Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος – Ορυμαγδός καταγγελιών: «Γυναίκα εφοπλιστή του έδωσε 8.000 ευρώ και τα έπαιξε» (Video)


Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος – Ορυμαγδός καταγγελιών: «Γυναίκα εφοπλιστή του έδωσε 8.000 ευρώ και τα έπαιξε» (Video)


Διαφ.


«Μια γυναίκα, ήταν μάλλον εφοπλιστή, του έδωσε 8.000 ευρώ, έδωσε τα 500 στην αδερφή του και πήγε και τα έπαιξε τα υπόλοιπα», ανέφερε νέα μαρτυρία πρώην εθελοντή για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Όπως κατήγγειλε στον ΑΝΤ1 και την εκπομπή «Το Πρωινό» ο συγκεκριμένος άνδρας, ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος έδινε ληγμένα τρόφιμα σε αλλοδαπούς, ενώ είπε επίσης πως υπήρχε και δεύτερη αποθήκη και κατήγγειλε πως «μια νταλίκα πράγματα την εξαφάνισαν»

Διαβάστε επίσης: «Αποκαθήλωση» για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο: «Ξέρει να παίζει καλό θέατρο, είναι η δουλειά του να σε κοροϊδεύει» – Τι αναφέρει πρώην εθελόντρια

«Ούτε μια ασπιρίνη δεν μπήκε στον “Άλλο Άνθρωπο”» είπε χαρακτηριστικά.

Στο μεταξύ σε πλήρη εξέλιξη είναι η εισαγγελική έρευνα για τον «Άλλο Άνθρωπο» Κώστα Πολυχρονόπουλο. Οι Αρχές, ξεσκονίζουν τραπεζικούς λογαριασμούς, δωρεές, την δράση σε στοιχηματικές εταιρείες αναζητώντας παράλληλα στοιχεία για το αν έχει διαπραχθεί το αδίκημα της εγκληματικής οργάνωσης, της της νομιμοποίησης εσόδων από παράνομες δραστηριότητες και της συνέργειας στο ξέπλυμα μαύρου χρήματος.

Την ίδια ώρα, στο μικροσκόπιο των Αρχών έχει μπει μία ΜΚΟ με την επωνυμία «Οι φίλοι του Άλλου Ανθρώπου», στο διοικητικό συμβούλιο της οποίας βρίσκονται η μητέρα και ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου.

«Έλεγε θα πάω στη Γάζα ενώ ήξερε πως ούτε ο Ερυθρός Σταυρός δε μπαίνει»

Εθελόντρια της κοινωνικής κουζίνας κατήγγειλε στο MEGA ότι οι λογαριασμοί της μητέρας και των δύο συγγενικών του προσώπων δεν είναι οι μόνοι στους οποίους οι πολίτες έκαναν δωρεές.

«Έχουν γίνει πολλές περίεργες δουλειές εκεί», καταγγέλλει στο MEGA πρώην εθελόντρια της «Κοινωνικής Κουζίνας».

Οι καταγγελίες

Οι σοκαριστικές μαρτυρίες για τη δράση του «Άλλου Ανθρώπου» διαδέχονται η μία την άλλη κι ενώ η εισαγγελική έρευνα για ξέπλυμα μαύρου χρήματος είναι σε εξέλιξη.

«Το λάθος ήταν όσων ήξεραν τόσα χρόνια και δεν μιλούσαν. Έπρεπε να είχαν κάνει ΑΜΚΕ ή ΜΚΟ τον ‘’Άλλο Άνθρωπο’’. Του έλεγαν να φύγει και έλεγε δεν φεύγω, μέχρι και τη στιγμή που ‘’έφαγε’’ τις καταγγελίες. Εγώ είχα πάει τις δύο πρώτες χρονιές τρόφιμα στον Κεραμεικό. Όταν κατάλαβα τι γινόταν είπα ‘’γεια σας’’ και έφυγα. Το πρώτο που μου ‘’χτύπησε’’ στο μάτι, ήταν όταν είδα πως μαγείρευαν στον δρόμο και πόσο επικίνδυνα ήταν υγειονομικά. Το δεύτερο ήταν όταν ξεκίνησε να ζητάει χρήματα».

Η γυναίκα καταγγέλλει ότι οι λογαριασμοί στη μητέρα του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου και συγγενικών του προσώπων δεν είναι οι μόνοι όπου ο κόσμος έβαζε χρήματα.

«Έχει βγάλει κάρτες σε άστεγους, σε χρήστες που αυτή τη στιγμή μπορεί να είναι και νεκροί. Τα προηγούμενα χρόνια ο Κωνσταντίνος γλέντησε».

Οι καταγγελίες, όμως, δεν σταματούν εδώ.

«Ήμουν το 2018 στην κοινωνική κουζίνα του Κώστα. Γενικά δεν έβλεπα σεβασμό στους άπορους, στους ωφελούμενους οι οποίοι ήταν τα αφεντικά του στην ουσία, αλλά ο Κώστας μπερδευόταν και νόμιζε ότι από διαχειριστής είναι ιδιοκτήτης των δωρεών. Και άρχισα να παρατηρώ μετά κάποια πράγματα, ότι πούλαγε κάποια πράγματα από την αποθήκη σε μίνι μάρκετ», είπε ένας ακόμη εθελοντής.

«Υπάρχει μια έρευνα εν εξελίξει, η οποία έρευνα οδηγεί την Αρχή για την καταπολέμηση της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες να υποβάλλει μια αναφορά στον εισαγγελέα», δήλωσε ο Νίκος Αλεξανδρής, δικηγόρος του Κώστα Πολυχρονόπουλου.

Συνεχίζονται τα συσσίτια στην Κοινωνική Κουζίνα

Οι Αρχές στο πλαίσιο της έρευνας θα αναζητήσουν έγγραφα τόσο από τράπεζες για τις κινήσεις λογαριασμών, όσο και από στοιχηματικές εταιρείες.

Δημοσιογράφος: Εσείς γνωρίζατε για τα «φρουτάκια»;

Εθελοντής: Κοινό μυστικό ήταν, όλοι το ήξεραν και οι εθελοντές το ήξεραν, αλλά δεν μίλαγε κανένας, αφού σου λέει τρώμε και εμείς.

Την ώρα που η εισαγγελική έρευνα για τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο και δύο συγγενικά του πρόσωπα είναι σε πλήρη εξέλιξη, τα συσσίτια στην κουζίνα του «Άλλου Ανθρώπου» συνεχίζονται.

Ο γαμπρός του Κωνσταντίνου Πολυχρονόπουλου, σε λογαριασμό του οποίου έμπαιναν δωρεές, βρίσκεται και αυτός στο «μικροσκόπιο» της έρευνας.

«Μου είπε (σ.σ ο Πολυχρονόπουλος) δώσε μου την κάρτα σου να βάλω κάποια χρήματα μέσα, για να βοηθήσω να στείλω τις νταλίκες στην Τουρκία. Και δεν είχα αντίρρηση να εξυπηρετήσω ούτε και λόγο να αμφιβάλλω», είπε ο ίδιος.

Ο Κωνσταντίνος Πολυχρονόπουλος δεν έχει εμφανιστεί στην Κοινωνική Κουζίνα από την ημέρα που αποκαλύφθηκαν σκοτεινές πτυχές της δράσης.

Στο «μικροσκόπιο» των Αρχών οι εθελοντές

Σύμφωνα με τις πληροφορίες του MEGA, η έρευνα των Αρχών θα επεκταθεί και σε τραπεζικούς λογαριασμούς εθελοντών που είχαν όμως φιλικές σχέσεις με τον Κωνσταντίνο Πολυχρονόπουλο.

Ο λόγος είναι πως, όπως όλα δείχνουν, οι λογαριασμοί που έμπαιναν οι δωρεές δεν ήταν μόνο τέσσερις. Έτσι, εξετάζονται και οι λογαριασμοί εθελοντών, καθώς πολλοί εθελοντές έδωσαν τον λογαριασμό τους ώστε να εξυπηρετηθούν οι σκοποί της Κοινωνικής Κουζίνας.

Όπως είπε η δικαστική συντάκτης, Άννα Κανδύλη, υπάρχει ένας λογαριασμός που έχουν μπει περίπου 6-7.000 ευρώ.

Ένα ακόμα θέμα που απασχολεί τις Αρχές, είναι το πώς ζούσε ο Κώστας Πολυχρονόπουλος καθώς από τον πρώτο έλεγχο διαπιστώθηκε πως έχει μηδενικές φορολογικές δηλώσεις ενώ κάποιες χρονιές δεν υπήρχαν καθόλου.


Πηγή