Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Πού υπάρχουν καθυστερήσεις


Επιστρέφουν οι εκδρομείς του Πάσχα – Πού υπάρχουν καθυστερήσεις


Διαφ.


Ξεκίνησε από το μεσημέρι της Δευτέρας του Πάσχα το πρώτο κύμα επιστροφής των εκδρομέων, ενώ ήδη παρατηρείται αυξημένη κίνηση σε σταθμούς διοδίων.

Διαβάστε επίσης: Ξεχάστε όσα ξέρατε για τα πασχαλινά αυγά – Μέχρι τότε είναι ασφαλές να τα φάτε

Λίγο μετά τις 11.30 το βράδυ, η κίνηση των οχημάτων στην Εθνική οδό Αθηνών-Κορίνθου ήταν ιδιαίτερα αυξημένη, ενώ καλύτερη εικόνα παρουσίαζε η κίνηση των οχημάτων στην Αθηνών-Λαμίας.
Ειδικότερα η κίνηση στην Αθηνών-Κορίνθου ξεκινούσε μετά τα Ίσθμια, με τα οχήματα να κινούνται με πολύ χαμηλές ταχύτητες και κατά διαστήματα να ακινητοποιούνται σε Αγίους Θεοδώρους, Κινέτα και Μέγαρα.

Καθυστερήσεις σημειώθηκαν νωρίς το βράδυ και στην εθνική οδό Αθηνών-Λαμίας λίγο πριν τη Μαλακάσα και από το Καπανδρίτι έως τα διόδια Αφιδνών, ωστόσο η κίνηση των οχημάτων ομαλοποιήθηκε μετά τις 11.00 το βράδυ.

Αξίζει να σημειωθεί πως και σήμερα αρκετοί είναι εκείνοι που θα εκμεταλλευτούν και τη σημερινή αργία της Πρωτομαγιάς, μετά τη μεταφορά του εορτασμού της, παρατείνοντας τις διακοπές τους, έστω και για λίγο.

Σήμερα αναμένεται να επιστρέψει μεγάλος όγκος από τους εκδρομείς με την φετινή έξοδο να καταγράφεται ως μία από τις μεγαλύτερες μετά την πανδημία.

Σύμφωνα με τα στοιχεία, όπως μετέδωσε ρεπορτάζ του OPEN, από τη Μεγάλη Πέμπτη έως το Μεγάλο Σάββατο, από τα διόδια της Ελευσίνας πέρασαν 180 χιλιάδες οχήματα, και από των Αφιδνών 150.000 οχήματα. Από αυτά, χθες από την Ελευσίνα γύρισα μόλις 65.000 οχήματα.

Από τον Πειραιάς μόνο το τριήμερο αναχώρησαν 90.000 εκδρομείς. Πρόχειροι υπολογισμοί ανεβάζουν τον αριθμό των εκδρομέων σε περίπου 800.000.


Πηγή