Σάκης Αρναούτογλου: «Σκάει» νέα 2ήμερη κακοκαιρία – Οι περιοχές με ισχυρές καταιγίδες (video)


Σάκης Αρναούτογλου: «Σκάει» νέα 2ήμερη κακοκαιρία – Οι περιοχές με ισχυρές καταιγίδες (video)


Διαφ.


Καιρός: Με μπόρες και καταιγίδες θα κυλήσει ο καιρός και το Σάββατο (2/3), αλλά όχι παντού, σύμφωνα με τον Σάκη Αρναούτογλου.

Οι βροχές θα μετατοπιστούν προς τα ανατολικά της χώρας έως τα ξημερώματα και τις πρωινές ώρες θα έχουμε φαινόμενα σε ανατολική Μακεδονία, Θάσο και ανατολικά νησιωτικά. Από το μεσημέρι και μετά ο καιρός θα παρουσιάσει σταδιακή βελτίωση και οι άνεμοι θα πνέουν δυτικοί. Η θερμοκρασία αναμένεται να φτάσει στα κεντρικά τους 18 βαθμούς, στα βόρεια από 11 έως 17 και στα νότια στους 17 βαθμούς.

Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από την Χριστίνα Σούζη.

Στα ανατολικά η θερμοκρασία θα κυμανθεί από 15 έως 16 βαθμούς και στα δυτικά στους 16. Στην Αττική, ο καιρός θα βελτιωθεί σημαντικά και ίσως βρέξει για λίγο στους ορεινους όγκους. Η θερμοκρασία από 6 έως 17 βαθμούς.

Στην Θεσσαλονίκη, ο καιρός θα παραμείνει άστατος με κάποιες βροχές μέτριας έντασης αλλά μέσα στη μέρα ο καιρός θα βελτιωθεί. Η θερμοκρασία από 9 έως 17 βαθμούς. Την Κυριακή και μέχρι τις 12 το μεσημέρι θα έχουμε αραιές συννεφιές σε Ιόνιο, Εύβοια, Πελοπόννησο και Κρήτη ενώ μέχρι το τέλος της ημέρας τα σύννεφα θα διαλυθούν.

Όμως από το απόγευμα της Δευτέρας ένα νέο κύμα κακοκαιρίας καταφθάνει από τα δυτικά της χώρας. Ετσι θα έχουμε βροχές σε Ιόνιο, Ήπειρο, Στερεά και Πελοπόννησο και το ξημέρωμα της Τρίτης οι βροχές θα ενταθούν στο μεγαλύτερο μέρος της χώρας. Το απόγευμα της Τρίτης οι μπόρες θα παραμείνουν στα δυτικά, τα βόρεια και τα ανατολικά της χώρας, ενώ και η θερμοκρασία αναμένεται να υποχωρήσει.

Αναλυτικά ο καιρός από τον Σάκη Αρναούτογλου:

30 ημέρες ψύχους από τα Μερομήνια: Σφοδρή καιρική μεταβολή την Καθαρά Δευτέρα και την 25η Μαρτίου

Πώς θα εξελιχθεί ο χειμώνας προβλέπουν τα Μερομήνια, πότε θα κάνει τσουχτερό κρύο ή θα χιονίσει. Με τι καιρό θα γιορτάσουμε το Πάσχα και πότε θα έρθουν οι πρώτες υψηλές θερμοκρασίες;

Παρότι σε καμία των περιπτώσεων δεν πρόκειται για επιστημονική μέθοδο πρόβλεψης των καιρικών συνθηκών, τα μερομήνια καταγράφουν τάσεις.

Ο Μάρτιος θα είναι ηπιότερος από άλλες χρονιές, ωστόσο μετά τα μέσα του μήνα, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους, ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.

Απρίλιος 2024

Με δύσκολο καιρό θα αρχίσει ο Απρίλιος, ωστόσο στην πορεία θα αρχίσει να βελτιώνεται. Οι βροχές και ο αέρας θα εμφανίζονται σε τακτά χρονικά διαστήματα μέχρι τα μέσα του μήνα, όταν και σταδιακά θα αρχίσει περαιτέρω βελτίωση.

Μάιος 2024

Πρώτη εβδομάδα με υψηλές για την εποχή θερμοκρασίες, μικρή κάθοδος στη συνέχεια και 17-26 υψηλές θερμοκρασίες και πιθανότητα για οριακό καύσωνα κυρίως σε κεντρικά και νότια. Στο τέλος του μήνα τοπικές μπόρες.

Ιούνιος 2024

Φυσιολογικές θερμοκρασίες αρχικά και κακοκαιρία στα μισά του μήνα 13-19 σε όλη τη χώρα και σταδιακή άνοδος προς το τέλος χωρίς φαινόμενα.

Ιούλιος 2024

Πρώτο μισό του μήνα με παρατεταμένη περίοδο υψηλών θερμοκρασιών.

Σε επίπεδα καύσωνα 19-25 του μήνα.

Αύγουστος 2024

Πρώτο δεκαήμερο με υψηλές θερμοκρασίες στα νότια, κανονικές βορειοανατολικά. 11-21 ισχυρός καύσωνας.

22-26 ισχυρή κακοκαιρία με καταιγίδες από τα δυτικά προς τα βορειοανατολικά και αισθητή πτώση της θερμοκρασίας.

Τέλος του μήνα με βελτιωμένο καιρό και κανονικές για την εποχή θερμοκρασίες.


Πηγή