Θεσσαλονίκη: 15χρονος κατήγγειλε τον πατέρα του για κακοποίηση – Πως τον «κάλυψε» η σύζυγός του


Θεσσαλονίκη: 15χρονος κατήγγειλε τον πατέρα του για κακοποίηση – Πως τον «κάλυψε» η σύζυγός του


Διαφ.


Άλλο ένα περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας βλέπει το «φως» της δημοσιότητας, ύστερα από την καταγγελία ενός 15χρονου αγοριού στη Θεσσαλονίκη, ο οποίος κατήγγειλε στην Αστυνομία την εξακολουθητική κακοποιητική συμπεριφορά του πατέρα του.

Το τηλεφώνημα του 15χρονου στην Άμεση Δράση κινητοποίησε τις Αρχές και οδήγησε τον 50χρονο πατέρα του στη σύλληψη για ενδοοικογενειακή βία.

Δείτε επίσης: Ηλιούπολη: Αίνιγμα με τους θανάτους μητέρας και γιου από το ίδιο όπλο – Τι εξετάζει η Αστυνομία

Είχε προηγηθεί τα προηγούμενα 24ωρα ένα ακόμη περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της 44χρονης μητέρας του με δράστη τον 50χρονο.

Με νωπές τις μνήμες από προηγούμενα ανάλογα επεισόδια, ο 15χρονος, μαθητής του γυμνασίου, δέχθηκε προχθες (9/4) ένα τηλεφώνημα από οικογενειακή φίλη στην οποία είχε απευθυνθεί νωρίτερα η μητέρα του, με την τελευταία να παραπονιέται ότι δεν αισθάνεται καλά.

Τα λόγια του μικρού αγοριού αποτυπώνουν έκδηλα τον εφιάλτη και την απελπισία που έχει νιώσει:

«Σκέφτηκα ότι ο μπαμπάς πάλι χτύπησε τη μαμά και αμέσως κάλεσα το 100. Ήμουν μακριά και σκέφτηκα ότι δεν θα φτάσω εγκαίρως. Νιώθω ότι πρέπει να προστατέψω τη μαμά μου. Όταν λείπω από το σπίτι το μυαλό μου είναι συνεχώς εκεί» κατέθεσε ο ανήλικος στους αστυνομικούς, εκφράζοντας την επιθυμία του να φύγει ο πατέρας του από το σπίτι «για να ηρεμήσουμε».

Ο 50χρονος υπήκοος Αλβανίας, σεσημασμένος μεταξύ άλλων για απόπειρα ανθρωποκτονίας και με παρελθόν εγκλεισμού στις φυλακές, συνελήφθη με την αυτόφωρη διαδικασία και εις βάρος του απαγγέλθηκε ποινική δίωξη για ενδοοικογενειακή σωματική βλάβη κατ’ εξακολούθηση και σωματική βλάβη ανηλίκου κατ’ εξακολούθηση, απλή και επικίνδυνη.

Κατά πληροφορίες, ο ίδιος έχει απελαθεί παλιότερα από τη χώρα και επέστρεψε παράνομα.

Στην 44χρονη σύντροφό του, η Αστυνομία δρομολόγησε τις διαδικασίες για την χορήγηση panic button.

Παράλληλα, η μητέρα του ανέφερε στους αστυνομικούς ότι το 2018 ο σύζυγος της είχε συλληφθεί ξανά για περιστατικό ενδοοικογενειακής βίας σε βάρος της, το οποίο έγινε μπροστά στον γιο τους που τότε ήταν μόλις 9 ετών και, μάλιστα, ήταν εκείνος που κάλεσε ξανά την αστυνομία. Τότε, ο 50χρονος, την είχε χτυπήσει δυνατά με μπουνιές στο κεφάλι, όπως είπε η ίδια.

Κατήγγειλε, δε, ότι από το 2021 ασκεί βία σε βάρος της ίδιας και του ανήλικου παιδιού τους χτυπώντας τους με σφαλιάρες και με κλωτσιές.

«Αυτό γίνεται μια φορά τον μήνα περίπου. Όταν για παράδειγμα το παιδί γυρίζει το βράδυ στο σπίτι και ο σύντροφος μου είναι μεθυσμένος, τον χτυπάει», είπε

Κατά την εξέταση της από τους αστυνομικούς η ίδια δήλωσε πως δεν επιθυμεί την ποινική δίωξη του συζύγου της. Ωστόσο, πρόκειται για αδικήμα που διώκεται αυτεπάγγελτα.

«Δε θέλω να μπει φυλακή…με χτυπά όταν πίνει και δεν καταλαβαίνει τι κάνει»

Παυ ο σύντροφός της συνελήφθη και την Παρασκευή αναμένεται να δικαστεί για σοβαρές κατηγορίες περί ενδοοικογενειακής βίας εις βάρος της ίδιας και του παιδιού τους, η 44χρονη μιλώντας στο protothema.gr δηλώνει ότι τον αγαπάει και ότι δε θέλει να μπει στη φυλακή γιατί «είναι κρίμα», αποδίδοντας τη βιαιότητα του χαρακτήρα του στο αλκοόλ.

«Ο σύζυγός μου δεν με χτυπάει κάθε ημέρα, αλλά μία – δύο φορές τον μήνα, όταν πίνει και δε καταλαβαίνει τι κάνει», αναφέρει, ενώ προσθετεί ότι δεν τον φοβάται.

«Μαλώνουμε και την επόμενη ημέρα μου λέει “συγγνώμη, σε αγαπάω”. Τον αγαπάω και εγώ. Δε θέλω να μπει στη φυλακή, είναι κρίμα. Στεναχωριέμαι για αυτόν, έχει πρόβλημα με το αλκοόλ και όταν δεν πίνει είναι καλός άνθρωπος», αναφέρει.

Μιλώντας για τον γιο της που κάλεσε την Άμεση Δράση καθώς φοβήθηκε για τη ζωή της, η 44χρονη αναφέρει ότι το έκανε επειδή την αγαπάει. «Κάλεσε την αστυνομία γιατί κατάλαβε ότι με χτυπούσε, επειδή με είδε στεναχωρημένη», λέει η γυναίκα.

Σημειώνεται ότι, σύμφωνα με πληροφορίες, ο κατηγορούμενος έχει εκτίσει ποινή φυλάκισης στο παρελθόν ενώ είναι σεσημασμένος και για κακούργημα.


Πηγή