5) στο Μέγαρο Μαξίμου.

Στο κυβερνητικό στρατόπεδο εμφανίζονται σαφώς ικανοποιημένοι για ένα πράγμα. Ότι οι κινήσεις που έκανε ο Κυριάκος Μητσοτάκης με την ιεραρχία της εκκλησίας έπιασαν τόπο. Οι ημέρες των εορτών κύλησαν ομαλά χωρίς παρατράγουδα, εντάσεις και αποδοκιμασίες των βουλευτών που ψήφισαν το νομοσχέδιο για την ισότητα στον γάμο.

Από εκεί και ύστερα, όμως, τα πράγματα δεν φαίνεται ότι ανακάμπτουν. Το αντίθετο μάλιστα. Όσοι κυβερνητικοί βουλευτές βρέθηκαν στην επαρχία, αυτό που εισέπραξαν ήταν μία σωρευμένη οργή από τους πολίτες για την κατάσταση της οικονομίας και πιο συγκεκριμένα για την ακρίβεια στο σούπερ μάρκετ.

Έτσι, το Μέγαρο Μαξίμου έχει αποφασίσει όλο το επόμενο διάστημα ο Κυριάκος Μητσοτάκης να οργώσει την επαρχία, ξεκινώντας από την Αιτωλοακαρνανία και την Ήπειρο, με πρώτους σταθμούς την Άρτα και την Πρέβεζα.

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα πάει για μία ακόμη φορά στο Βόρειο Αιγαίο, και πιο συγκεκριμένα στη Χίο, ενώ μετά την επίσκεψη του στην Τουρκία στις 13 Μαΐου, θα ταξιδέψει για την Κεντρική Μακεδονία.

Δεδομένου ότι αυτή η περιοχή θεωρείται ιδιαίτερα δύσκολη για την ΝΔ, ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα παραμείνει για ένα διήμερο προκειμένου να έρθει σε επαφή με τοπικούς παράγοντες, ανθρώπους της εκκλησίας και της τοπικής αυτοδιοίκησης, αλλά και τους ίδιους τους πολίτες.

Στην συνέχεια, ο πρωθυπουργός θα πάει στην Πελοπόννησο, και από εκεί θα ταξιδέψει για την Ανατολική Μακεδονία – Θράκη. Και αυτό γιατί και σε αυτές τις περιφέρειες τα μικρότερα δεξιά κόμματα, που κινούνται δεξιότερα της ΝΔ, εμφανίζουν σημαντική αύξηση των δυνάμεών τους.

Φυσικ, στο πρόγραμμα του πρωθυπουργού είναι και η Κρήτη, όπου εκεί ο Στέφανος Κασσελάκης και ο Νίκος Ανδρουλάκης εμφανίζονται να δίνουν τη δική τους μάχη.

Δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Καλεσμένος στην Άννα Δρούζα – «Η καριέρα των παραδοσιακών πολιτικών τελειώνει»

Τη ίδια στιγμή, ο Μάκης Βορίδης, που κάνει τον συντονισμό του κοινοβουλευτικού έργου, θα φέρει προς ψήφιση τρία νομοσχέδια που αφορούν ειδικά εκλογικά κοινά.

Το πρώτο σχέδιο νόμου έχει προετοιμάσει ο υπουργός Άμυνας, Νίκος Δένδιας, για τη μεταρρύθμιση των Ενόπλων Δυνάμεων, το οποίο προβλέπει μεταξύ άλλων την έρευνα και την καινοτομία στις Ένοπλες Δυνάμεις με την ίδρυση του «Ελληνικού Κέντρου Ανάπτυξης Καινοτομίας» (ΕΛΚΑΚ), τον εκσυγχρονισμό του θεσμικού πλαισίου των Ανωτάτων Στρατιωτικών Εκπαιδευτικών Ιδρυμάτων, τη σύσταση Κοινού Σώματος Πληροφορικής στις Ένοπλες Δυνάμεις κα.

Η κατάθεση του στην αρμόδια επιτροπή της Βουλής, βράδυ, λίγο πριν από την γιορτή του Πάσχα δημιούργησε πολλά ερωτηματικά και έχει βάλει τα κόμματα της αντιπολίτευσης σε θέσεις μάχης.

Επίσης, ένα ακόμα νομοθέτημα που θα έρθει στην Βουλή έχει να κάνει με την στρατηγική για την Αναπηρία, τα σχέδια ενίσχυσης του διαθέσιμου εισοδήματος, τη βελτίωση της καθημερινότητας των πιο ευάλωτων πολιτών, αλλά και τη στήριξη συγκεκριμένων επαγγελματικών ομάδων, με αιχμή τους αγρότες.

Σε ό,τι αφορά τον αγροτικό κόσμο, η δυσαρέσκεια που υπάρχει είναι πολύ μεγάλη, καθώς, όπως επισημαίνουν παράγοντες που γνωρίζουν τα πράγματα, η κυβέρνηση προκειμένου να δείξει ότι ενίσχυσε την Θεσσαλία έκοψε χρήματα από άλλες περιοχές, με αποτέλεσμα σήμερα τα πράγματα να είναι ιδιαίτερα δύσκολα για τους καλλιεργητές.


Πηγή