Δολοφονία στη Μάνδρα: Καλά προετοιμασμένοι οι εκτελεστές, είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή – Σκότωσαν τον Γιαλιά, έβαλαν φωτιά και σε 30” εξαφανίστηκαν (video)


Δολοφονία στη Μάνδρα: Καλά προετοιμασμένοι οι εκτελεστές, είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή – Σκότωσαν τον Γιαλιά, έβαλαν φωτιά και σε 30” εξαφανίστηκαν (video)


Διαφ.


Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκονται οι έρευνες της Αστυνομίας για τον εντοπισμό των δολοφόνων του επιχειρηματία Χρήστου Γιαλιά, λίγα μέτρα μακριά από το σπίτι του, στη Μάνδρα το απόγευμα της Τετάρτης (7/2).

Με τα στοιχεία που έχουν συγκεντρώσει στην ΕΛ.ΑΣ., διαπιστώνουν πως οι δράστες είχαν μελετήσει καλά τις κινήσεις και το πρόγραμμα του 59χρονου επιχειρηματία, ώστε να βρουν την κατάλληλη ευκαιρία και να τον χτυπήσουν.

Μάλιστα επέλεξαν να αποφύγουν τους κεντρικούς δρόμους έτσι ώστε να επιχειρήσουν να μην τους καταγράουν οι κάμερες, προσεγγίζοντας το σημείο που έστησαν καρτέρι στον Γιαλιά, ενώ όταν αντιλήφθηκαν την παρουσία του επιχειρηματία, τον εκτέλεσαν, έβαλαν φωτιά στο όχημά του για να εξαφανίστουν αποδεικτικά στοιχεία και εξαφανίστηκαν μέσα σε μόλις 30 δευτερόλεπτα.

Ακολούθως, διέφυγαν μέσα από τα βουνά, δείγμα του ότι είχαν προετοιμαστεί με μεθοδικότητα, κάνοντας πλήρη χαρτογράφηση της περιοχής, ενώ το γεγονός πως κατάφεραν να φύγουν γρήγορα από το σημείο της εκτέλεσης και να χαθούν μέσα στο δάσος με μια μοτοσικλέτα, φανερώνει την εμπειρία του οδηγού της και την καλή γνώση της περιοχής.

Χρήστος Γιαλιάς: Οι δράστες είχαν χαρτογραφήσει την περιοχή – Σε τυφλό σημείο η δολοφονία

Σύμφωνα με το ρεπορτάζ του Mega από τις έρευνες της Αστυνομίας προκύπτει ότι οι δράστες είχαν προχωρήσει στην χαρτογράφηση περιοχής κι είχαν διαλέξει χωματόδρομους για διαφυγή μέσα από το βουνό μετά την διάπραξη της δολοφονίας.

Όσον αφορά τον οδηγό της μοτοσικλέτας φαίνεται να είναι έμπειρος, καταφέρνοντας να αποφύγει κάμερες αφαλείας. Η συνολική διάρκεια της εκτέλεσης του επιχειρηματία στην Μάνδρα ήταν μέσα σε 30 δευτερόλεπτα. Μάλιστα οι δράστες πριν φύγουν από το σημείο της εκτέλεσης εξαφάνισαν τα ίχνη τους, πετώντας το καλάσνικοφ που χρησιμοποίησαν μέσα στο φλεγόμενο αυτοκίνητο του επιχειρηματία.

Έρευνες στο ευρύτερο περιβάλλον

Στο ευρύτερο περιβάλλον του επιχειρηματία αναζητούν οι αρχές τους δράστες που τον «γάζωσαν» με δεκάδες σφαίρες και πυρπόλησαν το αυτοκίνητό του. Ο 60χρονος επιχειρηματίας Χρήστος Γιαλιάς είχε μετατρέψει το σπίτι του σε φρούριο. Οι επαγγελματίες δολοφόνοι που τον εκτέλεσαν το γνώριζαν και έστησαν το καρτέρι θανάτου στον δρόμο και μάλιστα στο μοναδικό σημείο της διαδρομής από το γραφείο του στο σπίτι που δεν υπάρχουν κάμερες.

Τον «γάζωσαν» εν κινήσει

Όπως όλα δείχνουν, οι δύο δράστες παραμόνευαν το θύμα τους κρυμμένοι μέσα στην πυκνή βλάστηση. Όταν το αυτοκίνητο με τον επιχειρηματία πλησίασε στο σημείο που είχαν στήσει ενέδρα εκμεταλλευόμενοι το σκοτάδι προσέγγισαν το όχημα και επιτέθηκαν εν κινήσει σε βάρος του 60χρονου, γαζώνοντας τον με δεκάδες σφαίρες και πυρπολώντας στη συνέχεια το αυτοκίνητο του.

Οι επαφές του 60χρονου στην Αλβανία

Όσο περνούν οι ώρες οι αξιωματικοί του Ανθρωποκτονιών απομακρύνονται όλο και περισσότερο από το ενδεχόμενο στο συγκεκριμένο συμβόλαιο θανάτου να υπάρχει διασύνδεση με άτομα της ελληνικής μαφίας και προσανατολίζονται στις επαφές που είχε αναπτύξει το θύμα στην γειτονική Αλβανία.


Πηγή