Καιρικό «αχταρμά» βλέπει ο Τάσος Αρνιακός: «Η δυσάρεστη εξέλιξη των ημερών…»


Καιρικό «αχταρμά» βλέπει ο Τάσος Αρνιακός: «Η δυσάρεστη εξέλιξη των ημερών…»


Διαφ.


Καιρός: Μέχρι την Τετάρτη (10/4) θα καθίσουν στη χώρα οι θυελλώδεις άνεμοι, ενώ υπάρχουν και περιοχές που θα δουν λίγες βροχές, σύμφωνα με τον Τάσο Αρνιακό.

Δείτε επίσης: «Κόκκινος» συναγερμός από τον Κλέαρχο Μαρουσάκη – Εφιστά την προσοχή ο μετεωρολόγος

Αναλυτικότερα:

Για την Τρίτη (9/4) ο καιρός αναμένεται γενικά αίθριος καιρός στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Στην Κρήτη και τα Δωδεκάνησα παροδικές νεφώσεις, με τοπικές βροχές και βελτίωση το απόγευμα.

Από εκεί και πέρα η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως ως προς τις ελάχιστες τιμές της. Θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 26 βαθμούς και στα νησιά τους 22 με 24 βαθμούς Κελσίου. Οι άνεμοι στα πελάγη θα πνέουν από βόρειες διευθύνσεις, στο Ιόνιο 3 με 5, στο Αιγαίο 5 με 6 και στο τοπικά 7 μποφόρ, με εξασθένηση το βράδυ.

Οσον αφορά την Τετάρτη(10/4) αναμένουμε στα δυτικά αραιές νεφώσεις κατά τόπους πιο πυκνές στα ηπειρωτικά τις μεσημβρινές και απογευματινές οπότε είναι πιθανόν να εκδηλωθούν τοπικοί όμβροι στα ορεινά της Ηπείρου. Στην υπόλοιπη χώρα αίθριος καιρός.

Η θερμοκρασία θα σημειώσει μικρή άνοδο κυρίως στα ανατολικά, και θα φτάσει στα ηπειρωτικά τους 24 με 27 βαθμούς και στα νησιά τους 23 με 25 βαθμούς Κελσίου. Τέλος, οι άνεμοι θα πνέουν στα δυτικά από δυτικές και στα ανατολικά από βόρειες διευθύνσεις 3 με 5 και στο Αιγαίο τοπικά 6 μποφόρ.

Η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού στο δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1:

Κλείδωσε ο καιρός για το Πάσχα από τα Μερομήνια: Έτσι θα ψήσουμε αρνί – Πότε αναμένεται να πέσει η θερμοκρασία

Καιρός: Καθώς το Πάσχα 2024 πλησιάζει, οι προβλέψεις για τον καιρό είναι πάντα στο επίκεντρο της προσοχής μας, με τον Απρίλιο να δίνει μια γεύση καλοκαιριού και να υπόσχεται έναν ευχάριστα θερμό Μάιο. Τι λένε τα Μερομήνια για τον καιρό του Πάσχα και τι καλοκαίρι μας περιμένει;

Μάιος 2024

Ο Μάιος ξεκινά με υψηλές θερμοκρασίες για την εποχή, υποσχόμενος ζεστές και ανοιξιάτικες μέρες. Η πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως στις κεντρικές και νότιες περιοχές είναι υψηλή, με τις θερμοκρασίες να κινούνται μεταξύ 17-26 βαθμών Κελσίου. Προς το τέλος του μήνα, οι τοπικές μπόρες θα δροσίσουν την ατμόσφαιρα, προσφέροντας μια ευχάριστη αλλαγή.

Ιούνιος 2024

Ο Ιούνιος ξεκινά με φυσιολογικές για την εποχή θερμοκρασίες, αλλά μια αναπάντεχη κακοκαιρία στα μισά του μήνα θα φέρει βροχές και ψυχρότερο καιρό, με τις θερμοκρασίες να πέφτουν στους 13-19 βαθμούς Κελσίου. Ωστόσο, προς το τέλος του μήνα αναμένεται σταδιακή άνοδος, χωρίς σημαντικά καιρικά φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Ο Ιούλιος θα χαρακτηριστεί από μια παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών, με το πρώτο μισό του μήνα να φέρνει θερμοκρασίες σε επίπεδα καύσωνα, κυρίως μεταξύ 19 και 25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Ο Αύγουστος ξεκινά με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, ενώ στις βορειοανατολικές περιοχές θα διατηρηθούν σε φυσιολογικά επίπεδα. Ισχυρός καύσωνας αναμένεται από τις 11 έως τις 21 του μήνα. Ακολουθεί ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τις 22 έως τις 26, προκαλώντας μια αισθητή πτώση της θερμοκρασίας. Το τέλος του μήνα φέρνει βελτιωμένο καιρό με κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες, προσφέροντας μια ήπια κατάληξη στο καλοκαίρι.


Πηγή