Οριστικό: Προ των πυλών το «Καλάθι του Πάσχα» και του «Νονού» – Τι θα περιλαμβάνουν (video)


Οριστικό: Προ των πυλών το «Καλάθι του Πάσχα» και του «Νονού» – Τι θα περιλαμβάνουν (video)


Διαφ.


Την επόμενη εβδομάδα αναμένεται να τεθούν σε ισχύ τα «Καλάθια του Πάσχα και των Νονών».

Από τις 22/04-04/05 θα είναι σε ισχύ το «Καλάθι των Νονών», ενώ από τις 24/04-04/05 το «Καλαθι του Πάσχα» το οποίο ενισχύει το Καλάθι του Νοικοκυριού.

Δείτε επίσης: Τρεχάτε ποδαράκια μου: Ξεπέρασε τα 2 ευρώ η τιμή της βενζίνης – Σοκάρουν οι εκτιμήσεις για τις ημέρες του Πάσχα

Σε ισχύ μέχρι τις 4 Μαϊου θα βρίσκεται και το Καλάθι της Σαρακοστής.

Στο «Καλάθι του Πάσχα» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

Αρνί
Κατσίκι
Τσουρέκι
Πασχαλινά σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα

Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται 12 κατηγορίες προϊόντων.

Στο «Καλάθι των Νονών» εντάσσονται τα εξής προϊόντα:

Πασχαλινές λαμπάδες – παιχνίδια
Επιτραπέζια / Παζλ
Παιχνίδια με κούκλες, κουκλόσπιτα και άλλα αξεσουάρ (παιχνίδια μίμησης)
Βρεφικά παιχνίδια
Φιγούρες δράσης
Παιχνίδια κατασκευών και δημιουργίας (π.χ. παιχνίδια με τουβλάκια)
Οχήματα – Τηλεκατευθυνόμενα
Ηλεκτρονικά παιχνίδια
Αθλητικά παιχνίδια (π.χ. μπάλες, παιδικές μπασκέτες και τέρματα)
Λούτρινα
Μουσικά παιχνίδια
Σοκολατένια αυγά και αντίστοιχα προϊόντα (προαιρετικά).

Στα ύψη οι τιμές των καυσίμων: Σε τροχιά πάνω από 2 ευρώ το λίτρο η βενζίνη – Οι εκτιμήσεις για το Πάσχα

Ανοδική πορεία φαίνεται πως έχουν πάρει οι τιμές των καυσίμων, με τις πρώτες εκτιμήσεις για το Πάσχα να μην είναι καθόλου αισιόδοξες για τους εκδρομείς, καθώς γίνεται λόγος για βενζίνη άνω των 2 ευρώ κατά μέσο όρο σε πανελλαδικό επίπεδο.

Να σημειωθεί ότι μέσα σε διάστημα 2 εβδομάδων οι τιμές έχουν αυξηθεί κατά 3 σεντς.

Ένας βασικός λόγος ανησυχίας για την περαιτέρω αύξηση στην τιμή της βενζίνης είναι το γεγονός ότι δεν έχει περάσει στους καταναλωτές η πρόσφατη εκτίναξη των τιμών πετρελαίου.

Βεβαίως, τις τελευταίες ημέρες το πετρέλαιο υποχωρεί, αλλά με τις γεωπολιτικές εντάσεις να καραδοκούν, κανείς δεν μπορεί να πει με βεβαιότητα ότι δεν θα εκτιναχθούν ξανά.

Επιπλέον, μπαίνοντας σε μια περίοδο όπου η ζήτηση για καύσιμα -κυρίως λόγω ταξιδιών- αναμένεται να αυξηθεί, οι εκτιμήσεις ανθρώπων της αγοράς είναι ότι η αυξημένη ζήτηση θα οδηγήσει τις τιμές ακόμα πιο ψηλά.

Που συναντάμε τις υψηλότερες τιμές
Τα τελευταία στοιχεία του Παρατηρητηρίου Τιμών του υπουργείου Ανάπτυξης έδειξαν πως την Τρίτη, 16 Απριλίου η μέση τιμή της απλής αμόλυβδης βενζίνης πανελλαδικά ήταν στα 1,97 ευρώ.

Δηλαδή καταγράφηκε μια άνοδο σχεδόν των 0,15 ευρώ από τον Φεβρουάριο.

Αξιοσημείωτο είναι πως το ημερήσιο δελτίο που εξέδωσε το υπουργείο Ανάπτυξης για τις τιμές της βενζίνης ανέφερε πως η υψηλότερη μέση τιμή καταγράφηκε στις Κυκλάδες με 2,19 ευρώ ανά λίτρο κι ακολουθούσαν τα Δωδεκάνησα με 2,12 ευρώ και Κεφαλονιά και Λευκάδα με 2,04 ευρώ. ενώ την χαμηλότερη μέση τιμή την εμφάνισε η Θεσσαλονίκη με 1,93 ευρώ ανά λίτρο.

Τέλος, αυξημένη είναι η τιμή και της σούπερ αμόλυβδης κατά 3 λεπτά, από το 2,128 στις 3 Απριλίου σε 2,158 στις 17/04, ενώ η τιμή του ντίζελ σημειώνει πολύ μικρή άνοδο 1 λεπτού το λίτρο, στα 1,715 ευρώ.

Η τιμή του πετρελαίου Brent από τα περίπου 76 δολάρια το βαρέλι στις αρχές του 2024 βρέθηκε στα 85 δολάρια στα τέλη Μαρτίου και προ ημερών, στην κορύφωση της αγωνίας για το χτύπημα του Ιράν στο Ισραήλ, ξεπέρασε τα 91 δολάρια, ενώ την Τετάρτη κυμαινόταν γύρω στα 88 δολάρια.

Μιλώντας στον ΑΝΤ1, η Μαρία Ζιάγκα, Πρόεδρος της Ένωσης Βενζινοπωλών Αττικής, είπε ότι ούτε οι πρατηριούχοι δεν μπορούν να εξηγήσουν πώς γίνεται να έχουν αντίθετες πορείες οι τιμές σε βενζίνη και πετρέλαιο, ενώ αναφέρθηκε στο πλαφόν κέρδους, που επί περίπου δύο χρόνια ισχύει για τους βενζινοπώλες, όχι όμως για όλους τους κρίκους της αλυσίδας των καυσίμων.


Πηγή