«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Πότε ταξιδεύει στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός – Τι ανακοίνωσε το Μαξίμου


«Κλείδωσε» η συνάντηση Μητσοτάκη-Ερντογάν: Πότε ταξιδεύει στην Άγκυρα ο πρωθυπουργός – Τι ανακοίνωσε το Μαξίμου


Διαφ.


Ο Κυριάκος Μητσοτάκης ανακοίνωσε από τις Βρυξέλλες ότι θα συναντηθεί επίσημα με τον Ταγίπ Ερντογάν στην Άγκυρα στις 13 Μαΐου.

Ο πρωθυπουργός, μετά τη λήξη της έκτακτης συνεδρίασης του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου της Ευρωπαϊκής Ένωσης, χαρακτήρισε «θετικό» το γεγονός ότι στα συμπεράσματα της Συνόδου υπάρχει αναφορά για την ανθρωπιστική καταστροφή που συντελείται στη Λωρίδα της Γάζας.

Δείτε επίσης: Μητσοτάκης: «Υλοποιούμε ακόμα μια δέσμευσή μας – Αυτοαπασχολούμενες και αγρότισσες μητέρες θα λαμβάνουν επίδομα μητρότητας»

Όσον αφορά στην Τουρκία, ο Κυριάκος Μητσοτάκης τόνισε:

«Είναι ικανοποιητικά τα συμπεράσματα και για την Ελλάδα και για την Κύπρο για την τελική διαμόρφωση του κειμένου με ρητή αναφορά σε προηγούμενες αποφάσεις».

Αξίζει ωστόσο να σημειωθεί ότι η Άγκυρα, σε ανακοίνωση του τουρκικού ΥΠΕΞ, δηλώνει ότι δεν θα δεχθεί ποτέ μια προσέγγιση που συνδέει την πρόοδο στις σχέσεις της με το Κυπριακό, αναφορικά με τα χθεσινά συμπεράσματα του Ευρωπαϊκού Συμβουλίου.

Η Τουρκία κατηγορεί την Ευρωπαίκή Ένωση για έλλειψη στρατηγικού οράματος και δηλώνει ότι θα επανεξετάσει τον διάλογό της με την ΕΕ στη βάση της αμοιβαιότητας.

Μητσοτάκης: «Βαρύ συμβολισμό η υποψηφιότητα Μπελέρη»

Ο πρωθυπουργός ρωτήθηκε για την επιλογή του Φρέντη Μπελέρη στο ευρωψηφοδέλτιο της ΝΔ.

«Δεν είναι δουλειά μου να μιλώ για μεμονωμένες περιπτώσεις υποψηφίων. Έχει έναν βαρύ συμβολισμό η υποψηφιότητα Μπελέρη και όσοι ενδιαφέρονται για τα δικαιώματα της ελληνικής μειονότητας στην περιοχή, τον αντιλαμβάνονται».


Πηγή