Ανήλικοι διακινητές ναρκωτικών: Γιατί η αστυνομία αναζητεί σύνδεση με τον θάνατο της 16χρονης Μαρκέλλας


Ανήλικοι διακινητές ναρκωτικών: Γιατί η αστυνομία αναζητεί σύνδεση με τον θάνατο της 16χρονης Μαρκέλλας


Διαφ.


Στα δίχτυα των αστυνομικών Αρχών «πιάστηκε» συμμορία ανηλίκων και νεαρών που δοιακινούσε ναρκωτικές ουσίες σε ανήλικους σε πλατείες και πάρκα του Ψυχικού, Παπάγου και Χαλανδρίου, από το Τμήμα Αντιμετώπισης Παραβατικότητας Ανηλίκων της Υποδιεύθυνσης Προστασίας Ανηλίκων της Ασφάλειας Αττικής.

Δείτε επίσης: Αδελφοκτονία στη Νέα Σμυρνη: Τα αγόρια φέρεται να ήταν στην ίδια παρέα με την 16χρονη του Βύρωνα!

Σχεδιάστηκε και υλοποιήθηκλε ευρεία αστυνομική επιχείρηση για την εξάρθρωση της εγκληματικής οργάνωσης διακίνησης ναρκωτικών ουσιών που αποτελούνταν κυρίως από ανήλικα μέλη.

Συγκεκριμένα, στο πλαίσιο αυτής, εντοπίστηκαν και συνελήφθησαν από αστυνομικούς, εννέα μέλη της συμμορίας, μεταξύ των οποίων έξι ανήλικοι και τρεις νεαροί.

Σε βάρος τους σχηματίστηκε δικογραφία για σύσταση και συμμετοχή σε εγκληματική οργάνωση διακίνησης ναρκωτικών και κατά περίπτωση για παράβαση της νομοθεσίας περί όπλων και περί φωτοβολίδων. Ακόμη, συνελήφθη 27χρονος για παράβαση της νομοθεσίας περί εξαρτησιογόνων ουσιών.

Όπως προέκυψε από την έρευνα, οι κατηγορούμενοι είχαν συστήσει εγκληματική οργάνωση με δομημένη, διαρκή και μεθοδική δράση από το Νοέμβριο του 2023 στη διακίνηση ναρκωτικών ουσιών και διακριτούς όλους στα εννέα μέλη της.

Τα μέλη με την παραμονή τους στα πάρκα και τις πλατείες, προσέλκυαν νέους υποψήφιους αγοραστές. Από την έρευνα έχει προκύψει πως διακινούσαν ναρκωτικά σε τουλάχιστον 20 άτομα στην πλειοψηφία τους ανήλικοι.

Οι Αρχές έφτασαν στα ίχνη τους μετά από την καταγγελία των γονέων της 16χρονης φίλης της Μαρκέλλας που είχε χάσει την ζωή της από χρήση ναρκωτικών στον Βύρωνα τον περασμένο Νοέμβριο εξαιτίας άλλης συμμορίας ανηλίκων που διακινούσε ναρκωτικά και η κόρη τους φαίνεται πως προμηθευόταν ναρκωτικά και από την συγκεκριμένη συμμορία.

Πως λειτουργούσε η συμμορία

Σύμφωνα με τον Ελεύεθρο Τύπο, σε εσώρουχα και κάλτσες των μελών της συμμορίας, οι αστυνομικοί της Υποδιεύθυνσης εντόπισαν χασίς, κατά τις επιχειρήσεις συλλήψεων.

Την παράνομη δραστηριότητα φέρεται να επέβλεπαν οι δύο νεαροί «αρχηγοί» της σπείρας, ηλικίας 20 ετών, ενώ ένας 16χρονος έδινε τις εντολές στους διακινητές και τους μεταφορείς της οργάνωσης για του «πού», «πότε» και σε «ποιον» θα παραδώσουν τις ναρκωτικές ουσίες.

Τα «ραντεβού», κλείνονταν μέσω viber, messenger, whats’up, telegram, instagram, imo και άλλων μέσων κοινωνικής δικτύωσης.

Από τις Αρχές έχουν εξακριβωθεί τα στοιχεία ταυτότητας είκοσι τουλάχιστον πελατών, οι περισσότεροι εκ των οποίων είναι ανήλικοι. Ανάμεσα στους συλληφθέντες διακινητές, είναι μαθητές β΄και γ΄ λυκείου.

Στην κατοχή τους εντοπίστηκαν μεταξύ άλλων αεροβόλα πιστόλια, πτυσσόμενα μαχαίρια, μια ναυτική φωτοβολίδα και μια ξιφολόγχη.

Να υπενθυμίσουμε ότι για την υπόθεση της 16χρονης Μαρκέλλας είχαν κατηγορηθεί τα μέλη της αποκαλουμένης συμμορίας του Βύρωνα, που φέρεται να χορήγησαν το θανατηφόρο κοκτέιλ ναρκωτικών ουσιών στην ανήλικη και να ήταν μαζί της την ημέρα που εντοπίστηκε σε κωματώδη κατάσταση. Πρόκειται για τον 21χρονο «ΓΙΕΓΟ», τον 18χρονο «LORI» από την Αλβανία, τον 18χρονο «ΒΑΣΙΛΗ» ή «Αλβανό», τον 27χρονο «Αντρίκο» ή «Ανδρέα», την 27χρονη Δάφνη και τη 16χρονη «Κeisi».

Η ανήλικη εντοπίστηκε χωρίς σφυγμό, αναίσθητη, και με αιμορραγία στη μύτη, από το πλήρωμα του ασθενοφόρου που κλήθηκε να την παραλάβει από διώροφη μονοκατοικία της οδού Επταλόφου στο Βύρωνα, στις 6 Νοεμβρίου 2023. 16 ημέρες μετά, άφησε την τελευταία της πνοή.

Οι Αρχές ερευνούν αν υπάρχει η οποιαδήποτε σύνδεση ανάμεσα στις δύο υποθέσεις.



Πηγή