«Αναστάσιμο» πισωγύρισμα από τον Θοδωρή Κολυδά: «Έρχονται καταιγίδες και καιρικές αστάθειες…»


«Αναστάσιμο» πισωγύρισμα από τον Θοδωρή Κολυδά: «Έρχονται καταιγίδες και καιρικές αστάθειες…»


Διαφ.


Καιρός: Με βροχή προβλέπεται να γίνει η Ανάσταση, όπως προειδοποίησε σήμερα Μεγάλο Σάββατο (04/05), ο διευθυντής της ΕΜΥ, Θοδωρής Κολυδάς.

Παρ’ όλα αυτά, τα φαινόμενα σε Εύβοια, Κυκλάδες, Δωδεκάνησα και στην Κρήτη την ημέρα του Πάσχα (05/05), αν και από το μεσημέρι ο καιρός θα βελτιωθεί στις περισσότερες περιοχές.

Διαβάστε επίσης την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Συγκεκριμένα, σε ανάρτησή του στο Χ, ο Θοδωρής Κολυδάς έγραψε:

Έρχονται καταιγίδες και καιρικές αστάθειες

Ο καιρός μέχρι και τη Δευτέρα του Πάσχα (06/05) από την ΕΜΥ

Πάντως, για το Μεγάλο Σάββατο (04/05) προβλέπονται αρχικά στο Ιόνιο, στα δυτικά και βόρεια ηπειρωτικά και στα νησιά του βορειοανατολικού Αιγαίου και, βαθμιαία, και στην υπόλοιπη χώρα νεφώσεις με τοπικές βροχές και κυρίως στα βορειοανατολικά σποραδικές καταιγίδες. Τις βραδινές ώρες τα φαινόμενα θα περιοριστούν στα ανατολικά. Οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί βορειοδυτικοί 4 με 6 και στο Ιόνιο και στο νότιο Αιγαίο – τοπικά – 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία, σύμφωνα με την ημερήσια πρόγνωση από την ΕΜΥ, θα σημειώσει μικρή πτώση ως προς τις μέγιστες τιμές της και θα φτάσει στα βόρεια τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη χώρα τους 23 με 24 και – τοπικά – στα ανατολικά ηπειρωτικά τους 25 βαθμούς Κελσίου.

Νεφώσεις την Κυριακή του Πάσχα

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, στην ανατολική Στερεά και στην Εύβοια προβλέπονται νεφώσεις για την Κυριακή του Πάσχα (05/05) με τοπικές βροχές. Γρήγορα, τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές αναμένονται λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι. Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα, όμως, θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, στα ηπειρωτικά και στα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22.

Γενικά αίθριος καιρός για τη Δευτέρα του Πάσχα

Όσον αφορά στη Δευτέρα του Πάσχα (06/05) αναμένεται γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα, τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες. Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ. Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.


Πηγή