Δε «μάσησε» τα λόγια του ο Σάκης Αρναούτογλου: «Αυτό το γεγονός με εξοργίζει»


Δε «μάσησε» τα λόγια του ο Σάκης Αρναούτογλου: «Αυτό το γεγονός με εξοργίζει»


Διαφ.


Ο Σάκης Αρναούτογλου αφήνει για λίγο καιρό το δελτίο καιρού της ΕΡΤ, καθώς θα είναι υποψήφιος Ευρωβουλευτής με το ΠΑΣΟΚ, με τον ίδιο να βρίσκεται στην «Κοινωνία Ώρα Mega» και να εκθέτει τη γνώμη του για διάφορα ζητήματα.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος, που κατεβαίνει πλέον στην πολιτική, μετά την πρόσκληση του προέδρου του ΠΑΣΟΚ, Νίκου Ανδρουλάκη, αναφέρθηκε στην κλιματική αλλαγή στην πρώτη του τοποθέτηση, ενώ είχε ενδιαφέρουσες απόψεις για το κράτος δικαίου και το πόσο πίσω μένει η χώρα μας σε πολλά θέματα, όπως η αντιμετώπιση της εγκληματικότητας.

Οι τοποθετήσεις του Σάκη Αρναούτογλου

«Πρέπει να δώσουμε όλοι μας το καλύτερο για το θέμα της κλιματικής αλλαγής. Με όλη αυτή την αλλαγή, που συμβαίνει, το μήνυμα που δίνουν τα ΜΜΕ είναι κοινωνιολογικό. Υπάρχουν ευκαιρίες και τρόποι να αντιμετωπίσουμε αυτή την αλλαγή, αλλά πρέπει πρώτα να βοηθήσουμε τον κόσμο να το κατανοήσει, καθώς αν σήμερα πας να μιλήσεις για την κλιματική αλλαγή, δε θέλει καν να το ακούσει. Στον καιρό και τη μόλυνση, όμως, δεν υπάρχουν σύνορα. Η ΕΕ πρωτοστατεί σε αυτό το θέμα, αλλά χρειάζεται μια κοινή συμπόρευση από όλους», ανέφερε αρχικά ο Σάκης Αρναούτογλου.

Ως προς το κράτος δικαίου, ο μετεωρολόγος και υποψήφιος Ευρωβουλευτής ανέφερε χαρακτηριστικά, ότι «με ρώτησαν τρεις φορές, αν θεωρώ πως υπάρχει κράτος δικαίου. Σε φέρνουν σε δύσκολη θέση, γιατί από τη μία δε θέλεις να εκθέσεις την χώρα σου, από την άλλη πρέπει να πάρεις θέση, και δεν πρέπει να υπάρχουν υπόνοιες. Όπως το διαχειρίζεται η κυβέρνηση, μας φέρνει σε δύσκολη θέση, εκπροσωπείς την χώρα σου, όταν σου κάνουν αυτές τις ερωτήσεις, και θέλεις το καλύτερο δυνατό».

Στο τέλος, σχολιάζοντας την εγκληματικότητα το τελευταίο χρονικό διάστημα, επεσήμανε πως «με ενοχλεί που μας αντιμετωπίζουμε, λες και είμαστε στη δεκαετία του 1960. Οι επιστήμονες και οι πολιτικοί μας αμείβονται τόσο καλά, που θα έπρεπε να φροντίσουν να έχουμε ίσες ευκαιρίες τουλάχιστον με τους υπόλοιπους Ευρωπαίους. Αντιθέτως, κυνηγάμε την ουρά μας και συζητάμε το τι έκανε η κάθε κυβέρνηση, αυτό είναι κάτι που με εξοργίζει».


Πηγή