Καιρός: «Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών – Σε ποιες περιοχές θα φέρει βροχές και καταιγίδες ο «πολικός αεροχείμαρρος» (video)


Καιρός: «Επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών – Σε ποιες περιοχές θα φέρει βροχές και καταιγίδες ο «πολικός αεροχείμαρρος» (video)


Διαφ.


Μεταβάλλεται άρδην το σκηνικό του καιρού, καθώς από σήμερα 18/4 οι μετεωρολόγοι εφηστούν την προσοχή για απότομη πτώση της θερμοκρασίας έως και 10 βαθμούς Κελσίου και σφοδρές βροχοπτώσεις και καταιγίδες.

Επί την ευκαιρία δείτε: Ψυχρό σοκ από τον Τάσο Αρνιακό: «Πολικός αεροχείμαρρος! Τα χιόνια σκάνε από…»

Οι μετεωρολόγοι κρούουν τον κούδουνα για έντονα καιρικά φαινόμενα, κυρίως το διήμερο Παρασκευής – Σαββάτου, αναφέροντας για «πολικό αεροχείμμαρο» που θα φέρει ισχυρές καταιγίδες και χιόνια στα βουνά.

Το κύμα κακοκαιρίας θα έρθει από τα βόρεια, και θα φέρει ισχυρούς ανέμους και έντονες βροχοπτώσεις, ιδίως στα δυτικά και τα βόρεια. Η κακοκαιρία θα επηρεάσει το μεγαλύτερο μέρος της χώρας, με το θερμόμετρο να πέφτει έως και 10 βαθμών Κελσίου σε σχέση με τα τελευταία 24ωρα, οδηγώντας έτσι τη θερμοκρασία σε πιο φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα.

Στην Αθήνα αναμένονται βροχές από το βράδυ της Παρασκευής.

«Αλέρτ» οι μετεωρολόγοι για το νέο κύμα κακοκαιρίας

Ο διευθυντής της Εθνικής Μετεωρολογικής Υπηρεσίας, Θοδωρής Κολυδάς, με ανάρτησή του προειδοποίησε για δυνατή βροχόπτωση στα δυτικά και τα βόρεια, χωρίς ακραία φαινόμενα.


O Γιάννης Καλλιάνος τόνισε πως η σημαντικότερη επιδείνωση του καιρού ενδέχεται να εξελιχθεί το μεσημέρι της Παρασκευής, η οποία θα διαρκέσει για περίπου 24 ώρες.

Για «επικίνδυνη κακοκαιρία προ των πυλών» μίλησε και ο Κλέαρχος Μαρουσάκης, η οποία μέσα στην Παρασκευή θα σαρώσει τη χώρα μας, δίνοντας τοπικά έντονα και επικίνδυνα καιρικά φαινόμενα με τοπικά μεγάλο όγκο νερού που μπορεί να οδηγήσει σε πλημμυρικά επεισόδια.

Επί την ευκαιρία διαβάστε την πρόγνωση του Κλέαρχου Μαρουσάκη

Τέλος, «ο πολικός αεροχείμαρρος εκτοπίζει τη σκόνη και ρίχνει τη θερμοκρασία 10 βαθμούς!» αναφέρει από την πλευρά του ο μετεωρολόγος Γιώργος Τσατραφύλλιας, ο οποίος σημειώνει ότι θα πέσουν και χιόνια στα βουνά, με ένα δύσκολο διήμερο Παρασκευή-Σάββατο.


Πηγή