Κι όμως, 3 ελληνικά νησιά είναι οι φθηνότεροι προορισμοί στην Ευρώπη – Το κοσμοπολίτικο Αμάλφι μέσα στη λίστα!


Κι όμως, 3 ελληνικά νησιά είναι οι φθηνότεροι προορισμοί στην Ευρώπη – Το κοσμοπολίτικο Αμάλφι μέσα στη λίστα!


Διαφ.


Τους πιο οικονομικούς προορισμούς οργανωμένων διακοπών στην Ευρώπη για το καλοκαίρι του 2024 ανέδειξε έρευνα, με τρία ελληνικά νησιά να κατακτούν τις πρώτες θέσεις.

Προορισμοί όπως το Αμάλφι, η Μάλτα και διάφορα ελληνικά νησιά συγκαταλέγονται μεταξύ των φθηνότερων ευρωπαϊκών προορισμών για καλοκαιρινές αποδράσεις, σημειώνει ο Independent.

Παράλληλα, Ξεχάστε τα παλιά: Έτσι θα λειτουργούν πλέον τα beach bars και οι καντίνες στις παραλίες το καλοκαίρι

Μια μελέτη του Which? ανέλυσε πάνω από 4.500 οργανωμένες διακοπές σε 70 περιοχές σε 15 ευρωπαϊκές χώρες – από παρόχους όπως η Jet2holidays και η Tui – για να βρει τις καλύτερες προσφορές κατά τη διάρκεια των καλοκαιρινών διακοπών.

Αναλύθηκαν τα καταλύματα μόνο με δωμάτιο αλλά και με πρωινό για επτά διανυκτερεύσεις. Από τον κατάλογο απουσίαζαν προορισμοί παραδοσιακά χαμηλού κόστους όπως η Βουλγαρία και η Τουρκία. Αντίθετα, εντός δεκάδας βρέθηκαν προορισμοί σε παραδοσιακά πιο ακριβές χώρες όπως η Ελλάδα και η Ιταλία.

Στην κορυφή 3 ελληνικά νησιά

Στην κορυφή της λίστας βρέθηκε το νησί της Καλύμνου, με μια εβδομάδα διαμονής να κοστίζει κατά μέσο όρο 847 λίρες ανά άτομο (συμπεριλαμβανομένων των πτήσεων και των μεταφορών). Οι επισκέπτες συνήθως πετούν στο πιο γνωστό θέρετρο της Κω, πριν μεταβούν σε αυτό το νησί με τους απομονωμένους όρμους, τις σμαραγδένιες θάλασσες, τις απόκρημνες ακτές και τους γοητευτικούς οικισμούς.

Κάλυμνος
Κάλυμνος

Στη δεύτερη θέση πίσω από την Κάλυμνο βρίσκονται τα ελληνικά νησιά Θάσος, με 862 λίρες ανά άτομο, και Λευκάδα, με 935 λίρες ανά άτομο.

Η Costa Brava, μια ακτογραμμή βόρεια της Βαρκελώνης, κατέλαβε την τέταρτη θέση, με τις μέσες τιμές να ανέρχονται στις 952 λίρες ανά άτομο.

Στην πέμπτη θέση βρέθηκε η βενετσιάνικη Ριβιέρα της Ιταλίας – συγκεκριμένα το Lido di Jesolo – με 965 λίρες, ενώ η ακτή Αμάλφι – γνωστή για τη λάμψη της και τις υψηλές τιμές που τη συνοδεύουν – ήρθε στην έκτη θέση, με μέσο κόστος 977 λίρες ανά άτομο.

Η λίστα με τους 10 φθηνότερους προορισμούς

Οι 10 φθηνότεροι προορισμοί οργανωμένων διακοπών του Which? για το 2024 είναι:

  • Κάλυμνος, Ελλάδα – 847 στερλίνες για επτά διανυκτερεύσεις
  • Θάσος, Ελλάδα – 862 στερλίνες
  • Λευκάδα, Ελλάδα – 935 στερλίνες
  • Κόστα Μπράβα, Ισπανία – 952 στερλίνες
  • Βενετσιάνικη Ριβιέρα, Ιταλία – 965 στερλίνες
  • Ακτή Αμάλφι, Ιταλία – 977 στερλίνες
  • Σκόπελος, Ελλάδα – 985 στερλίνες
  • Costa de la Luz, Ισπανία – 994 στερλίνες
  • Καμπανία, Ιταλία – 998 στερλίνες
  • Μάλτα – 1.006 στερλίνες

Οι οικονομικότερες διακοπές all inclusive

Η Which? ανέλυσε επίσης τους φθηνότερους προορισμούς για διακοπές all inclusive, με την Τενερίφη να βρίσκεται στην κορυφή με τις πιο προσιτές τιμές, με μέσο όρο 1.097 λίρες ανά άτομο για επτά διανυκτερεύσεις. Η Κόστα Μπλάνκα, η Φουερτεβεντούρα, το Μπουργκάς στη Βουλγαρία και το Νταλαμάν της Τουρκίας συμπλήρωσαν την πρώτη πεντάδα των πιο προσιτών προορισμών all-inclusive, με μέσες τιμές μεταξύ 1.103 και 1.125 λίρες ανά άτομο για επτά διανυκτερεύσεις.


Πηγή