Σίδνεϊ: Πέθανε η 38χρονη που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό κέντρο για να σώσει το μωρό της – Ηρωίδα η αστυνομικός που εξωδετέρωσε τον μακελάρη


Σίδνεϊ: Πέθανε η 38χρονη που μαχαιρώθηκε στο εμπορικό κέντρο για να σώσει το μωρό της – Ηρωίδα η αστυνομικός που εξωδετέρωσε τον μακελάρη


Διαφ.


Την τελευταία της πνοή άφησε η 38χρονη μητέρα, η οποία μαχαιρώθηκε από τον μακελάρη κατά τη διάρκεια της επίθεσης στο εμπορικό κέντρο στο Σίδνεϊ, που προσπαθούσε να προστατεύσει το 9 μηνών μωρό της.

Το μωρό βρίσκεται σε κρίσιμη κατάσταση και χειρουργήθηκε λόγω τραυμάτων που έφερε στην κοιλιακή χώρα.

Να σημειωθεί ότι οι νεκροί από το μακελειό ανέρχονται στους 6.

Τόσο η συγκεκριμένη γυναίκα όσο και το παιδάκι, μαχαιρώθηκαν από τον 40χρονο, ωστόσο η ίδια κατάφερε να δώσει το βρέφος σε δύο άντρες που έσπευσαν να τη βοηθήσουν.

Στο μεταξύ, στην τελευταία ενημέρωση που παρείχε η Αστυνομία του Σίδνεϊ, τόνισε πως, μέχρι στιγμής, δεν υπάρχει στοιχείο που να αποδεικνύει πως ο 40χρονος δράστης, ο οποίος ευθύνεται για τις δολοφονίες στο εμπορικό κέντρο, είχε τρομοκρατικά κίνητρα ή ιδεολογία.

Η ηρωίδα αστυνομικός που πήρε την κατάσταση στα χέρια της

Χάρη στη ψυχραιμία και τον επαγγελματισμό μιας ηρωίδας αστυνομικού εξουδετερώθηκε ο δράστης του μακελειού σε εμπορικό κέντρο του Σίδνεϊ της Αυστραλίας, όπου έχασαν την ζωή τους έξι άτομα και τραυματίστηκαν αρκετοί, ανάμεσά τους και ένα μωρό.

Στην ενημέρωσή του ο εκπρόσωπος της τοπικής αστυνομίας περιέγραψε τον ρόλο της αστυνομικού, η οποία έτυχε να βρίσκεται κοντά στο εμπορικο κέντρο του Σίδνεϊ την ώρα της επίθεσης κατά πολιτών.

Σε ανακοίνωση του, ανέφερε πως ο δράστης, τα κίνητρα και η ταυτότητα του οποίου δεν έχουν προσδιοριστεί, βρέθηκε αρχικά στο εμπορικό κέντρο γύρω στις 3 το μεσημέρι (τοπική ώρα), έφυγε και επέστρεψε μετά από 20 λεπτά, ξεκινώντας να μαχαιρώνει κόσμο αδιάκριτα. Μια αστυνομικός, που έτυχε να βρίσκεται στο σημείο, κυνήγησε τον δράστη και όταν τον έφτασε, εκείνος πήγε να της επιτεθεί με το μαχαίρι που κρατούσε. Τότε, εκείνη τον πυροβόλησε και τον έριξε στο έδαφος, περιμένοντας ενισχύσεις.

Εικόνες από κάμερες ασφαλείας που δημοσιεύτηκαν στα τοπικά μέσα ενημέρωσης δείχνουν έναν άνδρα να τρέχει μέσα στο εμπορικό κέντρο, κρατώντας ένα μεγάλο μαχαίρι και ανθρώπους τραυματισμένους να κείτονται στο έδαφος.

«Οι πρώτες σκέψεις όλων των Αυστραλών είναι σε αυτούς που επλήγησαν και τους οικείους τους», έγραψε το μέσο κοινωνικής δικτύωσης Χ ο πρωθυπουργός Άντονι Αλμπανέζι.

«Η μητέρα και το μωρό αιμορραγούσαν και εμείς συμπιέζαμε τις πληγές» – Οι συγκλονιστικές μαρτυριες

όσα έζησαν περιγράφουν όσοι βρισκόντουσαν μέσα στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στο Σίδνεϊ κατά τη διάρκεια της επίθεσης όταν ένας 40χρονος δράστης άρχισε να επιτίθεται με μαχαίρι σε πολίτες, το μεσημέρι του Σαββάτου, τοπική ώρα.

Αυτόπτης μάρτυρας μίλησε στο CNN στην Αυστραλία, 9 News Sydney, περιγράφοντας τις σκηνές πανικού που επικράτησαν με ανθρώπους να τρέχουν μέσα στο εμπορικό κέντρο πέφτοντας ο ένας πάνω στον άλλο.

Δύο αδέρφια που ήταν εκεί είπαν στο 9 News ότι είδαν ένα μωρό και μια μητέρα μαχαιρωμένα και προσπάθησαν να τους βοηθήσουν.

«Το μωρό μαχαιρώθηκε και η μαμά μαχαιρώθηκε», είπε ένα από τα αδέρφια.

«Κρατάγαμε το μωρό και προσπαθούσαμε να συμπιέσουμε το μωρό. Το ίδιο και τη μητέρα, προσπαθώντας να συμπιέσουμε το αίμα να σταματήσει».

Ένας άνδρας περιέγραψε ότι είδε έναν άνδρα με πράσινο πουκάμισο να μαχαιρώνει άλλους «αδιάκριτα».

«[Ακούσαμε] να ουρλιάζουν, να ουρλιάζουν πριν ακούσουμε το «μπουμ μπουμ μπουμ» από τους πυροβολισμούς και σκεφτήκαμε, «Ελπίζουμε να είναι η αστυνομία», δήλωσε στο κρατικό τηλεοπτικό δίκτυο της Αυστραλίας ABC.

«[Ένα άτομο] πέθανε 10 μέτρα μακριά… Άρπαξα πετσέτες και υπήρχαν τρεις άνθρωποι που πέθαιναν γύρω μου.Ήταν απλώς μακελειό».

Ένας ακόμη άνδρας που διατήρησε την ανωνυμία του είπε στο ABC ότι ο δράστης θα συνέχιζε τη θανατηφόρα μανία του αν δεν είχε παρέμβει η αστυνομικός.

«Αν δεν τον πυροβολούσε, θα συνέχιζε, ήταν σε έξαλλη κατάσταση», είπε.

Μία άλλη αυτόπτης μάρτυρας που βρισκόταν μέσα στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction όταν εκτυλίχθηκε η επίθεση, περιέγραψε ότι κρυβόταν στο πίσω μέρος ενός καταστήματος.

εμπορικό κέντρο Σίδνεϊ

Η Κρίσταλ Γουάνγκ εξήγησε πώς, αφού έφτασε στο εμπορικό γύρω στις 3.20 μ.μ. – τη στιγμή που ξεκίνησε η επίθεση – μπήκε σε ένα κατάστημα ρούχων όπου «τα κορίτσια στο κατάστημα έκλεισαν την πόρτα πίσω μου και έσβησαν τα φώτα».

Συνέχισε: «Ήμουν πραγματικά μπερδεμένη και μου είπαν ότι κάποιος μαχαιρώνει ανθρώπους στο εμπορικό κέντρο. Κρυβόμουν στο πίσω μέρος του καταστήματος, είδα μερικούς ανθρώπους να τρέπονται σε φυγή και μετά άκουσα [μερικούς] πυροβολισμούς».

Στην αρχή, η Κρίσταλ νόμιζε ότι είχε γίνει διακοπεί το ρεύμα, πριν καταλάβει τη σοβαρότητα της κατάστασης στην οποία είχε βρεθεί.

«Μια σειρήνα ακούστηκε και λίγο αργότερα, άκουσα πυροβολισμούς και άρχισα να πανικοβάλλομαι, ανησυχούσα ότι ο δράστης είχε επίσης όπλο», είπε. «Τότε οι πωλητές ζήτησαν από όλους να κρυφτούν στην αποθήκη τους».

Πρόσθεσε ότι οι ανακοινώσεις από τους αστυνομικούς μάλλον χειροτέρεψαν την κατάσταση.

«Έλεγαν “όλοι οι πελάτες παρακαλούμε να εκκενωθούν αμέσως”. Ήμασταν προφανώς κλειδωμένοι μέσα, απλά μπερδευόμασταν αν έπρεπε να βγούμε από το κατάστημα ή να μείνουμε μέσα».

Η Κρίσταλ και άλλοι αγοραστές έμειναν κρυμμένοι για μιάμιση ώρα, μέχρι να μπορέσουν να φύγουν.


Πηγή