Δραματική νύχτα για τη Δήμητρα Λιάνη: «Είχα πέσει κάτω και κρατούσα μια εικόνα του Χριστού…»


Δραματική νύχτα για τη Δήμητρα Λιάνη: «Είχα πέσει κάτω και κρατούσα μια εικόνα του Χριστού…»


Διαφ.


Μια συνέντευξη εφ’ όλης της ύλης έδωσε πριν αρκετό καιρό η Δήμητρα Λιάνη Παπανδρέου στην Ελεονώρα Μελέτη, όπου μίλησε μεταξύ άλλων και για την δυσκολότερη στιγμή της ζωής της, που ήταν ο θάνατος του Ανδρέα Παπανδρέου.

«Η πιο δύσκολη στιγμή μου ήταν η ώρα που έφευγε ο Ανδρέας από το σπίτι νεκρός, δεν μπορούσα να το χωνέψω αυτό. Είχα πάθει σοκ εκείνο το βράδυ.

Με είχαν βγάλει οι γιατροί, γιατί προσπαθούσαν να του κάνουν ανάνηψη, και δεν δούλεψε και ο απινιδωτής, ήταν ένα θέμα αυτό. Προσπαθώντας να κάνουν ανάνηψη, εγώ είχα πέσει κάτω, κρατούσα μια εικόνα του Χριστού κι έλεγα “όχι θεέ μου, δεν θα μου το κάνεις αυτό”, αυτό το μονολογούσα.

Και κάποια στιγμή, όταν έφυγε από τη ζωή και ήρθε ο πατέρας Τιμόθεος, από το σοκ δεν λειτουργούσα, και μίλαγα στον Ανδρέα και του έλεγα “δεν έχεις το δικαίωμα να μου το κάνεις αυτό, να σηκωθείς τώρα αμέσως”. Και θυμάμαι την κίνηση να με τραβήξει ο πατέρας Τιμόθεος και να με αγκαλιάσει.

Κι εγώ να λέω “όχι, να σηκωθείς τώρα πάνω, δεν έχεις το δικαίωμα να μου το κάνεις αυτό”. Αυτή ήταν η πιο δύσκολη στιγμή, δεν θα την ξεχάσω ποτέ στη ζωή μου», είπε η Δήμητρα Λιάνη.

«Ο Ανδρέας είχε μετανιώσει για…»: Κόλαφος η Μαργαρίτα Παπανδρέου για τη Δήμητρα Λιάνη

Το πλήρες μέγεθος της περιφρόνησης και της απέχθειας που ως σήμερα τρέφει για τη Δήμητρα Λιάνη η Μαργαρίτα Παπανδρέου ως απατημένη σύζυγος αναδεικνύουν ορισμένοι, σχεδόν απίστευτοι, διάλογοι που διαμείφθηκαν ανάμεσα στην συγγραφέα του «Έρωτας και Εξουσία» και τον Ανδρέα Παπανδρέου. Με την ευκαιρία δείτε πώς σχολίασε το περίφημο νεύμα του άλλοτε προέδρου του ΠΑΣΟΚ.

Με φαρμακερό σαρκασμό, η Μαργαρίτα προσπαθούσε να κάνει τον ξεμυαλισμένο άντρα της να συνειδητοποιήσει ότι είχε μπλεχτεί στα δίχτυα της σαγήνης μιας, πάντα κατά την άποψη της συγγραφέως, κοινής πόρνης. Το σχετικό απόσπασμα του βιβλίου είναι αποκαλυπτικό -και γεμάτο από χολή: «Ενώ ο Τύπος με παρουσίαζε ως μια γυναίκα με κλάση [περιωπής], συγχρόνως έκανε τη σύγκριση με την αεροσυνοδό, παρουσιάζοντας εκείνην σαν μια γυναίκα του δρόμου, μια πόρνη. Είπα στον Ανδρέα ‘δεν νομίζω πως έχουν κατασκευάσει αυτή την ιστορία. Η φήμη της από το παρελθόν είναι γνωστή’.

Ο Ανδρέας απάντησε ‘ποτέ δεν το έκανε για τα λεφτά’. Και τότε εγώ απάντησα ‘α, απλώς της αρέσει’. Θα μπορούσα να πω ‘και εμένα μου αρέσει’ αλλά ήταν μάλλον άκαιρο εκείνη τη στιγμή. Ο Ανδρέας συνέχισε λέγοντας ότι η αεροσυνοδός ‘δεν δέχεται ποτέ χρήματα ή δώρα, δεν είναι στο στυλ της’. Αποφάσισα πως δεν ωφελούσε να της επιτεθώ τη στιγμή που εκείνος ήταν προστατευτικός απέναντί της και απέναντι στον εαυτό του».


Πηγή