«Γύρισμα» της Πασχαλιάς από τον Τάσο Αρνιακό: «Το κρίσιμο 3ωρο βροχής…»


«Γύρισμα» της Πασχαλιάς από τον Τάσο Αρνιακό: «Το κρίσιμο 3ωρο βροχής…»


Διαφ.


Καιρός: Τέλος στα… τρομακτικά σενάρια έβαλε ο Τάσος Αρνιακός, προειδοποιώντας μόνο για κάποιες βροχές που εισβάλλουν στη χώρα και θα «χτυπήσουν» το βράδυ της Ανάστασης.

Δείτε επίσης: Πασχαλινή «έφοδος» Γιάννη Καλλιάνου: «Πολύ το Αναστάσιμο νερό…»

Η πρόγνωση του καιρού από τον Τάσο Αρνιακό

«Μεγάλος λόγος ανησυχίας δεν υπάρχει για κάποιο σημείο της Ελλάδας, ωστόσο θα έχουμε βροχές και τοπικές καταιγίδες σε ορισμένες περιοχές ακόμη και την ώρα της Ανάστασης. Αυτοί που επιμένουν είναι οι ισχυροί άνεμοι, οπότε προσοχή χρειάζεται για να μην υπάρξουν περιπτώσεις πυρκαγιών.

Το σούβλισμα του οβελία θα γίνει με καλό καιρό σε όλη τη χώρα, οπότε περισσότερο μοιάζει με ένα κρίσιμο 3-4ωρο που θα πέσει νερό το βράδυ της Ανάστασης και μέχρι να ξημερώσει η Κυριακή του Πάσχα

Αναλυτικά όσα ανέφερε ο έμπειρος μετεωρολόγος για το σκηνικό του καιρού:

Πρόγνωση για την Κυριακή του Πάσχα (05/05)

Στο κεντρικό και νότιο Αιγαίο, την ανατολική Στερεά και την Εύβοια νεφώσεις με τοπικές βροχές. Γρήγορα τα φαινόμενα στις περισσότερες περιοχές θα σταματήσουν και μόνο στην Κρήτη θα συνεχιστούν μέχρι τις βραδινές ώρες. Στις υπόλοιπες περιοχές λίγες νεφώσεις πρόσκαιρα αυξημένες, κατά τόπους στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες, οπότε στα ορεινά θα σημειωθούν σποραδικοί όμβροι.

Οι άνεμοι στα δυτικά θα πνέουν βόρειοι βορειοδυτικοί 4 με 6 μποφόρ γρήγορα όμως θα εξασθενήσουν και θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στα ανατολικά θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 και στο Αιγαίο πρόσκαιρα τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει άνοδο κυρίως στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά και θα φτάσει στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα Δωδεκάνησα τους 23 με 25 βαθμούς και στην υπόλοιπη νησιωτική χώρα τους 20 με 22 βαθμούς Κελσίου.

Πρόγνωση για την Δευτέρα του Πάσχα (06/05)

Γενικά αίθριος καιρός και μόνο στην ηπειρωτική χώρα τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες θα αναπτυχθούν νεφώσεις κυρίως στα ορεινά, όπου θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι και στα βόρεια πιθανώς μεμονωμένες καταιγίδες.

Οι άνεμοι στο Ιόνιο και τα ηπειρωτικά θα είναι μεταβλητοί 3 με 4 μποφόρ. Στο Αιγαίο θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 4 με 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο σε όλη τη χώρα.


Πηγή