Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο με 4 νεκρούς και 7 τραυματίες – Νεκρός ο δράστης


Σίδνεϊ: Επίθεση με μαχαίρι σε εμπορικό κέντρο με 4 νεκρούς και 7 τραυματίες – Νεκρός ο δράστης


Διαφ.


Συναγερμός σήμανε το μεσημέρι του Σαββάτου (13/4) στο εμπορικό κέντρο Westfield Bondi Junction στο Σίδνεϊ, με εκατοντάδες ανθρώπους να τρέχουν να σωθούν όταν ένας άνδρας μπήκε με μαχαίρι και άρχισε να μαχαιρώνει πολίτες.

Δείτε επίσης: Μαχαίρωσε τη μητέρα του 70 φορές – Η στιγμή που φοιτητής ιατρικής χτυπά την πόρτα και κρύβει μαχαίρι πίσω από την πλάτη του

Σύμφωνα με την ειδησεογραφική σελίδα news.com.au, μεγάλη αστυνομική επιχείρηση βρίσκεται σε εξέλιξη στο πολυσύχναστο εμπορικό κέντρο κοντά στην Ακτή Μπόντι.

Δύο αυτόπτες μάρτυρες δήλωσαν στο Reuters ότι ακούστηκαν πυροβολισμοί.

Ένας από τους μάρτυρες δήλωσε ότι είδε μία γυναίκα ξαπλωμένη στο έδαφος πριν ο ίδιος, βρει καταφύγιο σε ένα κοσμηματοπωλείο.

Η πολιτειακή αστυνομία της Νέας Νότιας Ουαλίας ανακοίνωσε ότι πραγματοποιήθηκε αστυνομική επιχείρηση, χωρίς ωστόσο, να δημοσιοποιήσει περισσότερες λεπτομέρειες.

Αρκετές αναρτήσεις στο Twitter έδειχναν πλήθη ανθρώπων να εγκαταλείπουν το εμπορικό κέντρο, ενώ περιπολικά της αστυνομίας και οχήματα των υπηρεσιών έκτακτης ανάγκης έφταναν στην περιοχή.

Οι αστυνομικές αρχές παρότρυναν τους πολίτες να αποφεύγουν την περιοχή.

Σύμφωνα με τις αστυνομικές αρχές στο Σίδνεϊ, ένας άντρας δέχθηκε πυροβολισμό στο εμπορικό κέντρο, μετά από αναφορές για πολλαπλές επιθέσεις κατά πολιτών με μαχαίρι.

Νεκρός ο δράστης από πυρά της Αστυνομίας

Ακόμα δεν είναι ξεκάθαρο αν ήταν ένας ή δύο οι δράστες της επίθεσης.

Εκπρόσωπος των τοπικών υγειονομικών Αρχών δήλωσε ότι οι φερόμενοι ως δράστες ήταν δύο. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο ένας πυροβολήθηκε από την Αστυνομία και κυνηγούσαν για να συλλάβουν τον άλλο.

Μάλιστα, σε εναέρια πλάνα που τραβήχτηκαν έξω από το εμπορικό κέντρο καταγράφηκε μεγάλος αριθμός οχημάτων και προσωπικού έκτακτης ανάγκης.

Ένοπλοι αστυνομικοί συνεχίζουν να κάνουν έρευνα στην οροφή όπου βρίσκεται ο χώρος στάθμευσης αυτοκινήτων.

Ωστόσο ο άνδρας που κρατούσε το μαχαίρι και επιτέθηκε σκοτώντας και τραυματίζοντας πολίτες, εντοπίστηκε και ακινητοποιήθηκε από γυναίκα αστυνομικό.

Όπως αναφέρουν πληφορίες, η αστυνομικός πυροβόλησε τον δράστη, ο οποίος έπεσε νεκρός στο έδαφος.

Σε εξέλιξη βρίσκεται μεγάλη επιχείρησης της αστυνομίας προκειμένου να ξεκαθαριστεί αν υπάρχει και δεύτερος δράστης, ώστε να εντοπιστεί και να ακινητοποιηθεί.

Ανάμεσα στους τραυματίες είναι ένα βρέφος 9 μηνών και η μητέρα του.

Βίντεο που έχει ανέβει στα social media δείχνει γυναίκα αστυνομικός να έχει πυροβολήσει τον δράστη:


Πηγή