«Σεισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αποκλείεται η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα»!


«Σεισμός» στον ΣΥΡΙΖΑ: «Δεν αποκλείεται η επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα»!


Διαφ.


Ο ΣΥΡΙΖΑ βρίσκεται σε αρκετά δύσκολες μέρες, με τον Στέφανο Κασσελάκη να θεωρεί πως έχει πάρει «λευκή επιταγή» από το Συνέδριο, όμως η πραγματικότητα μοιάζει να είναι εντελώς διαφορετική και κανείς δεν αποκλείει την επιστροφή του Αλέξη Τσίπρα.

Έτσι, ο Γιώργος Τσίπρας, μιλώντας στο Πρώτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ, δεν απέκλεισε την επιστροφή του. Χαρακτηριστικά ανέφερε: «Προσωπικά, όχι μόνο δεν το αποκλείω, το εύχομαι και νομίζω το εύχεται και πολύς κόσμος, αλλά δεν αφορά το τώρα σε κάθε περίπτωση. Αφορά το μέλλον».

Ο διευθυντής της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ επισήμανε πως ο Αλέξης Τσίπρας είναι ένα μεγάλο κεφάλαιο συνολικά για τη δημοκρατική παράταξη και όχι μόνο για τον ΣΥΡΙΖΑ. «Τον εμπιστεύεται και αναφέρεται σε αυτόν πολύς κόσμος, όχι μόνο μέσα από τον ΣΥΡΙΖΑ, νομίζω από τον ευρύτερο προοδευτικό χώρο και μ αυτή την έννοια κάθε άλλο παρά έχει τελειώσει», σημείωσε.

Απόλυτο χάος στον ΣΥΡΙΖΑ: Πρόσω ολοταχώς για «κόμμα Κασσελάκη» – Στα «μαχαίρια» με Τσίπρα ο πρόεδρος της αντιπολίτευσης

Το απόλυτο χάος χαρακτηρίζει την πραγματικότητα στον ΣΥΡΙΖΑ, με τον Στέφανο Κασσελάκη να είναι έτοιμος να προχωρήσει με ένα επί της ουσίας δικό του κόμμα, που θα κινείται ανεξάρτητα από την Κουμουνδούρου, αφήνοντας εκτός νυμφώνος την κληρονομιά του πρώην πρωθυπουργού, Αλέξη Τσίπρα.

Στην χθεσινή του (26/2) συνέντευξη στην ΕΡΤ, ο Στέφανος Κασσελάκης έστρεψε τα βέλη του ενάντια στον πρώην πρωθυπουργό, ψέγοντάς τον για το ότι δεν παρέστη στο συνέδριο. Είχε προηγηθεί η Δώρα Αυγέρη, η οποία δήλωσε (Mega) ότι ένιωσε για τον Αλέξη Τσίπρα «μεγάλη πικρία και απογοήτευση με έναν άνθρωπο που ήταν ο παράγοντας της ενότητας». Είναι σαφές ότι το περιβάλλον Κασσελάκη θέλει να διακόψει κάθε σχέση με τον προκάτοχό του, ενώ του αποδίδει πλέον χαρακτηριστικά ενός παράγοντα εσωστρέφειας και διάσπασης για τον ΣΥΡΙΖΑ.

Στην τακτική να απαξιωθεί ο Αλέξης Τσίπρας εντάσσεται άλλωστε και η έντονη αποστροφή του Στέφανου Κασσελάκη ότι παρέλαβε ένα κόμμα με 17%, ένα κόμμα που δεν ήταν κυβερνητικό. Παράλληλα σημείωσε επανειλημμένα ότι έχει λάβει εντολή να ανοίξει ένας νέος κύκλος στον ΣΥΡΙΖΑ, καθώς εκείνος της περιόδου ’15-’19 έχει κλείσει.

Αδιαφορία για όλους… εκτός από τους συνεργάτες του

Την ίδια ώρα όμως ο Στέφανος Κασσελάκης δείχνει να αδιαφορεί και για τα υπόλοιπα στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ, είτε εκείνα που συντάχθηκαν με την υποψηφιότητα της Όλγας Γεροβασίλη είτε αυτά που ακολουθούν την ετερογενή ομάδα των τριών που κατέθεσαν την πρόταση για αναβολή εκλογών (Φάμελλος, Παππάς, Γ. Τσίπρας).

Ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ επαναλάμβανε διαρκώς την θεώρησή του πως έλαβε ουσιαστικά λευκή επιταγή μέχρι τις εθνικές εκλογές από το συνέδριο που φώναζε «κάτω τα χέρια από τον Κασσελάκη», δείχνοντας ότι δεν προτίθεται τώρα να υπακούσει στις αποφάσεις του συνεδρίου που επιτάσσουν τη δημιουργία Εκτελεστικού Γραφείου που θα τον πλαισιώσει. Ενδεικτική της αντίληψής του ήταν και η επισήμανσή του πως δεν τον απασχολεί εάν αμφισβητηθεί ξανά, λέγοντας ότι «αν χρειαστεί, θα ξανακερδίσω».

Στον Στέφανο Κασσελάκη μετά το συνέδριο πλαισιώνει μια κλειστή ομάδα στελεχών, που δεν θα διστάσει να επιτεθεί σε οποιονδήποτε εσωκομματικό αντίπαλο εμφανιστεί στο διάβα της. Αυτή αποτελείται από την γραμματέας της ΚΟ Θεοδώρα Τζάκρη, την εκπρόσωπο Τύπου Δώρα Αυγέρη, τον διευθυντή του Γραφείου του Μανώλη Καπνισάκη και τον λογογράφο του και πρώην βουλευτή Γιάννη Μπουρνούς.

Αρκετοί βουλευτές δείχνουν αυτή τη στιγμή διάθεση να μείνουν κοντά στον Στέφανο Κασσελάκη. Στον πυρήνα της ομάδας αυτής βρίσκονται η Νίνα Κασιμάτη, ο Πέτρος Παππάς, η Ραλλία Χρηστίδου και ο Αλέξανδρος Μεϊκόπουλος, καθώς και η Έλενα Κουντουρά. Δεν αποκλείεται, άλλωστε την επόμενη περίοδο ο πρόεδρος του ΣΥΡΙΖΑ να προχωρήσει σε αλλαγές στα στελέχη της ΚΟ.

Παράλληλα και μακριά από αυτά, ο Στέφανος Κασσελάκης θα επιμένει να μιλά για την βάση που του έδωσε εμπιστοσύνη, επαναφέροντας διαρκώς το επιχείρημα πως μόνο λίγα στελέχη δεν τον χειροκρότησαν στο συνέδριο. Έτσι θα διατηρεί και το προνόμιο να «απειλεί» όσα πρωτοκλασάτα στελέχη δεν βλέπουν με καλό μάτι τις κινήσεις του, πως ανά πάσα στιγμή μπορεί να τα στρέψει εναντίον τους. Ή να τα χρησιμοποιήσει για άλλους πολιτικούς σκοπούς.


Πηγή