Θρήνος στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά 46χρονη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ – Ήταν μητέρα ενός παιδιού


Θρήνος στη Λάρισα: Πέθανε ξαφνικά 46χρονη αξιωματικός της ΕΛ.ΑΣ – Ήταν μητέρα ενός παιδιού


Διαφ.


Σε ηλικία 46 ετών πέθανε την Κυριακή (14/4) μία αξιωματικός της αστυνομίας στη Λάρισα, με τις πληροφορίες από τα τοπικά μέσα ενημέρωσης να κάνουν λόγο πως ο θάνατός της οφείλεται –πιθανότατα– σε καρδιακή ανακοπή.

Όπως υπογραμμίζει το onlarissa.gr, η 46χρονη αστυνομικός στη Λάρισα υπηρετούσε ως αξιωματικός αστυνομικός ειδικών καθηκόντων, ψυχολόγος, ήταν μητέρα ενός παιδιού, ενώ η κηδεία της αναμένεται να τελεστεί αύριο (16/4).

Μάλιστα, ο σύζυγός της μαζί με άλλο οικείο της πρόσωπο την είδαν να καταρρέει ειδοποιώντας το ΕΚΑΒ το οποίο έφτασε άμεσα στο σημείο, με τους διασώστες να προσπαθούν με καρδιοαναπνευστική αναζωογόνηση να την κρατήσουν στη ζωή.

Η 46χρονη αξιωματικός μεταφέρθηκε με ασθενοφόρο στο εφημερεύον Γενικό Νοσοκομείο Λάρισας, όπου και διασωληνώθηκε, αλλά δυστυχώς παρά τις απέλπιδες προσπάθειες των γιατρών δεν τα κατάφερε και εξέπνευσε.

Πανελλήνιος θρήνος: Πέθανε ο σπουδαίος ηθοποιός Γιάννης Φέρτης

Έφυγε από τη ζωή σε ηλικία 86 ετών ο Γιάννης Φέρτης, το πρωί της Κυριακής (14/4), σκορπώντας απέραντη θλίψη στον καλλιτεχνικό χώρο.

Συγχρόνως, έφυγε από τη ζωή ο Σταμάτης Γιατράκος, ο μουσικός που «έντυσε» όλες τις μεγάλες ελληνικές σειρές.

Ο θάνατος του Γιάννη Φέρτη, ήρθε μόλις μία εβδομάδα πριν τα 86α γενέθλιά του. Ήταν γεννημένος την 21η Απριλίου του 1938 και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός στο κοινό, που τον γνώρισε μέσα από τους σπουδαίους ρόλους του, στο θέατρο, τον κινηματογράφο και την τηλεόραση.

Ήταν πρωταγωνιστής από τη δεκαετία του 1961 έως και 2024, σε κλασικά και σύγχρονα θεατρικά έργα, στην πρόζα και το αρχαίο δράμα.

Από το 1967 και για μια δεκαετία, ως θιασάρχης μαζί με την Ξένια Καλογεροπούλου ανέβασε σημαντικά θεατρικά έργα όπως: «Ο γλάρος» του Αντόν Τσέχοφ, «Ο σοβαρός κύριος Ερνέστος» του Όσκαρ Ουάιλντ, «Ο δάσκαλος» του Μπέρτολτ Μπρεχτ, «Βρικόλακες» του Ερρίκου Ίψεν.

Στα τέλη της δεκαετίας του 1970, πρωταγωνίστησε με την Αλίκη Βουγιουκλάκη στο «Νυφικό κρεβάτι» του Γιαν ντε Χάρντογκ, με τον θίασο Καρέζη – Καζάκου στην «Παναγία των δολαρίων» του Γκάρσον Κάνιν και με τους Μάνο Κατράκη και Μελίνα Μερκούρη στο έργο «Συντροφιά με τον Μπρεχτ» του Μπέρτολτ Μπρεχτ.

Στον κινηματογράφο, πρωταγωνίστησε σε περισσότερες από 30 ταινίες. Εμφανίστηκε για πρώτη φορά το 1961 στην ταινία «Ποια είναι η Μαργαρίτα» με την Τζένη Καρέζη.

Την επόμενη χρονιά ερμήνευσε τον Ορέστη στην «Ηλέκτρα» σε σκηνοθεσία Μιχάλη Κακογιάννη, ταινία που απέσπασε 25 διεθνείς διακρίσεις (μεταξύ των οποίων και υποψήφια για Όσκαρ καλύτερης ξενόγλωσσης ταινίας).

Το 2008 κέρδισε το Βραβείο Α΄ Ανδρικού Ρόλου στο Φεστιβάλ Θεσσαλονίκης για την ερμηνεία του στην ταινία «Σκλάβοι στα δεσμά τους» σε σκηνοθεσία Τώνη Λυκουρέση.

Στην τηλεόραση, έπαιξε σε περισσότερες από 15 σειρές, με σημαντικότερες τη «Δασκάλα με τα χρυσά μάτια» και τον «Συμβολαιογράφο» το 1979.

Το 1971, μαζί με την Αφροδίτη Μάνου κυκλοφόρησαν το ντουέτο Σαν με κοιτάς. Το τραγούδι χρησιμοποιήθηκε ως ηχητική επένδυση για την ταινία Εκείνο το καλοκαίρι και συμπεριλήφθηκε σε αρκετά άλμπουμ.

Με την ιδιαίτερα εκφραστική φωνή του, ο Γιάννης Φέρτης έχει “ντύσει” πληθώρα διαφημίσεων στην τηλεόραση και το ραδιόφωνο.

Καταγόταν από το ορεινό χωριό Δάφνη του Νομού Φθιώτιδας. Αποφοίτησε από τη σχολή Θεάτρου Τέχνης Κάρολου Κουν το 1958. Πρώτη σύζυγός του υπήρξε η ηθοποιός Ξένια Καλογεροπούλου από το 1963 έως το 1972 και δεύτερη η ηθοποιός Μιμή Ντενίση από το 1981 έως το 1988. Από το 2001 ήταν παντρεμένος με την ηθοποιό Μαρίνα Ψάλτη.


Πηγή