«Καιρική» ηρεμία από τον Γιάννη Καλλιάνο: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου (video)


«Καιρική» ηρεμία από τον Γιάννη Καλλιάνο: Σε ποιες περιοχές ο υδράργυρος θα ξεπεράσει τους 20 βαθμούς Κελσίου (video)


Διαφ.


Καιρός: Καθόλη την διάρκεια ημέρας στις περισσότερες περιοχές της χώρας ο καιρός σήμερα 9/4 θα είναι αίθριος, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνο.

Ηλιοφάνεια θα επικρατήσει στις περισσότερες περιοχές. Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, στο Ιόνιο, τα ηπειρωτικά και τα βόρεια και κεντρικά τμήματα του Αιγαίου ο καιρός θα είναι αίθριος.

Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα αναμένονται λίγες τοπικές νεφώσεις, που ίσως δώσουν ασθενείς τοπικές βροχές.

Δείτε επίσης: Καιρός σήμερα 9/4: Άνοδος της θερμοκρασίας και τοπικές βροχές – Επιμένουν οι βοριάδες (video)

Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται στους 24-26 βαθμούς στα δυτικά ηπειρωτικά και στα Επτάνησα, στους 24-25 βαθμούς στα βόρεια, στους 26 βαθμούς στα ανατολικά, ηπειρωτικά και στους 25 βαθμούς Κελσίου στις νησιωτικές περιοχές του Αιγαίου. Ασφαλώς πολύ πιο υψηλές τιμές σε σχέση με την μέση τιμή θερμοκρασίας για την εποχή.

Στην Αττική αναμένεται ηλιοφάνεια καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 13 έως 25 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 5-6 μποφόρ στις γύρω θαλάσσιες περιοχές.

Παρόμοιο το σκηνικό του καιρού στη Θεσσαλονίκη. Η θερμοκρασία θα κυμαίνεται από 12 έως 22 βαθμούς Κελσίου, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 3-4 μποφόρ στον Θερμαϊκό.

Αλλάζει τα δεδομένα ο Κλέαρχος Μαρουσάκης: «Θα ξεσπάσει μία πιο οργανωμένη διαταραχή του καιρού…»(video)

Καιρός: Καλός ο καιρός σήμερα με τους θυελλώδεις ανέμους να επιμένουν. Έρχεται γενικευμένη διαταραχή σύμφωνα με τον Κλέαρχο Μαρουσάκη, η οποία θα φτάσει στη χώρα μας την επόμενη εβδομάδα.

Ο καιρός σήμερα 9/4 αναμένεται να είναι καλός με κυριότερο χαρακτηριστικό τους βοριάδες στο Αιγαίου, καθώς σύστημα υψηλών και χαμηλών πιέσεων δημιουργεί τους πολύ ισχυρούς βοριάδες που θα επιμείνουν ιδιαίτερα προς το κεντρικό και βόρειο Αιγαίο.

Οι βοριάδες ωστόσο μας προστατεύουν από ένα επεισόδιο ακόμη αφρικανικής σκόνης, η οποία δεν θα φτάσει στην περιοχή μας.

Δεν αναμένουμε κάτι αξιόλογο από πλευράς βροχοπτώσεων.

Ο καιρός θα συνεχιστεί έτσι μέχρι Κυριακή, όπου θα πυκνώνουν οι χρωματισμοί στην βορειανατολική Ελλάδα, θα βγει αστάθεια, τις απογευματινές ώρες θα περάσει μια διαταραχή, ενώ μια ποιο γενικευμένη διαταραχή αναμένεται να μας απασχολήσει την επόμενη εβδομάδα.

Ο υδράργυρος θα φτάσει κοντά ίσως και τους 28 βαθμούς στα πιο ανατολικά τμήματα της επικράτειας.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΑΥΡΙΟ ΤΕΤΑΡΤΗ 10-04-2024

Στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός.

Οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά, και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΕΜΠΤΗ 11-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός, με αραιές νεφώσεις κατά διαστήματα στα δυτικά και νότια.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις στα δυτικά 2 με 4, στα ανατολικά 4 με 6, στο Αιγαίο 6 με 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή πτώση στα ανατολικά.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΗΝ ΠΑΡΑΣΚΕΥΗ 12-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα βόρεια ηπειρωτικά ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στα δυτικά 3 με 5, στα ανατολικά 5 με 6 και στο Αιγαίο 7 και τοπικά έως 8 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.

ΠΡΟΓΝΩΣΗ ΓΙΑ ΤΟ ΣΑΒΒΑΤΟ 13-04-2024

Γενικά αίθριος καιρός με πρόσκαιρες νεφώσεις τις μεσημβρινές και απογευματινές ώρες στα ηπειρωτικά, οπότε θα εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι ή μεμονωμένες καταιγίδες στα βόρεια κυρίως ορεινά.

Οι άνεμοι θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5, στα πελάγη 5 με 6 και στο Αιγαίο τοπικά 7 μποφόρ.

Η θερμοκρασία δεν θα σημειώσει αξιόλογη μεταβολή.


Πηγή