Πανεπιστημίου: Έτσι έγινε το ατύχημα με το τρόλεϊ – Σοκάρει η εικόνα του πεσμένου καλωδίου και το σπασμένο τζάμι του τουριστικού λεωφορείου (photos)


Πανεπιστημίου: Έτσι έγινε το ατύχημα με το τρόλεϊ – Σοκάρει η εικόνα του πεσμένου καλωδίου και το σπασμένο τζάμι του τουριστικού λεωφορείου (photos)


Διαφ.


Άσχημα ξεκίνησε η βδομάδα για τις συγκοινωνίες της Αττικής καθώς λίγες ώρες μετά τη σύγκρουση λεωφορείου στην περιοχή της Φυλής σε κολώνα και τον τραυματισμό έξι ατόμων, νέο περιστατικό συνέβη στην οδό Πανεπιστημίου, αυτή τη φορά με τρόλεϊ.

Το σπασμένο τζάμι

Συγκεκριμένα, όπως μεταδίδουν πηγές της ΟΣΥ (Οδικές Συγκοινωνίες), όλα ξεκίνησαν όταν καλώδιο του ηλεκτροκίνητου οχήματος της εταιρίας εμφάνισε βλάβη και έπεσε από τις «γραμμές».

Ο οδηγός ακινητοποίησε το τρόλεϊ και επιχείρησε να το επανατοποθετήσει, αλλά εκείνη την ώρα διώροφο τουριστικό λεωφορείο με ανοιχτή οροφή προσέκρουσε στο καλώδιο, το οποίο «καρφώθηκε» στο παρμπρίζ του, ενώ στη συνέχεια έπεσε πάνω στο τρόλεϊ θρυμματίζοντας ένα από τα παράθυρά του σε σημείο που κανονικά κάθονται επιβάτες.

Ατύχημα με λεωφορείο και τρόλεϊ στην Πανεπιστημίου
ΜΙΧΑΛΗΣ ΚΑΡΑΓΙΑΝΝΗΣ / EUROKINISSI

Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, διασώστες του ΕΚΑΒ έσπευσαν στο σημείο όπου και έλεγξαν πέντε άτομα του λεωφορείου για πιθανό τραυματισμό, χωρίς όπως φαίνεται να έχουν τραυματιστεί. Τυχεροί ήταν όμως και οι επιβάτες του τρόλεϊ που εκτελούσε τη Γραμμή 12, καθώς δεν τραυματίστηκαν από τη θραύση του τζαμιού.

Επικίνδυνο το σημείο

Στο σημείο αυτό θα πρέπει να σημειωθεί ότι οδηγοί τρόλεϊ έχουν εκφράσει και στο παρελθόν τον προβληματισμό τους για τη δυνατότητα να κυκλοφορούν λεωφορεία ανοιχτού τύπου κάτω από το δίκτυο των τρόλεϊ δεδομένου ότι κατά τη λειτουργία τους σημειώνονται και περιστατικά πτώσης κεραιών από τα οποία μπορεί να προκληθεί σοβαρός τραυματισμός.


Πηγή