Στην «κατάψυξη» η χώρα: Ισχυρή προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο – «Κορυφώνεται η κακοκαιρία – Οι περιοχές που θα είναι στο "κόκκινο"» (video)


Στην «κατάψυξη» η χώρα: Ισχυρή προειδοποίηση από τον Γιάννη Καλλιάνο – «Κορυφώνεται η κακοκαιρία – Οι περιοχές που θα είναι στο "κόκκινο"» (video)


Διαφ.


Καιρός: Κορυφώνεται σήμερα Τρίτη (30/1) το κύμα κακοκαιρίας που σαρώνει όλη τη χώρα, σύμφωνα με την πρόγνωση του Γιάννη Καλλιάνου. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από την ΕΜΥ.

Σύμφωνα με τα τελευταία προγνωστικά στοιχεία, σήμερα θα παρατηρηθούν στις δυτικές και βόρειες περιοχές της χώρας μεγάλα διαστήματα με ηλιοφάνεια, ωστόσο τις βραδινές ώρες θα είναι έντονος ο παγετός και χαμηλές οι θερμοκρασίες.

Στην ανατολική και νότια Θεσσαλία, την κεντρική και ανατολική Στερεά Ελλάδα, την Εύβοια και τις Σποράδες, καθώς και σε περιοχές της Πελοποννήσου, θα σημειωθούν βροχές στα πεδινά και παραθαλάσσια τμήματα.

Πυκνές χιονοπτώσεις κατά περιόδους αναμένονται πάνω από τα 200 μ. στο Πήλιο και πάνω από 200 μ. στη βορειοανατολική Πελοπόννησο, ενώ στην Εύβοια και τις Σποράδες αναμένονται χιονοκαταιγίδες.

Η θερμοκρασία θα φτάσει στους 12 βαθμούς Κελσίου και οι άνεμοι θα πνέουν βόρειοι 3 – 9 μποφόρ.

Στην Αττική αναμένονται νεφώσεις κατά περιόδους πυκνότερες και πυκνό χιόνι σε περιοχές πάνω από 300μ. Η θερμοκρασία από 3 – 8 βαθμούς και οι άνεμοι 8 μποφόρ.

Στη Θεσσαλονίκη θα επικρατήσει ηλιοφάνεια, με τη θερμοκρασία από 2 – 8 βαθμούς, ενώ οι άνεμοι θα πνέουν έως 7 μποφόρ.

«Λευκός στρόβιλος» από τα Μερομήνια: «Περιοχές θα αποκλειστούν – Το χιόνι θα κάτσει…»

Μερομήνια 2024: Δεν είναι πολύ ευοίωνες οι προβλέψεις του καιρού για το 2024, σύμφωνα με τα Μερομήνια. Πλημμύρες και ψύχος θα μας επισκεφτούν αυτή τη χρονιά, ενώ αρκετές περιοχές θα δουν χιόνια αλλά και ακραία φαινόμενα. Με την ευκαιρία, δείτε την πρόγνωση του καιρού από τον Γιάννη Καλλιάνο.

Ο Μάρτιος θα είναι πιο «γλυκός» σε σχέση με άλλες χρονιές, ωστόσο αρκετό κρύο θα επανέλθει στις τελευταίες μέρες του.

Μερομήνια 2024: Οι προβλέψεις του καιρού ανά μήνα

Φεβρουάριος 2024

Άστατος θα είναι ο καιρός τον Φεβρουάριο, με πολλές καταιγίδες αλλά και συνέχεια στις χιονοπτώσεις. Τα πλημμυρικά φαινόμενα δεν αποκλείεται να συνεχιστούν, ενώ ανάλογες δυσκολίες θα αντιμετωπίσουν και άλλες μεσογειακές χώρες.

Μάρτιος 2024

Ο πρώτος μήνας που θα έχει πιο ήπιο καιρό αναμένεται να είναι ο Μάρτιος. Μετά τα μέσα του μήνα, ωστόσο, τα φαινόμενα θα αρχίσουν να είναι ξανά έντονα κατά τόπους ενώ στο τέλος του θα υπάρχει ισχυρή κακοκαιρία σχεδόν σε όλη την Ελλάδα.


Πηγή