«Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Παπανώτα – Σφοδρές αντιδράσεις εξαιτίας των δηλώσεών του για τις γυναίκες


«Πυρά» κατά του ΣΥΡΙΖΑ για την υποψηφιότητα Παπανώτα – Σφοδρές αντιδράσεις εξαιτίας των δηλώσεών του για τις γυναίκες


Διαφ.


«Φωτιές» έχει ανάψει στο ΣΥΡΙΖΑ, η υποψηφιότητα του Δημήτρη Παπανώτα, με τα υπόλοιπα κόμματα να εξαπολύουν πυρά εναντίον του για τις δηλώσεις που είχε κάνει για τη θέση της γυναίκας στην Ελλάδα, σε μια απάντηση του προς την υποψήφια βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας, Νόνη Δούνια.

Να υπενθυμίσουμε ότι ο δημοσιογράφος και παρουσιαστής στις αρχές Μαρτίου είχε σχολιάσει την υποψηφιότητα της Νόνης Δούνια με τη ΝΔ, και είχε πει: «Εγώ δεν βλέπω να έχει πρόβλημα η γυναίκα στην Ελλάδα και γενικά στην Ευρωπαϊκή Ένωση, κανένα» είχε πει και είχε συμπληρώσει: «Εκτός αν θέλει να έχει. Δηλαδή, αν πάρει έναν σατράπη, ο οποίος την κακοποιεί και δεν μιλάει και κάθεται και το ανέχεται, είναι πρόβλημά της».

Με την ευκαιρία, δείτε επίσης: Στέφανος Κασσελάκης: Θέλει να «σπάσει» το μονοπώλιο στο τρίπτυχο «Πατρίς – Θρησκεία – Οικογένεια»

Το κλίμα στο κόμμα της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης για την υποψηφιότητα Παπανώτα ήταν, επομένως, ήδη αρνητικό, ιδιαίτερ και εξαιτίας της παράλληλης υποψηφιότητας της Σοφίας Μπεκατώρου, η οποία αποτελεί ένα από τα ισχυρά ονόματα του ΣΥΡΙΖΑ.

Πως αντέδρασαν τα κόμματα

Νέα Αριστερά και ΠΑΣΟΚ

Εκ μέρους της Νέας Αριστεράς, η Έφη Αχτσιόγλου ανέφερε μεταξύ άλλων πως «αυτές οι απόψεις αναπαράγουν τα πατριαρχικά στερεότυπα που είναι βαθιά ριζωμένα στην ελληνική κοινωνία. Απόψεις που βρίθουν σεξισμό, άγνοια της κοινωνικής πραγματικότητας, μισογυνισμό».

Συμπλήρωσε ότι: «Ας καταλάβουν όμως κάτι καλά μερικοί και όσοι τους προσφέρουν πολιτικό βήμα. Η κακοποίηση δεν είναι “πρόβλημά ΤΗΣ”. Έχει θύτες και θύματα. Και όσο κάποιοι θα καλύπτουν τους θύτες, ενοχοποιώντας τα θύματα, τόσο η ζωή άλλης μιας θα καταστρέφεται».

Ανακοίνωση εξέδωσε και ο εκπρόσωπος Τύπου της Νέας Αριστεράς, Κωστής Καρπόζηλος με την οποία ζητά να παραιτηθεί ο Δημήτρης Παπανώτας ή να αποπεμφθεί από το ψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ για τις ευρωεκλογές.

Όπως τονίζει ο κ. Καρπόζηλος στο πλαίσιο της ανακοίνωσής του «στο αναγεννημένο τρίπτυχο του ”πατρίδα-θρησκεία-οικογένεια”, οι απόψεις του κυρίου Παπανώτα, προφανώς, είναι ανεκτές. Γιατί έρχονται από την ίδια εποχή. Το σκοτεινό παρελθόν της χώρας. Καμία έκπληξη. Να τελειώνουμε με τον εκφυλισμό της πολιτικής και τη νομιμοποίηση του σεξισμού».

Δείτε αναλυτικά την ανάρτηση του στο X (πρώην Twitter):

Σε σχόλιό του το ΠΑΣΟΚ ανέφερε πως «προκαλεί εντύπωση πως μπορούν να συνυπάρχουν στο ίδιο ψηφοδέλτιο η Σοφία Μπεκατώρου, που πρωτοστάτησε στο κίνημα metoo, και ο Δημήτρης Παπανώτας».

«Ελπίζω απλά, χωρίς φασαρίες , να τον αποσύρουν από τον ΣΥΡΙΖΑ», είπε ο Α. Γεωργιάδης

Την απόσυρση του Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιο του ΣΥΡΙΖΑ, ζητά ο Άδωνις Γεωργιάδης, μετά τη δημοσιοποίηση παλαιότερων δηλώσεων του κ. Παπανώτα.

«Ο Δημήτρης Παπανώτας απλά χωρίς καμία άλλη πολιτική συζήτηση, μετά από αυτή του την δήλωση δεν μπορεί να είναι υποψήφιος”, έγραψε ο Αδωνις Γεωργιάδης, παραθέτοντας το βίντεο με τον υποψήφιο ευρωβουλευτή του ΣΥΡΙΖΑ να μιλα για τις γυναίκες.

«Για να καταλάβετε τι ισχυρίζεται, εφαρμόστε στην πρόσφατη δολοφονία της Κυριακής αυτά που λέει και σκεφθείτε σε ποιον ρίχνει την ευθύνη για τον θάνατο της», προσθέτει ο υπουργός Υγείας ο οποίος εκφράζει την ελπίδα ο ΣΥΡΙΖΑ να αποσύρει τον Δημήτρη Παπανώτα από το ευρωψηφοδέλτιό του «χωρίς φασαρίες» και «να πάμε παρακάτω».

Από την πλευρά του, ο γνωστός παρουσιαστής, επιχειρεί να τα «σώσει» ό,τι μπορεί, κάνοντας λόγο για «κοπτοραπτική» στις δηλώσεις του, χωρίς όμως να αναφέρει τι πραγματικά είπε, τι του «έκοψαν» και τι του «έραψαν», αλλά και γιατί δεν αντέδρασε σε αυτό το μοντάρισμα, όταν βγήκε στον τηλεοπτικό αέρα, αλλά τώρα, μόλις πήρε έκταση.

«Τις τελευταίες ώρες κάποιοι σκόπιμα απομόνωσαν τμήμα από μία παλιά μου δήλωση θέλοντας να δημιουργήσουν πρόβλημα τόσο σε μένα όσο και στον ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ. Ο σεβασμός που τρέφω για τις γυναίκες είναι γνωστός και αδιαμφισβήτητος. Διαχρονικά στέκομαι δίπλα σε όσες έχουν πέσει θύματα κακοποιητικής συμπεριφοράς χωρίς αστερίσκους και στηρίζω απόλυτα τον αγώνα τους. Αυτό κάνω όλα τα χρόνια ως δημοσιογράφος, αυτό θα συνεχίσω να κάνω και στο μέλλον.

Απολογούμαι αν μέσα από την ‘κοπτοραπτική’ της δήλωσής μου δόθηκε η εντύπωση πως έχουν μερίδιο ευθύνης και τα θύματα κακοποίησης γι’ αυτό που τους έχει συμβεί.

Και δεσμεύομαι πως θα αγωνιστώ στο πλευρό των κακοποιημένων γυναικών μέχρι την ημέρα που τέτοιου είδους φαινόμενα θα έχουν εκλείψει οριστικά», έγραψε χαρακτηριστικά στην ανάρτησή του ο Δημήτρης Παπανώτας.


Πηγή