«Ψήνεται» επιδείνωση από τον Τάσο Αρνιακό: «Πυκνό φαινόμενο την Τσικνοπέμπτη – Χιόνι θα πέσει σε…»


«Ψήνεται» επιδείνωση από τον Τάσο Αρνιακό: «Πυκνό φαινόμενο την Τσικνοπέμπτη – Χιόνι θα πέσει σε…»


Διαφ.


Καιρός: Τσίκνισμα με αστάθεια και πολλά φαινόμενα σε όλη τη χώρα βλέπει ο Τάσος Αρνιακός, μέσα από το κεντρικό δελτίο ειδήσεων του ΑΝΤ1.

Ο έμπειρος μετεωρολόγος έκανε λόγο για αρκετή βροχή, αλλά και χιόνια σε πολύ συγκεκριμένα σημεία της Ελλάδας, ενώ μας έδωσε μια πρώτη εικόνα και για το πώς αναμένεται να κλείσει η εβδομάδα.

Δείτε επίσης: Πολική αέρια μάζα φέρνει τσουχτερό κρύο και χιόνια: Ποιες ημέρες θα πέσει η θερμοκρασία;

Αναλυτικότερα:

«Μεγάλη ποικιλία φαινομένων στη χώρα. Τοπικές βροχές και καταιγίδες την Τετάρτη σε αρκετές περιοχές, ενώ οι βοριάδες πλέον έχουν κάνει την εμφάνισή τους, μην ρίχνοντας όμως πολύ τη θερμοκρασία. Την Τσικνοπέμπτη περιμένουμε το ίδιο άστατο σκηνικό σε όλη την επικράτεια, με μπόρες, καταιγίδες, ακόμη και χιόνια στα βόρεια ορεινά. Από την Παρασκευή πάντως τα όποια φαινόμενα φαίνεται να υποχωρούν σταδιακά.»

Ολόκληρη η πρόγνωση του Τάσου Αρνιακού:

«Υγρό τσίκνισμα» από τον Γιάννη Καλλιάνο: «Ράπισμα καταιγίδων σε περιοχές με…»

Βροχές, καταιγίδες και γενική αστάθεια θα είναι το σκηνικό του καιρού για τα επόμενα σχεδόν τρία 24ωρα στη χώρα, σύμφωνα με τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο μετεωρολόγος μίλησε στο κεντρικό δελτίο Mega για τις συνθήκες που θα επικρατήσουν μέχρι και την Παρασκευή (8/3) στη χώρα μας και τόνισε πως υπάρχουν περιοχές που θα πέσει αρκετό νερό την Τσικνοπέμπτη. Για ποιους λοιπόν μπορεί να είναι… χειμωνιάτικο φέτος το έθιμο και ποιοι θα ψήσουν με ηλιοφάνεια;

«Άστατος ο καιρός σε γενικές γραμμές. Η Αττική δύσκολα θα δει κάποια βροχή, όμως σε όλες τις υπόλοιπες περιοχές της Ελλάδας είτε θα ρίξει πολύ νερό, είτε έστω κάποιες μπόρες τοπικού χαρακτήρα. Ορεινά τμήματα θα ακόμη και χιόνια σε μεγάλα υψόμετρα.

Πάντως οι θερμοκρασίες στα πεδινά και πάλι υψηλές, γύρω στους 16 με 18 βαθμούς. Την Τσικνοπέμπτη θα έχουμε βροχές και καταιγίδες σε αρκετά σημεία, ενώ ο άστατος καιρός θα συνεχιστεί και στις πρώτες ώρες της Παρασκευής», ήταν τα αρχικά λόγια του Γιάννη Καλλιάνου, ενώ ακολουθεί αναλυτικά η πρόγνωσή του:

Κατηγορηματικά Μερομήνια: «Τα πάνω-κάτω με χιονιά σε Αποκριά και Πάσχα»

Μερομήνια 2024: Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται ανά τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα τέλη Μαρτίου, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση, με τα χιόνια ωστόσο σε κάποιες περιοχές να επιμένουν και μέσα στον Απρίλιο!

Με χιονιά και τσουχτερό κρύο ο φετινός χειμώνας, σύμφωνα με τα Μερομήνια που δείχνουν ότι από τα τέλη του Νοεμβρίου θα υπάρξει απότομη αλλαγή του σκηνικού και θα αρχίσουν τα χιόνια που θα διαρκέσει ως τις αρχές Απριλίου.

Μερομήνια 2024: Οι προβλέψεις για το επόμενο τρίμηνο

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο, στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.


Πηγή