Θεσσαλονίκη: «Έχουν πάρει το καπέλο μου, μην κάνεις κάτι» – Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού


Θεσσαλονίκη: «Έχουν πάρει το καπέλο μου, μην κάνεις κάτι» – Τα πρώτα λόγια του αστυνομικού


Διαφ.


Καλύτερα είναι ο αστυνομικός, που χτύπησε με κράνος κουκουλοφόρος στη Θεσσαλονίκη το βράδυ της Κυριακής.

Όπως ανέφερε η κόρη του αστυνομικού, μιλώντας στον ΣΚΑΪ, τα πρώτα λόγια που της είπε αμέσως μετά την επίθεση σε βάρος του ήταν: «Ειρήνη έχουν πάρει το καπέλο μου, μην κάνεις κάτι και σε βρουν».

Διαβάστε επίσης: Θεσσαλονίκη: Ένταση σε συγκέντρωση ΛΟΑΤΚΙ με κουκουλοφόρους – Επιτέθηκαν και απείλησαν με λοστούς τον Στέφανο Κασσελάκη

Σύμφωνα με την κόρη του, ο αστυνομικός φοβόταν γιατί το καπέλο του έγραφε τα στοιχεία του και το ονοματεπώνυμό του. Η κόρη του αξιωματικού της ΕΛ.ΑΣ. έθιξε και το θέμα της ηλικίας των παιδιών που συμμετείχαν στα επεισόδια έξω από τον κινηματογράφο «Ολύμπιον». «Το δεύτερο πρόβλημά του είναι ότι αυτά ήταν παιδάκια 17-18-20 ετών» πρόσθεσε η ίδια η οποία κατήγγειλε ότι «στείλανε απροστατεύτους πέντε αστυνομικούς έξω από το Ολυμπιον».

«34 χρόνια υπηρετεί στην ΕΛΑΣ είναι 59 ετών και σε 5 μήνες περιμένει να βγει στη σύνταξη. Αν εκείνη την ώρα ο πατέρας μου δεν ήταν ψύχραιμος και οι απέναντι δεν σταματούσαν, θα λέγαμε ότι κρίμα τον άνθρωπο έκανε τη δουλειά του;» αναρωτήθηκε η ίδια.

Ομοφοβική επίθεση στη Θεσσαλονίκη: «Μας κυνήγησαν και μας χτύπησαν, είναι η καθημερινότητά μου» λέει ένα από τα θύματα

Συγκλονίζει η περιγραφή ενός από τα δύο θύματα της ομοφοβικής επίθεσης που έλαβε χώρα στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, το βράδυ του Σαββάτου (9/3).

Όπως περιγράφει στην κάμερα του ΑΝΤ1, «μια ομάδα ατόμων ξεκίνησε να μας χλευάζει και να μας βρίζει. Μετά με προσέγγισαν, με τράβηξαν και με έφτυσαν, εγώ ως αντίδραση τους πέταξα ένα παγωτό που είχα πάρει από ένα μαγαζί… Μας ακολούθησαν, μας κυνήγησαν, μας χτύπησαν, όχι πολύ σοβαρά».

«Εκείνη τη στιγμή εγώ προσπαθούσα να το αποφύγω. Έφευγα προσπαθώντας να φύγω, έβγαζα βίντεο όσο με πλησίαζαν, δηλαδή τόσο προσπαθούσα να καταγράψω πρόσωπα άμα γίνει κάτι», συνεχίζει την εξιστόρησή του.

Το 21 ετών θύμα της ομοφοβικής επίθεσης περιγράφει τις στιγμές που έζησε όταν μαζί με άτομο που και εκείνο αυτοχαρακτηρίζεται ως φυλοδιαφορετικό έγιναν στόχος εκατοντάδων ανθρώπων, οι οποίοι άρχισαν να τους κυνηγούν.

«Ναι, μπορώ να πω ότι φοβήθηκα. Ήταν ξεχωριστά παρέες και ξεκίνησαν όλες να χλευάζουν, να πετάξουν, να κοροϊδέψουν, να βγάλουν βίντεο. Αλλά πάρα πολλά άτομα. Γενικά προσπάθησα να προστατέψω εμένα και την φίλη μου, που ήμσταν εκείνη τη στιγμή», συγκλονίζει το θύμα.

Τα δύο άτομα για να ξεφύγουν από τον όχλο κατέφυγαν σε κατάστημα εστίασης, όπου και ειδοποιήθηκε η αστυνομία. Οι αστυνομικοί προχώρησαν συνολικά σε 25 προσαγωγές ατόμων από τους οποίους συνελήφθησαν οι 21, ανάμεσα σε αυτούς 11 ανήλικοι και 10 ενήλικες.

Όπως λέει, δεν είναι η πρώτη φορά που γίνεται στόχος ομοφοβικής επίθεσης. «Η καθημερινότητά μου είναι, αυτή την φορά έγινε σε ένα πολύ ακραίο βαθμό. Κάθε μέρα θα περάσω κάτι παρόμοιο με αυτό που πέρασα σήμερα, είτε θα είναι με ένα άτομο είτε θα είναι με τρία άτομα, πρώτη φορά μου συνέβη με τόσο μεγάλο αριθμό ατόμων», συγκλονίζει.


Πηγή