Πέθανε σε ηλικία 93 χρόνων η Μαρίνα Βούλγαρη – Εγγονή του Έλληνα ιδρυτή γνωστού οίκου Bulgari


Πέθανε σε ηλικία 93 χρόνων η Μαρίνα Βούλγαρη – Εγγονή του Έλληνα ιδρυτή γνωστού οίκου Bulgari


Διαφ.


Πέθανε στην Ρώμη, σε ηλικία ενενήντα τριών ετών, η Μαρίνα Βούλγαρη, κόρη του Κωνσταντίνου και εγγονή του Σωτηρίου Βούλγαρη, του Έλληνα ιδρυτή του διάσημου οίκου Bulgari.

H Mαρίνα δραστηριοποιήθηκε, όπως όλη της η οικογένεια, στον τομέα των τιμαλφών και το 1976 αποφάσισε να δημιουργήσει δική της γραμμή, ως σχεδιάστρια, αποκτώντας πελάτες όπως την Σοφία Λόρεν και την Ιβάνα Τραμπ.

Στην δεκαετία του ογδόντα άνοιξε καταστήματα στην Νέα Υόρκη, στο Μιλάνο και στο Παρίσι και στην συνέχεια επέλεξε, ως τόπο διαμονής, το Μονακό. Το 1996 ο Σαουδάραβας σείχης Αχμέντ Φιταΐχι αγόρασε την εταιρία Μarina B., αλλά η ίδια συνέχισε, για πολλά χρόνια, να σχεδιάζει εντυπωσιακά και πρωτότυπα τιμαλφή.

Ήταν μια γυναίκα μοναδική, με έμαθε τι σημαίνει θάρρος και αποφασιστικότητα”, δήλωσε η ανιψιά της Μαρίνα Βούλγαρη, Λάουρα Καλισσόνι Κολνάγκι. Ενώ συνάμα, πέθανε σε ηλικία μόλις 49 ετών ο καθηγητής ρομποτικής Περικλής Κόνιαρης.

μαρινα-βουλγαρη-αναρτηση-θανατου
Θάνατος Μαρίνας Βούλγαρη

Πηγή: ΑΠΕ-ΜΠΕ

«Έφυγε» ο σπουδαίος νομικός Κωνσταντίνος Μπέης

Έφυγε από τη ζωή ο Κωνσταντίνος Μπέης, εμβηματική προσωπικότητα της νομικής επιστήμης, σε ηλικία 90 ετών, το βράδυ της Τετάρτης (14/2). Ο Κωνσταντίνος Μπέης υπήρξε ομότιμος καθηγητής Πολιτικής Δικονομίας και ήταν, σύμφωνα με τον ΔΣΑ, «πανεπιστημιακός δάσκαλος με πλούσιο διδακτικό, επιστημονικό και συγγραφικό έργο».

«Άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα πανεπιστημιακά έδρανα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εξέλιξη του δικονομικού δικαίου. Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη νομική κοινότητα της χώρας» υπογραμμίζεται στη σχετική ανακοίνωση του Δικηγορικού Συλλόγο Αθηνών.

Κωνσταντίνος Μπέης: Η ανακοίνωση από τον Δικηγορικό Σύλλογο Αθηνών

«Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει την ανείπωτη θλίψη του για το θάνατο του καθηγητή Κωνσταντίνου Μπέη. Ο εκλιπών, εμβληματική προσωπικότητα της νομικής επιστήμης, πανεπιστημιακός δάσκαλος με πλούσιο διδακτικό, επιστημονικό και συγγραφικό έργο άφησε ανεξίτηλο το στίγμα του στα πανεπιστημιακά έδρανα, συμβάλλοντας αποφασιστικά στην εξέλιξη του δικονομικού δικαίου.

Ο θάνατός του αφήνει ένα δυσαναπλήρωτο κενό στη νομική κοινότητα της χώρας. Ο Δικηγορικός Σύλλογος Αθηνών εκφράζει τα ειλικρινή του συλλυπητήρια στους οικείους του».


Πηγή