Σοκ στα Χανιά: Πλακώθηκαν ανήλικα κορίτσια – Οι φίλοι τους βιντεοσκοπούσαν ατάραχοι το περιστατικό (video)


Σοκ στα Χανιά: Πλακώθηκαν ανήλικα κορίτσια – Οι φίλοι τους βιντεοσκοπούσαν ατάραχοι το περιστατικό (video)


Διαφ.


Δεν σταματάνε να απασχολούν τα περιστατικά βίας μεταξύ εφήβων. Σήμερα 16/4, ένα νέο βίντεο που κάνει τον γύρο του Διαδικτύου αφορά ένα νέο περιστατικό βίας μεταξύ ανηλίκων που έλαβε χώρα στα Χανιά.

Δείτε επί την ευκαιρία: Γλυφάδα: Ετοιμάζονταν για συμπλοκή αλλά τους πρόλαβε η ΕΛΑΣ – Μαζικές προσαγωγές 25 ανηλίκων

Το νέο βίντεο που αποκάλυψε το zapranews.gr καταγράφει δύο μαθήτριες να καυγαδίζουν άγρια μεταξύ τους στην παλιά πόλη των Χανίων.

Η παρέα των μαθητριών όχι μόνο δεν παρεμβαίνει για να τις χωρίσει και να ηρεμήσει τα πνεύματα αλλά αντιθέτως παίρνει θέση και στον τσακωμό ενώ βιντεοσκοπούν παράλληλα τα γεγονότα, σχολιάζοντάς τα.

Σοκ στην Καλαμάτα: Σοβαρά τραυματισμένος 13χρονος σε σχολείο – Ξυλοκοπήθηκε από συμμαθητές του

Σε καθημερινό επίπεδο απασχολούν πλέον τα περιστατικά βίας μεταξύ ανηλίκων και ιδιαίτερα εντός σχολικών χώρων. Ένα από αυτά και το πιο πρόσφατο, συνέβη σε σχολείο της Καλαμάτας, την περασμένη Δευτέρα 1η Απριλίου στο 4ο Γυμνάσιο της Πόλης.

Όπως έγινε γνωστό την περασμένη Δευτέρα ένας 13χρονος μαθητής της α’ Γυμνασίου, ξυλοκοπήθηκε από τρεις συμμαθητές του κατά την διάρκεια διαλείμματος.

Το παιδί χρειάστηκε να μεταφερθεί στο νοσοκομείο για την παροχή πρώτων βοηθειών καθώς ζαλιζόταν ενώ η οικογένεια του στη συνέχεια υπέβαλλε μήνυση.

Όπως αναφέρει η ΕΡΤNEWS, γύρω στις 11 το πρωί, ένας 13χρονος μαθητής, δέχθηκε επίθεση από 3 συμμαθητές του, αναίτια, σύμφωνα με τον ίδιο, με μπουνιές και κλωτσιές.

Μάλιστα, ο ένας σύμφωνα πάντα με την καταγγελία του θύματος, φέρεται να προέβη και σε άσεμνη χειρονομία, προσβάλλοντας τη γενετήσια αξιοπρέπεια του 13χρονου.

Μετά το περιστατικό η διεύθυνση του σχολείου ενημέρωσε τη μητέρα του μαθητή και αυτός καθώς ζαλιζόταν, διακομίσθηκε με ασθενοφόρο του ΕΚΑΒ, στο Γενικό Νοσοκομείο Καλαμάτας, όπου του παρασχέθηκαν οι πρώτες βοήθειες στα «Επείγοντα» και αποχώρησε νωρίς το βράδυ.

Οι γονείς του παιδιού στη συνέχεια προχώρησε σε μήνυση στην Αστυνομική Διεύθυνση Μεσσηνίας ενώ το Σχολείο δεν φαίνεται να ενημέρωσε τις αρχές.

Ύστερα από τη μήνυση οι αρχές εντόπισαν τον έναν εκ των τριών δραστών, που πρόκειται για έναν 13χρονο Αλβανικής καταγωγής, που προσήχθη στις αρχές μαζί με τον 35χρονο πατέρα του, για παραμέληση ανηλίκου και αφέθηκε ελεύθερος λίγη ώρα αργότερα. Οι άλλοι δυο ανήλικοι δράστες, είναι Έλληνες, ωστόσο δεν προσήχθησαν.

Σύμφωνα με πληροφορίες της ΕΡΤ Καλαμάτας, αργά χθες το απόγευμα συνεδρίασε ο Σύλλογος Διδασκόντων παρουσία και του Συλλόγου Γονέων του Σχολείου, όπου δόθηκαν αμοιβαίες εξηγήσεις μεταξύ των γονέων που τα παιδιά τους ενεπλάκησαν στο επεισόδιο και, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι γονείς του θύματος πρόκειται να αποσύρουν τη μήνυση.

Τα τέσσερα παιδιά, τόσο το θύμα όσο και οι φερόμενοι ως δράστες, είναι φίλοι μεταξύ τους και κανείς δεν έχει ακόμα κατανοήσει πως έφθασαν σε αυτό το σοβαρό επεισόδιο, ενώ η μεταξύ τους παρεξήγηση φαίνεται πως λύθηκε.


Πηγή