Έχεις “μαύρα” λεφτά; Την πάτησες άσχημα -Τέλος τα μετρητά στην Ελλάδα, το τσουχτερό πρόστιμο που πρέπει να πληρώσεις


Έχεις “μαύρα” λεφτά; Την πάτησες άσχημα -Τέλος τα μετρητά στην Ελλάδα, το τσουχτερό πρόστιμο που πρέπει να πληρώσεις


Διαφ.


Με νέα διάταξη που ψηφίστηκε στη Βουλή και είναι σε ισχύ, ορίστηκε πρόστιμο για πληρωμές 500 ευρώ και άνω οι οποίες θα έχουν πραγματοποιηθεί με μετρητά.

Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, προβλέπεται πρόστιμο ίσο με το διπλάσιο του ποσού, που πληρώθηκε με μετρητά για τη συναλλαγή.

Το παράδειγμα του προστίμου

Αν δηλαδή κάποιος αγοράσει ένα smartphone με μετρητά και δώσει 750 ευρώ, τότε θα επιβληθεί πρόστιμο στην εταιρεία-κατάστημα ύψους 1.500 ευρώ.

Εν ολίγοις, η πώληση αγαθών ή παροχή υπηρεσιών σε ιδιώτες, εξοφλείται αποκλειστικά με χρήση κάρτας ή άλλου ηλεκτρονικού μέσου πληρωμής για συναλλαγές άνω των 500 ευρώ.

«Η εξόφληση με μετρητά δεν επιτρέπεται», αναφέρει ρητά η νέα διάταξη.

Έχεις “μαύρα” λεφτά; Την πάτησες άσχημα -Τέλος τα μετρητά στην Ελλάδα, το τσουχτερό πρόστιμο που πρέπει να πληρώσεις

Μεγάλη ανάσα: Επίδομα 718.50 ευρώ προς όλους

Επίδομα για ανέργους ύψους 718,50 ευρώ αποβλέπει στην υποστήριξη των εξαιρετικά ευάλωτων κοινωνικών ομάδων – Ποιοι είναι οι δικαιούχοι.

Συγκεκριμένα, δικαιούχοι της παροχής είναι άνεργοι:

  • Γονείς μονογονεϊκής οικογένειας
  • Αποφυλακισμένοι
  • Γυναίκες, θύματα έμφυλης ή/και ενδοοικογενειακής βίας
  • Θύματα βίας – εμπορίας
  • Απεξαρτημένοι από εξαρτησιογόνες ουσίες.

Διαβάστε επίσης: Έρχεται επίδομα «ανάσα» – Ποιοι δικαιούνται το 70% του μισθού τους

Μεγάλη ανάσα: Επίδομα 718.50 ευρώ!

Προϋποθέσεις για τη χορήγηση του βοηθήματος είναι οι άνεργοι:

  • να είναι εγγεγραμμένοι στο Ψηφιακό Μητρώο Ανέργων της ΔΥΠΑ με μία από τις παραπάνω ιδιότητες κατά την υποβολή της αίτησής τους
  • να έχουν πραγματοποιήσει 1–75 ημέρες ασφάλισης στον e-EΦΚΑ οποτεδήποτε τα τελευταία 2 έτη πριν από την υποβολή της αίτησής τους (ή από την έναρξη της ποινής, για τους αποφυλακισμένους)
  • να έχουν εισόδημα έως 16.000 ευρώ οι άγαμοι, 24.000 ευρώ οι έγγαμοι (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ ανά τέκνο) ή 29.000 ευρώ οι μονογονεϊκές οικογένειες (προσαυξανόμενο κατά 5.000 ευρώ για κάθε τέκνο μετά το πρώτο) και παράλληλα, το ύψος των συνολικών ακαθαρίστων εσόδων από επιχειρηματική δραστηριότητα της οικογένειας να μην υπερβαίνει τα 80.000 ευρώ και
  • να μην είναι παράλληλα δικαιούχοι τακτικής επιδότησης ανεργίας, επιδόματος μακροχρόνια ανέργων, βοηθήματος αυτοτελώς και ανεξαρτήτως απασχολουμένων και ειδικού εποχικού βοηθήματος.

Η παροχή χορηγείται μία φορά ανά 2 έτη.
Οι αιτήσεις θα υποβάλλονται αποκλειστικά ηλεκτρονικά μέσω της gov.gr με τους κωδικούς TAXISnet, στην ηλεκτρονική διεύθυνση: www.gov.gr/ipiresies/ergasia-kai-asphalise/anergia/eidiko-boethema-se-eualotes-koinonikes-omades

Το νέο Ειδικό Βοήθημα Ευάλωτων Ομάδων αντικαθιστά το ειδικό βοήθημα που χορηγούνταν σε α) επιδοτούμενους ανέργους που παρέμεναν άνεργοι ένα μήνα μετά την εξάντληση της επιδότησής τους, β) μη επιδοτούμενους ανέργους που παρέμεναν άνεργοι για 3 μήνες εντός του ίδιου ημερολογιακού έτους, και γ) μη επιδοτούμενους ανέργους που εργάζονταν σε επιχειρήσεις που διέκοψαν τις εργασίες τους ή που άσκησαν το δικαίωμα της επίσχεσης εργασίας.

Για περισσότερες πληροφορίες σχετικά με τις προϋποθέσεις χορήγησης της νέας παροχής και τα απαιτούμενα δικαιολογητικά, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επισκεφτούν τον ιστότοπο της ΔΥΠΑ www.dypa.gov.gr.


Πηγή