24ωρη «δίνη» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Σαρώνει ραγδαία τη χώρα – Ακόμη και χιόνια…»


24ωρη «δίνη» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Σαρώνει ραγδαία τη χώρα – Ακόμη και χιόνια…»


Διαφ.


Καιρός: Ανατροπή σε όλο το σκηνικό του καιρού τις επόμενες θα δούμε στη χώρα μας, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο ίδιος προειδοποιεί για προσοχή που πρέπει να δείξουν οι κάτοικοι αρκετών περιοχών ακόμη και για πλημμυρικά φαινόμενα που ίσως υπάρξουν από τα μεγάλα ύψη βροχής, ενώ θα δούμε και χιόνια σε κάποια σημεία της Ελλάδας.

Αναλυτικότερα ο μετεωρολόγος του Mega σημείωσε:

«Παρασκευή με Σάββατο μεσημέρι ισχυρή κακοκαιρία θα σαρώσει όλη τη χώρα, με ένα σύστημα που φτάνει και περνά ραγδαία. Παρά πολύ γρήγορα θα καλύψει πολλές περιοχές της Ελλάδας και αρκετά δυνατά θα βρέξει στην Αττική. Προσοχή για πλημμυρικά φαινόμενα από τη Θεσσαλονίκη και ανατολικότερα, όπως και στο βορειοανατολικό Αιγαίο από τη Λήμνο μέχρι τη Σάμο. Θα δούμε μάλιστα ακόμη και χιόνια στα πολύ ορεινά τμήματα.»

Η πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου στο Live News:

«Γυρίζει» το παιχνίδι η Χριστίνα Ρήγου: «Μετά από ανομβρία και καλοκαιρία, έρχεται…»

Καιρός: Σήμερα Τετάρτη 17/4 θα αλλάξει το σκηνικό του καιρού, καθώς μετά από πολλές ημέρες ανομβρίας, αναμένονται βροχές, σύμφωνα με την Χριστίνα Ρήγου, πρόγνωση με την οποία συμφωνεί ο Κλέαρχος Μαρουσάκης.

Αρχικά από τα δυτικά θα ξεκινήσει να βρέχει και σταδιακά τα φαινόμενα θα επεκταθούν στα υπόλοιπα ηπειρωτικά και το βράδυ στην Θράκη. Στα νησιά του Αιγαίου οι βροχές θα είναι μικρής έντασης και διάσπαρτες, ενώ στα ηπειρωτικά θα σημειωθούν καταιγίδες, κυρίως στα δυτικά και βόρεια.

Δείτε επίσης: Τα κεφάλια μέσα: Προειδοποιεί ο Τάσος Αρνιακός για «κορύφωση των καιρικών διαταραχών σε…» (video)

Μέχρι το βράδυ ο καιρός θα έχει βελτιωθεί, καθώς στις περισσότερες περιοχές τα φαινόμενα θα έχουν σταματήσει και μόνο στα δυτικά και βόρεια θα συνεχίσει να βρέχει σε τοπικά επίπεδο, αλλά με τάση εξασθένησης. Ωστόσο, οι βροχές που αναμένονται κατά τη διάρκεια της ημέρας θα είναι λασποβροχές λόγω της αφρικανικής σκόνης.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει νέα πτώση, πλησιάζοντας σταδιακά τα φυσιολογικά για την εποχή επίπεδα. Θα φτάσει τους 24 στα δυτικά, 24 – 26 στα βόρεια και ανατολικά ηπειρωτικά. Οι μέγιστες στο Αιγαίο θα κυμανθούν κοντά στους 24 – 25, με εξαίρεση τα βόρεια τμήματα της Κρήτης, όπου το θερμόμετρο θα πλησιάσει το μεσημέρι τους 29 βαθμούς.

Οι άνεμοι στο Ιόνιοι δυτικοί 4 – 6 μποφόρ και στο Αιγαίο νότιοι 5 – 7 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένεται αυξημένη συννεφιά και από το μεσημέρι θα σημειωθούν τοπικές βροχές, με βελτίωση μέχρι το βράδυ. Η θερμοκρασία στους 25 βαθμούς και οι άνεμοι νότιοι 3 – 5, τοπικά 6 μποφόρ.

Παρόμοιος ο καιρός και στη Θεσσαλονίκη, με κατά διαστήματα πυκνή συννεφιά και ασθενείς βροχές το μεσημέρι. Η θερμοκρασία στους 24 βαθμούς, με νοτιάδες 4 – 6 μποφόρ.


Πηγή