Πατρινό Καρναβάλι: 291 περιστατικά έως τώρα, με δέκα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο


Πατρινό Καρναβάλι: 291 περιστατικά έως τώρα, με δέκα να μεταφέρονται στο νοσοκομείο


Διαφ.


Σε 40.000 – 45.000 υπολογίζονται να ήταν οι καρναβαλιστές της χθεσινής (16/03) παρέλασης στην Πάτρα, με τον αριθμό αυτό να αναμένεται σήμερα να ξεπεράσει τις 70.000 στη μεγάλη παρέλαση και στο κάψιμο του Καρνάβαλου, που φέτος συμβολίζει την παγκοσμιοποίηση.

Δείτε επίσης: Η νέα «βασίλισσα» του καρναβαλιού της Πάτρας σε αποκαλυπτικές ΦΩΤΟ

Ωστόσο, από το γιορτινό κλίμα των ημερών δεν έλειψαν και τα παρατράγουδα, καθώς τα περιστατικά μέθης που αντιμετώπισε ο Ερυθρός Σταυρός και οι 200 εθελοντές του, τα οποία χθες το βράδυ ανήλθαν στα 246, με τα πέντε από αυτα να κρίνεται απαραίτητο να με διακομισθούν στο νοσοκομείο της αχαϊκής πρωτεύουσας.

Τα περιστατικά που εκλήθησαν να αντιμετωπίσουν οι διασώστες του Ερυθρού Σταυρού ανήλθαν συνολικά στα 291, καθώς πέραν των περιστατικών μέθης, σημειώθηκαν και τραυματισμοί, ενώ συνολικά οι άνθρωποι που έχουν μεταφερθεί στο νοσοκομείο ανέρχονται στους δέκα.

Οι εθελοντές του Ερυθρού Σταυρού έχουν στήσει επιχειρησιακό κέντρο στην πλατεία Γεωργίου προκειμένου να προσφέρουν τις πρώτες βοήθειες σε όσους τις χρειαστούν τις επόμενες ημέρες, σε συνεργασία με την 6η Υγιειονομική Περιφέρεια.

Οι διασώστες θα παραμείνουν στην πλατεία έως το ξημέρωμα της Δευτέρας και αφού σιγουρευτούν ότι πλέον δεν είναι απαραίτητοι.

Σημειώνεται ότι σε εφημερία θα βρίσκονται μέχρι και το βράδυ της Καθαράς Δευτέρας και τα δύο νοσοκομεία της Πάτρας, το «Άγιος Ανδρέας» και το Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο.

Καρναβαλίστρια αποστόμωσε ρεπόρτερ της ΕΡΤ: «Είμαστε στο γκρουπ για τον μούτσο καβάλα» (video)

Ένα μοναδικό σκηνικό συνέβη το Σάββατο (16/03) στον αέρα της ΕΡΤ και συγκεκριμένα στην πρωινή εκπομπή «Σαββατοκύριακο από τις 6».

Η εκπομπή συνδέθηκε με τα ΚΤΕΛ του Κηφισού και την ρεπόρτερ Μαίρη Σκανδάλη, η οποία είχε την ευκαιρία να μιλήσει με τον κόσμο που ταξίδεψε στην Πάτρα για τις Απόκριες και το Καρναβάλι.

Η δημοσιογράφος εντόπισε μια κυρία που ήταν έτοιμη να επιβιβαστεί στο λεωφορείο και τότε ακολούθησε ένας διάλογος-έπος.

Όταν λοιπόν την ρώτησε πως λέγεται το γκρουπ των καρναβαλιστών που συμμετέχει, εκείνη της είπε πως είναι το 230 και λέγονται «για τον μούτσο καβάλα».

Η Μαίρη Σκανδάλη προφανώς άκουσε κάτι άλλο, χαμογέλασε αμήχανα και έσπευσε να απομακρυνθεί.

Τότε η κυρία της είπε: «Όχι όχι… Μούτσος, μούτσος…», με την ρεπόρτερ της ΕΡΤ να λέει «ναι, ναι, ναι…» και να απομακρύνεται…


Πηγή