Πασαλιμάνι: Το ακατάλληλο σπίτι που κατέρρευσε πουλήθηκε για 450.000 ευρώ – Με "μαύρα" μεροκάματα ζούσε ο άτυχος αστυνομικός (video)


Πασαλιμάνι: Το ακατάλληλο σπίτι που κατέρρευσε πουλήθηκε για 450.000 ευρώ – Με "μαύρα" μεροκάματα ζούσε ο άτυχος αστυνομικός (video)


Διαφ.


Λάθη, αμέλειες, αστοχίες και παραβάσεις της νομοθεσίας οδήγησαν στο μοιραίο εργατικό δυστύχημα στο Πασάλιμανι, με θύμα τον 31 ετών Ειδικό Φρουρό, Αγαθάγγελο Παπαδόπουλο. Ο νεαρός αστυνομικός, επιχειρώντας να συμπληρώσει τον πενιχρό μισθό του, έκανε κρυφά μεροκάματα σε οικοδομές, όμως έχασε τη ζωή του, καταπλακωμένος από χαλάσματα το πρωί της Τρίτης, όταν κατέρρευσε ολόκληρο κτήριο.

Δείτε επίσης: Πασαλιμάνι: Σοκαριστικό βίντεο ντοκουμέντο από την επιχείρηση απεγκλωβισμού του 31χρονου αστυνομικού μετά την κατάρρευση

Να σημεωθεί ότι η πολεοδομία είχε ενημερωθεί για την ακαταλληλότητα του σπιτιού.

Με στόχο να εξακριβωθούν οι συνθήκες του εργατικού δυστυχήματος, ο Εισαγγελέας θα ζητήσει την διεξαγωγή προκαταρκτικής έρευνας. Όσον αφορά τον 47χρονο εργολάβο που αντιμετωπίζει κακουργηματικού χαρακτήρα κατηγορία για το θανατηφόρο εργατικό ατύχημα, ζήτησε και έλαβε προθεσμία να απολογηθεί αύριο στον Ανακριτή.

“Ήταν ακατάλληλο, είχα κάνει καταγγελία στο υγειονομικό”

Το ακατάλληλο σπίτι που κατέρρευσε πουλήθηκε για 450.000 ευρώ

Πρόσεχε γιατί είναι δικηγόρος ο ξάδελφος μου…” . Με αυτά τα λόγια, φέρεται να απείλησε την τελευταία ένοικο της κατοικίας, ο πρώην ιδιοκτήτης της, όταν της έκανε έξωση, έχοντας συμφωνήσει για την πώληση του ακινήτου, με Λιβανέζους αγοραστές. “Έφυγα κακήν κακώς. Γινόταν παρέλαση εκεί μέσα εν αγνοία μου. Τιμή πώλησης ήταν στις 450.000 ευρώ“, ανέφερε χαρακτηριστικά η πρώην ένοικος, μιλώντας στον τηλεοπτικό σταθμό Mega.

Όπως τονίζει μάλιστα: “Ήταν ακατάλληλο, είχα κάνει καταγγελία στο υγειονομικό. Υπήρχε μούχλα, διαρροή από τους τοίχους. Κοινοποιήθηκε και στη πολεοδομία“. Οι εργασίες ξεκίνησαν την Δευτέρα αφού εκδόθηκε ηλεκτρονική άδεια, όμως την Τρίτη, το κτίριο κατέρρευσε.

Για ένα μεροκάματο…

Επί την ευκαιρία δείτε: Πασαλιμάνι: Αυτός είναι ο 31χρονος αστυνομικός που καταπλακώθηκε από τα μπάζα – Έκανε μεροκάματα εκτός υπηρεσίας (video)

Ο 31 ετών Ειδικός Φρουρός από τα Γρεβενά, είχε λάβει αιμοδοτική άδεια και εκμεταλλευόμενος το γεγονός ότι δεν είχε υπηρεσία, βρέθηκε το πρωί της Τρίτης στο διώροφο σπίτι της οδού Νεωρίων, για να βγάλει ένα επιπλέον μεροκάματο με “μαύρη” εργασία. Με ίδιο “μαύρο” καθεστώς, εργάζονταν και τα υπόλοιπα οκτώ μέλη του συνεργείου με καταγωγή από την Ελλάδα, τη Γεωργία και την Ακτή Ελεφαντοστού, που συνελήφθησαν για παραβίαση του οικοδομικού κανονισμού.

“Ξέρω ότι κατά καιρούς έκανε μεροκάματα αλλού. Δεν έβγαινε το παιδί με τα ψίχουλα και έψαχνε πάντα μια δεύτερη δουλειά. Αλλά για την οικοδομή δεν ήξερα τίποτα”, ανέφερε ο πατέρας του αστυνομικού. Ο αστυνομικός είχε μπει στο σώμα το 2019 και υπηρετούσε στην ομάδα ΔΙΑΣ Νοτιοανατολικής Αττικής.

Στην ίδια μοίρα ντελίβερι, οικοδόμοι, σερβιτόροι

Ντελίβερι, καφετέρια, μπαρ, οικοδομή. Πρόκειται για μερικές από τις εργασίες, στις οποίες καταφεύγουν καθημερινά αρκετοί αστυνομικοί, θέλοντας με λιγοστά μεροκάματα να συμπληρώσουν το μισθό τους, που σε αρκετές περιπτώσεις δεν αρκεί για να τα βγάλουν πέρα με τα πάγια έξοδα τους.

“Η Πολιτεία η οποία αμείβει τον αστυνομικό πενιχρά, την ίδια ώρα απαιτεί από αυτόν κατά τη διάρκεια της εκτέλεσης των καθηκόντων του να παριστάνει τον ψυχολόγο, το δικηγόρο, το νοσοκόμο, τον κοινωνικό λειτουργό, το γιατρό, να μην τον θωρακίζει θεσμικά και να αδιαφορεί για το γεγονός ότι ο αστυνομικός επιστρέφει στο σπίτι του με δεκάδες προβλήματα που μεταφέρει από την Υπηρεσία και στη συνέχεια να πρέπει να ανταποκριθεί και στα δικά του καθημερινά προσωπικά – οικογενειακά ζητήματα”, αναφέρει μεταξύ άλλων σε ανακοίνωση της η Ένωση Αστυνομικών Υπαλλήλων Αθηνών.

Ταυτόχρονα να σημειωθεί ότι το Σάββατο 20/4 αναμένεται να απολογηθεί ο εργολάβος για την κατάρρευση τμήματος του κτιρίου στον Πειραιά.

Ο εργολάβος των οικοδομικών εργασιών κατηγορείται για παραβίαση του άρθρου 286 που αφορά παραβίαση των κανόνων οικοδόμησης και του γενικού οικοδομικού κανονισμού.

Ο ίδιος έλαβε προθεσμία και αναμένεται να απολογηθεί στον ανακριτή το ερχόμενο Σάββατο, ενώ αναζητούνται και οι ιδιοκτήτες της διώροφης κατοικίας.


Πηγή