ΕΝΦΙΑ: Πότε ξεκινάει η αποστολή των εκκαθαριστικών – Μέχρι τότε η πρώτη πληρώμη (video)


ΕΝΦΙΑ: Πότε ξεκινάει η αποστολή των εκκαθαριστικών – Μέχρι τότε η πρώτη πληρώμη (video)


Διαφ.


Σύμφωνα με πληροφορίες, από το βράδυ της Κυριακής 7/4 θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ σε πάνω από 7 εκατομμύρια ιδιοκτήτες ακινήτων.

Από φέτος ο φόρος μπορεί να εξοφληθεί σε 11 μηνιαίες δόσεις, από τον Απρίλιο μέχρι τον Φεβρουάριο. Η πρώτη από αυτές θα πρέπει να έχει πληρωθεί μέχρι τις 30 Απριλίου.

Ο φετινός ΕΝΦΙΑ θα είναι μειωμένος έως και 10% για περισσότερους από 300.000 ιδιοκτήτες που είχαν ασφαλίσει τα ακίνητά τους έναντι φυσικών καταστροφών το 2023 για τουλάχιστον 3 μήνες.

Δείτε επίσης: Πληρωμές: Αυξήσεις σε δώρο Πάσχα και επιδόματα – Ποιοι θα δουν περισσότερα χρήματα στο ΑΤΜ (video)

Συγκεκριμένα για 9 μήνες η έκπτωση ανέρχεται σε 7,5%, για 6 μήνες διαμορφώνεται στο 5% και για 3 μήνες στο 2,5%. Αξίζει να σημειωθεί ότι δεν προβλέπεται κάποια μείωση για ακίνητα που ήταν ασφαλισμένα για διάστημα μικρότερο από τρεις μήνες.

 Κυριακή 7/4 θα ξεκινήσει η αποστολή των εκκαθαριστικών σημειωμάτων του ΕΝΦΙΑ
ΚΩΣΤΑΣ ΤΖΟΥΜΑΣ/EUROKINISSI

Aνοίγει η πλατφόρμα για τις φορολογικές δηλώσεις

Τις επόμενες ημέρες, αναμένεται να ανοίξει και η ηλεκτρονική πλατφόρμα για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων για τα εισοδήματα που αποκτήθηκαν το 2023.

Θυμίζουμε ότι προβλέπεται έκπτωση φόρου 3% για τα φυσικά πρόσωπα τα οποία θα εξοφλήσουν το φόρο εισοδήματος.

Πάσχα 2024: Πόσο θα κοστίσει φέτος το αρνί – Προειδοποιούν οι κτηνοτρόφοι (video)

Αρκετά ανεβασμένες αναμένονται να είναι οι τιμές αναφορικά το πασχαλινό τραπέζι.

Ειδικότερα, η τιμή του αρνιού έχει αυξηθεί ενώ οι κτηνοτρόφοι εξηγούν τι συμβαίνει με τις ελληνοποιήσεις των αρνιών.

Οι κτηνοτρόφοι Θωμάς και Χρίστος Μόσχος μίλησαν στο Mega το πρωί του Σαββάτου για τις εξαγωγές των αρνιών και τις ελληνοποιήσεις που όπως λένε οι ίδιοι το κράτος τις έχει νομιμοποιήσει τη στιγμή που προβάλλει τη διενέργεια ελέγχων για τις παράνομες ελληνοποιήσεις.

«Φέτος επειδή το Πάσχα των καθολικών έπεσε πολύ νωρίτερα από το Ορθόδοξο, οι εξαγωγές της Ελλάδας προς τις άλλες χώρες είναι αυξημένες, γιατί εκεί προτιμούν μικρά αρνάκια, και έτσι, τα δικά μας που γεννιούνται πιο νωρίς τα στέλνουμε εκεί πέρα. Για μας έχει σημασία αυτό, γιατί ρευστοποιούμε νωρίτερα και φέτος μας βοήθησε πολύ αυτό, αλλά έχουμε πάρει και μειωμένες επιδοτήσεις ή και καθόλου, οπότε μας βοήθησε η πρώιμη ρευστοποίηση. Το οποίο σημαίνει 30% αυξημένη εξαγωγή της Ελλάδας ισούνται με 30% εισαγωγή» επεσήμανε ο κτηνοτρόφος Θωμάς Μόσχος.

«Για να “βγούμε” η τιμή πρέπει να φύγει η τιμή από εμάς, από 9 ευρώ και πάνω. Οι καταναλωτές πρέπει να γνωρίζουν ότι αν γίνει η σφαγή στην Ελλάδα, τότε θεωρείται ελληνικό. Αυτό είναι η ελληνοποίηση. Δεν μπορούμε να αποφύγουμε υπάρχει νόμος γι΄αυτό. Αν έρθει σφαγμένο θεωρείται εξωτερικού, όταν είναι ζωντανά και σφαχτούν εδώ δεν είναι εισαγόμενα, θεωρούνται ελληνικής εκτροφής. Αν η εισαγωγή των προϊόντων είναι κάτω των 90.000 ευρώ δεν καταγράφεται στα στατιστικά της ΕΛΣΤΑΤ» συμπλήρωσε.


Πηγή